Коледа 2018

  • 99 735
  • 1 162
# 270
Лидълската сладкарска извара е уникална! Като сметана и крем сирене е Simple Smile
Виж целия пост
# 271
От утре започвам и аз подготовката за Коледа, само още имам колебания какво да сготвя от всички възможни вкусотии 🤔
Виж целия пост
# 272
Лидълската сладкарска извара е уникална! Като сметана и крем сирене е Simple Smile
+ още един глас за нея.
Виж целия пост
# 273
Много ми е приятно в тази тема, така че идвам при Вас! Ще черпя идеи от тук!
Имам сладки, които правя редовно от няколко години - меденки, слепени и украсени с шоколад, рохлички, линцери, двойно шоколадови напукани снежни сладки и капучиновите звезди. Тази година още не съм мислила, какво ново да добавя. Правя и торта или някакъв друг сладкиш за Коледа, но и това не знам какво ще е. За миналата Коледа правих коледно пънче, което много се удобри, но искам да е нещо друго тази година.
Виж целия пост
# 274
Све, една Коледна торта Павлова "удари" за празника Smiley
Аз пък пънче не съм правила никога. Но празничен сладкиш е направя. Ей така, за красота.
Виж целия пост
# 275
Лидълската сладкарска извара е уникална! Като сметана и крем сирене е Simple Smile
+ още един глас за нея.


Moмичета, страхотни сте - и аз я харесвам много. Току що изпратих да ми вземат една. Благодаря за споделеното.
Виж целия пост
# 276
Момичета, здравейте, и аз в тази вкусна тема Stuck Out Tongue Winking Eye *sve*, страхотно изглежда коледното пънче, по прикачените рецепти от първа страница ли е?
Аз традиционно правя лимонови курабийки в различни формички - синът ми ги обожава и изчезват много бързо, и ванилени кравайчета. Все не успявам да се справя с украсата. Прочетох последните няколко страници и тотално се обърках във видове украси, шаблони, вредни и невредни. Моля дайте най-лесния вариант за украса на сладки - и красив, и най-малко вреден, ако има такова чудо, че, особено детето, си хапва от тях стабилно.
Виж целия пост
# 277
Само да споделя новината, че в LIDL сладкарската сметана е в промоция - за 1 кг. - 5 лева. 
Виж целия пост
# 278
Merelenda, благодаря за идеята!
Теодора Вълкова 605560, благодаря! По тази рецепта го правих -
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/12/buche-de-noel- … mas-log-cake.html

Аз украсявам меденките с млечен, черен и бял шоколад. Не е ефектно, като фондан и айсинг, но определено е много вкусно!
Виж целия пост
# 279
Добро утро. В училището на дъщеря ми ще има коледен базар. Ще се радвам ако ми помогнете с рецепти или поне нещо изпитано за такъв базар. Тя държи много да участваме, но си признавам никаква ме няма в рисувунето... Благодаря предварително на всички отзовали се и желая успешен ден.
Няма такова значение какво ще направиш, а как ще го оформиш.
Аз правя дребни сладки и соленки, като ги опаковам по няколко в коледни целофанови пликчета и им връзвам по една панделка.
Когато са опаковани индивидуално, са по-лесно и за продажба, и за покупка. Подреждам всички пликчета в кошница.

Миналата година правих ето тези сладки
http://yoli-www.blogspot.com/2014/12/blog-post_15.html?m=1
Но разточих целите теста на по една кора, сложих ги една върху друга и ги навих на руло, което нарязах на бисквитки. Опаковах по 5 бисквити в пакетче. Тези бисквити са много вкусни, а предимството е, че тестото може да се приготви предварително, да си оформиш рулото, да го метнеш във фризера и когато дойде денят, да го нарежеш и изпечеш.
Виж целия пост
# 280
Най-накрая имаме интернет вкъщи, та мога спокойно да седна на лаптопа и да изложа своя план за наближаващите празници.

Както вече писах, идеята ми е да приготвя няколко вида сладки, които да опаковам в кутии и да подарявам на близки и приятели. Кутиите вече съм ги купила, но не мога да реша за сладките. Аз не съм особено добра в декорирането, украсяването и всякакви там похвати, които правят бисквитките като от списание.
Въпреки че си купих фондан и фонданови принтове, не съм голям фен на подобен род украса и тези бисквитки ще са повече за цвят, иначе мисля натуралните да преобладават.

За момента съм се спряла на:
-Бадемови линцери - притеснява ме самото слепване, до момента не съм правила такива сладки и се притеснявам да не се разтекат. Другото ми питане е могат ли да издържат 2-3-4 дни слепени със сладко?
- Линцеровите сладки на Наталина (които правя всяка година) - Но какаови основно, защото така ни харесват повече. Предполагам, че като вкус с бадемовите линцери няма да се различават много, но ми е интересно да пробвам. Без слепване със сладко.
- Двойно напуканите шоко сладки - колко по-рано могат да се приготвят?
- Коледни капучино звезди - притеснява ме, че до момента не съм работила с марципан, нито знам кой да взема, нито нищо. А не искам да се изложа Bowtie Какъв друг вариант за слепване бих могла да направя?

Иска ми се и някакви бонбони, но не знам дали пък няма да се размекнат в кутиите.
Понеже Марчева много ме изкуши с един Щолен, обмислям и него да спретна. Но и там марципан..

Та така.... това е накратко. Много амбициозно от моя страна, но се надявам да се получи както го планувам.
Виж целия пост
# 281
Капучиновите звезди ги слепвах с друг крем, защото нямах марципан. Но само веднъж правих. Аз вече писах, че вкъщи най- на почит са меденките на Джули и линцери.
Виж целия пост
# 282
Вече няколко години подарявам сладки на близките ни. Всяка година пробвам различни видове и мога да кажа, че най-много се харесват меденки, рохлички и мини щолените.
Виж целия пост
# 283
Най-накрая имаме интернет вкъщи, та мога спокойно да седна на лаптопа и да изложа своя план за наближаващите празници.

Както вече писах, идеята ми е да приготвя няколко вида сладки, които да опаковам в кутии и да подарявам на близки и приятели. Кутиите вече съм ги купила, но не мога да реша за сладките. Аз не съм особено добра в декорирането, украсяването и всякакви там похвати, които правят бисквитките като от списание.
Скрит текст:
Въпреки че си купих фондан и фонданови принтове, не съм голям фен на подобен род украса и тези бисквитки ще са повече за цвят, иначе мисля натуралните да преобладават.

За момента съм се спряла на:
-Бадемови линцери - притеснява ме самото слепване, до момента не съм правила такива сладки и се притеснявам да не се разтекат. Другото ми питане е могат ли да издържат 2-3-4 дни слепени със сладко?
- Линцеровите сладки на Наталина (които правя всяка година) - Но какаови основно, защото така ни харесват повече. Предполагам, че като вкус с бадемовите линцери няма да се различават много, но ми е интересно да пробвам. Без слепване със сладко.
- Двойно напуканите шоко сладки - колко по-рано могат да се приготвят?
- Коледни капучино звезди - притеснява ме, че до момента не съм работила с марципан, нито знам кой да взема, нито нищо. А не искам да се изложа Bowtie Какъв друг вариант за слепване бих могла да направя?

Иска ми се и някакви бонбони, но не знам дали пък няма да се размекнат в кутиите.
Понеже Марчева много ме изкуши с един Щолен, обмислям и него да спретна. Но и там марципан..

Та така.... това е накратко. Много амбициозно от моя страна, но се надявам да се получи както го планувам.

джинджифиловите бисквитки са супер. http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki
не се надуват, не се разваля формата, издържат дълго без да омекват или да се втвърдяват.
ако намериш печат за бисквитките може това да им е украсата.
такъв
или такъв Simple Smile
Виж целия пост
# 284
Добри, миналата Коледа правих и джинджифиловите сладки, но не се одобриха, затова не ги включих.

Идеята с печати е добра. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия