За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 694
  • 736
# 450
Въпросът ми не е за тук, но не видях къде другаде да го  задам.
Интересувам се от домакински ножове, за ежедневието.На прилична цена.
Благодаря.
Виж целия пост
# 451
Аз ползвам на Teskoma и съм много доволна. Серия Presto
Виж целия пост
# 452
Здравейте, търся рецепта за някакъв мус/разядка с авокадо /освен гуакамоле/. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 453
Здравейте, търся рецепта за някакъв мус/разядка с авокадо /освен гуакамоле/. Благодаря предварително.

https://www.bonapeti.bg/recepti/razyadka-ot-avokado/
Виж целия пост
# 454
Здравейте, накиснах за варене много боб. Има ли някакъв начин да го съхраня накиснат, т.е. ще му стане ли нещо?
Виж целия пост
# 455
Аз не готвя с алуминието фолио, но ми стана интересно. Даже и ако само е запечатана тавата ли алуминия преминава в храната? В смисъл- даже и да не се докосва до нея?
Виж целия пост
# 456
В смисъл- даже и да не се докосва до нея?

без контакт не може, но дори да не се докосва храната, нали има кондез и той може да падне и да замърси храната...

дори и без нагряване, само при престой, също има замърсяване, а доста сухи продукти като инстантно карт. пюре, мюсли и подобни са в алуминиеви опаковки и без да са кисели или солени храни, пак преминава алуминий в тях. Peace
Виж целия пост
# 457
Здравейте, търся рецепта за някакъв мус/разядка с авокадо /освен гуакамоле/. Благодаря предварително.

Майонеза от авокадо
Виж целия пост
# 458
Правя крем карамел в купички на водна баня. Това, което ми прави впечатление е, че не всички придобиха красив загар, има купички които си останаха, както ги сложих-жълтички. Случвало ли ви се е ?  Вече пека повече от час. На какво може да се дължи това?
Виж целия пост
# 459
При мен е така, защото горния реотан не пече равномерно.
Виж целия пост
# 460
И при мен така се получава.
Повече от час печене е много.Да не заври водата,че ще има шупли крема...Пусни само на горен реотан.
Виж целия пост
# 461
Следя я водата, на два пъти доливах студена. Също така пека на 150 градуса, да оставя ли още малко?
Виж целия пост
# 462
Ползвайте стретч фолио за съхранение в хладилника, по-добра работа върши от алуминия.

да, но със стреч фолио не може да се пече.
и при термична обработка, алуминият преминава в храната  Peace

иначе спокойно може да се готви и съхранява и в съд с капак (йена например), така въобще няма да има отпадъци, защото и стреч фолиото е проблематично от екологична гледна точка, за която също много малко хора се замислят. Peace
Ползвам голяма йена с капак и откакто я имам, забравих за фолиото при печене. Хем си е затворено и се задушава, хем през стъклото се и позапича отгоре, за някои неща го махам накрая де. И после пак капака и е лесно за съхранение. Йената си събира колкото и тава, 5 литра е моята и свикнах да си я ползвам много - и вместо тава, и вместо гювеч за бавно готвене във фурната си е много добър вариант.
Виж целия пост
# 463
Правя си шоколад от какаово масло, какао и мед, трудно се разбъркват, но става, малко по-мек е. Днес реших да си направя със захар за глазура на едни сладки, като реших, че ще стегне по-добре. Обаче, захарта въобще не може да се разтопи и размеси с какаовото масло. Използвам кафява захар ако има значение. Като стяга се утаява на дъното Sad. Някой да посъветва нещо Sad ?
Виж целия пост
# 464
Какаовото масло разтопено ли е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия