Коледа 2018

  • 99 617
  • 1 162
# 1 095


Сладките с тиквено пюре. Мисля да ги слепя с Нутела.
Виж целия пост
# 1 096
Заквасената  сметана има характерен кисел вкус дори и да се сложи захар. Във вкуса от детство ми не помня да ми е кисеелела,  но утре като я опитаме, ще стане ясно. Но със сигурност не се справих особено добре. Половината блатове се разчупиха, едва сглобих тортата. Шоколадът не се разтопи достатъчно добре и трябваше да го разнеса и съответно не стана особено гладка отгоре.
Виж целия пост
# 1 097
В нас пък не се хареса Гараш с този крем с жълтъците. Много повече им хареса варианта със заквасена сметана. Ама вкусове всякакви Simple Smile  Аз, за съжаление, нямам спомен как беше оригиналната Гараш тогава. Сега пък не ям сладко Simple Smile
Виж целия пост
# 1 098
Торта Гараш - орехи, яйца, захар, шоколад, краве масло. Без  брашно. Любима............ топи се в устата.
Виж целия пост
# 1 099
А, аз сложиш 50 на 50-заквасена сметана и течна сметана. Стана супер крема и гостите бяха очаровани.
Виж целия пост
# 1 100
Лолита, с най-най-добро чувство: предпоследната думичка от поста ти  Hug
Ама как хубаво се вписва в темата Simple Smile

Мереленда  Hug  Heart Eyes

За Гараш наистина ще е трудно да решим кое е оригинална рецепта.
Зависи и кога точно е създадена тя. Все си мисля, че ако е преди 9. Септември, сметаната едва ли е била заквасена, тъй като на всичко ни е ясно каква точно сметана се ползва за ганаш.  Но това са само предположения.

Най-старата рецепта, която имам, е ето от тази книжка.






---
От жълтъци могат да се правят и нещо като целувки.  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 101
Торта Гараш - орехи, яйца, захар, краве масло. Без  брашно. Любима............ топи се в устата.

Звучи интересно може ли рецепта?
Виж целия пост
# 1 102
i_peych беше дал рецептата за тортата преди няколко дни. Заповядайте: https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html
Виж целия пост
# 1 103
Скрит текст:
Торта Гараш - орехи, яйца, захар, шоколад, краве масло. Без  брашно. Любима............ топи се в устата.

Звучи интересно може ли рецепта?

Заповядай!

Та за торта Гараш. Имах позната - Анастасия, лека й пръст! Тя беше кореняк русенец. Казваше, че баба й е правила тортата и е имала честа да я опитва в така прочутото „Ислях хане”. Дали, това е истина - не зная.
При нея за пръв път ядох тази торта, още в далечната 1980 г. И веднага се влюбих в нея / тортата Simple Smile /.
Анастасия я правеше на пет пласта, 18 см .  Само смелени орехи, яйца, краве масло, млечен шоколад и захар. В редки случаи я заливаше с ганаш крем - черен шоколад и подсладена течна сметана, поръсваше отгоре със смелени орехи или крокант.

П.П. Зарекъл съм се да посетя държавния архив в Русе и лично да видя рецептата, ако има допуск на граждани до нея.
Весело посрещане на Новата 2019 година на всички!
Виж целия пост
# 1 104
i_peych беше дала рецептата за тортата преди няколко дни. Заповядайте: https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

Благодаря! Но все пак в мъжки род. Simple Smile
Виж целия пост
# 1 105
Пейч, тортата изглежда много професионална и вкусна.
Нелка,  благодаря. Поправих си техническите грешки Blush
Виж целия пост
# 1 106
Скрит текст:
i_peych беше дала рецептата за тортата преди няколко дни. Заповядайте: https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

Благодаря! Но все пак в мъжки род. Simple Smile
Да, аз знам, но може би по навик. Извинявай!
Виж целия пост
# 1 107
Интересното е, че никога през живота си не съм вкусвала Гараш.  Simple Smile
Приятели обаче навремето си поръчваха и онова, което помня, изглеждаше по подобен начин:



(Не знам чия е снимката, не можах да отворя сайта).
Виж целия пост
# 1 108
А блатовете ви стоят ли хрупкави като я ядете? Защото моите бяха меки. Дали ще се втвърдят в хладилника?
Виж целия пост
# 1 109
Ако сложа бисквити в обикновен  хладилник - омекват, ако е no frost си мисля че изсъхват, не знам как да опиша какво усещам, но говоря за по-дълъг престой. За една вечер не знам колко си променят вкуса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия