За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 639
  • 736
# 60
Как правите пилешка супичка - варите цяло пиле, раздробявате месото и ползвате бульона + вареното месо или купувате само дробчета и воденички?
Нефи,
Пилешка супа

Скрит текст:
Продукти:

За варенето на пилешкото:

1/2 пиле или пилешки гърди
1 глава лук
1 морков
1 сурова или замразена чушка
2 средни картофа
1 дафинов лист
целина
дръжки от магданоз
черен пипер
1 с.л. сол на литър

За супата:

1 глава лук
1 морков
1 домат или 2 с.л. доматено пюре
1 к.л. червен пипер
1 дафинов лист (по желание)
фиде
сол
магданоз

За застройката:

1 яйце
10 с.л. кисело мляко
4 с.л. брашно

Приготвяне:

В тенджера сипвате 2 литра вода, която оставяте да заври и кипне. Поставeте пилешкото месо, почистените зеленчуци, нарязани на едро, солта и подправките(черния пипер, дафиновия лист и дръжките от магданоз аз ги слагам във филтър за чай. После лесно се махат. Водата може и да е повече).
След сваряването на месото извадете и нарежете/накъсайте на малки парченца.
Зеленчуците нарежете на кубчета. Доматът задължително обелете предварително.
В тенджерата поставете мазнина, в която задушавате лука, моркова и целината. Когато поомекнат,  добавете бульона и оставете всичко да ври на слаб огън до омекване. Сварените зеленчуци пасирайте и върнете в тенджерата след като прясно нарязаните зеленчуци се сварят. Към края върнете и месото. Супата овкусете със сол, ако е необходимо. Оставете да изстине за 5 - 10 минути.
Правите застройка от млякото и яйцето, която добавяте към супата постепенно при непрекъснато бъркане, за да не се пресече. Всяка порция сервирайте с накълцан на ситно пресен магданоз и резен лимон.
Виж целия пост
# 61
Марчева картофите са Андалусйски, изрових ги от старата тема страхотни са.
Да бе, да, точно андалусийските имаха  оцет, аааааа, много са хубави и ако ги приготвиш и пикантни  както са по рецепта цена нямат и може да ме поканиш, благодаря.  Wink
Виж целия пост
# 62
Как правите пилешка супичка - варите цяло пиле, раздробявате месото и ползвате бульона + вареното месо или купувате само дробчета и воденички?

Ето един вариант: Богата пилешка супа с коприва.
Виж целия пост
# 63
Здравейте Simple Smile
Идеи за манджа с пуешко филе?
С пилешко правя това: http://www.supichka.com/рецепта/12/пилешки-филенца-с-майонеза-и-кашкавал
Виж целия пост
# 64
Laughing не само, че го видях, ами си и купих от една баба. беше ми интересно дали някой го е чувал.

Бобо_леща. Или по модерному наричан Боб черно  оче. При нас е известен като Боб рогач, свид на боб, като се сготви е с вкус на леща, Увира бързо като нея. Сменям водата, накрая слагам подправка чубрица така или иначе Вкусът на този Боб е като на лещата.
Моите не го тачат много - казват, че им разбърквам вкуса на боба и лещата

о, благодаря за инфото Wink но аз си смислех, че черното око е друго. както и да е. факт е, че като се свари има среден вкус, мяза на леща. на мен ми хареса. синът гледаше подозрително, но го хапна, де. сложих подправки по-скоро като за леща аз.
Виж целия пост
# 65
Благодаря много за помощта за пилешката супа:)
Виж целия пост
# 66
Идвам с ппитанка - маслото на Била хубаво ли е?
Гледам,че е намалено и взех един пакет,но не съм правила нищо с него. Да знам,ако е ок,да си взема още.
Виж целия пост
# 67
Идвам с ппитанка - маслото на Била хубаво ли е?
Гледам,че е намалено и взех един пакет,но не съм правила нищо с него. Да знам,ако е ок,да си взема още.
Погледнете съдържанието и съотношението масло/вода.
Виж целия пост
# 68
Аз го харесвам, често купувам от него.
Виж целия пост
# 69
Идвам с ппитанка - маслото на Била хубаво ли е?
Гледам,че е намалено и взех един пакет,но не съм правила нищо с него. Да знам,ако е ок,да си взема още.
Не зная, но  с гледане на описанието не можеш да установиш,  защото те пишат едно, а действително е друго, както последното което взех от Лидл на Родна стряха - пише 82% то беше само за проба и ме изгубиха окончателно като клиент,   така вонеше, че отиде  в боклука и още, трябва да е жълто, но не и бледо жълто, няма такъв  блед цвят маслото, на вкус как е, на аромат как е и трябва да ухае на сметана и мляко всяка друга миризма говори, че има примеси и най-вече се усещат когато се разтопи  и още когато го купиш колко е твърдо, защото ако има и малка идея да е меко при натиск говори, че не е качествено, защото едно масло след изваждане от хладилник е силно твърдо то не може да се размаже на филийка, а ако е обратното то означава, че има лоши добавки.
Виж целия пост
# 70
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но влизам с въпрос. Имам нужда от изпитана рецепта за вкусни и сочни свински хапки/късчета.
Виж целия пост
# 71
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но влизам с въпрос. Имам нужда от изпитана рецепта за вкусни и сочни свински хапки/късчета.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/03/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_15.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 72
Благодаря ви,за маслото!
Виж целия пост
# 73
Купих жълто пиле, от фирмен магазин и уж с доказан произход. Майка ми се скара, боядисвали ги били, заради това били жълти. Та сега се чудя, да ползвам ли бульона. Мислих да го хвърлям, но ми се стори хубав, мазничък.
Как мислите?
Виж целия пост
# 74
от кой магазин е пилето? по принцип не е проблем да е жълто, но това конкретно...как да ти кажем.
за цвета на маслото не съм съгласна - например домашното масло обикновено е бледо жълто /като зависи и от кой сезон е млякото/.
а за твърдостта -  съжаление вече има химии, които и на стайна температура са бая твърди. та гаранция - франция Wink но аз лично не бих се доверила на маслото на била.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия