За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 705
  • 736
# 435
Мили хора, купихме си теле, от което при разфасоването останаха едни кокали с месо по тях. Искам да ги използвам за супа. Тук като никога не съм правила подобна, може ли да ме насочите към читава рецепта? Тези, които аз знам касаят джолани и чисто месо. Има ли някаква особеност при кокалите? Благодаря!
Ох, какъв хубав бульон става от тези кости.
1 кг кокали от пасищно животно
4 литра студена вода
50 мл оцет
Тук пише и приготвянето https://nadiapetrova.bg/bone-broth/
А след това можеш да отделиш месото и да си приготвиш супа, слагаш зеленчуци, може малко ориз, може зелева чорба. Супа от пиле нали си правила същото е:)
Тази куркудена чорба ми е една от любимите
http://ilrai.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 436
Здравейте! Дали е добра идея да наредя и залея баницата сега, а да я изпека довечера?
Виж целия пост
# 437
Здравейте! Дали е добра идея да наредя и залея баницата сега, а да я изпека довечера?
Нареди я сега, довечера залей и печи.
Виж целия пост
# 438
Имам ???
Съществува ли питка без яйца и мляко?
Или поне с 2 белтъка и кубче мая?
Виж целия пост
# 439
Имам ???
Съществува ли питка без яйца и мляко?
Или поне с 2 белтъка и кубче мая?

Фокачата е без яйца и мляко
Виж целия пост
# 440
Имам ???
Съществува ли питка без яйца и мляко?
Или поне с 2 белтъка и кубче мая?


Разбира се, с обикновено тесто с мая, като това на тутманикът на майка, майка с него прави питки. С единия белтък може да намажеш отгоре преди печене, другият може в тестото да сложиш. Когато меся с него, не втасвам два пъти, меся, оформям питката, втасвам я във фурната на около 50% за моята печка, мажа отгоре преди печене и пека в загрята фурна на 180 град. Peace
Виж целия пост
# 441
Имам ???
Съществува ли питка без яйца и мляко?
Или поне с 2 белтъка и кубче мая?
Без прясно мляко изрично или и кисело няма как? Почти всяка рецепта дето се меси с прясно мляко, съм я пробвала с поразредено кисело - питки, кифлички и прочие, понеже вкъщи не се пие мляко и съответно рядко се купува, кисело имам винаги. Поне за мен е мит това дето казват че киселото мляко е за теста със сода, а за тези с мая е прясното, стават си и с кисело. Освен това, с прясно мляко нещата са ми вкусни и меки само веднага след като се изпекат, а с кисело ми харесват ако останат и на другия ден.
Иначе винаги е вариант да сложиш вода вместо млякото в рецепта която си си харесала, ще е малко по-различно на вкус, разбира се - по-близко до хляб, отколкото до питка.
И накрая - вариант е содена питка като тази, която се прави за Бъдни вечер - в нея няма нито яйца, нито мляко, в случай че харесвате такава.
Виж целия пост
# 442
Имам ???
Съществува ли питка без яйца и мляко?
Или поне с 2 белтъка и кубче мая?

Постна питка с мая на Биляна от Бг-мама
Може и половин доза да се направи-лесна и вкусна е Heart Eyes
   "Продукти: Около 1кг. брашно, 1 с.л. сол, 1 ч.л. захар, мая за килограм брашно ( аз слагам два пакета суха), 500 мл. хладка вода, 100 мл. олио.

   Брашното се пресява със солта, захарта и маята.Прави се кладенче и вътре се изсипват олиото и водата.Замесва се меко тесто и се оставя за удвои обема си.След това се поставя в леко намаслена с олио тава и горната кора се надупчва хубаво с вилица за да не се отдели при печенето.Пече при температура около 200гр."
Виж целия пост
# 443
Кажете рецепта за Коледни меденки.
Виж целия пост
# 444
Ползвайте стретч фолио за съхранение в хладилника, по-добра работа върши от алуминия.
Виж целия пост
# 445
Кажете рецепта за Коледни меденки.

Меденки със сметана
Виж целия пост
# 446
Кажете рецепта за Коледни меденки.
Меденките на Джема-аз ги правя слепени с мармалад,но може и без,само във формички
Ето линк от авторката
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2016/12/blog-post_15.html?m=1
А в този линк е по-подробно обяснено за приготвяне на тестото ,което за мен е важно,като начинаещ по сладките неща
http://receptitenazoii.blogspot.com/2011/12/blog-post_26.html?m=1

Може да погледнеш и тези-досега не съм ги правила,но имат добри отзиви,включително и от мои приятелки съм яла по тази рецепта
http://mysweethobby.blogspot.com/2013/12/koledni-medenki.html?m=1
Виж целия пост
# 447
karzz,аз правя за бъдни вечер вкусните питки на карина (доближени една до друга стават на питка)
 
 http://www.bg-mamma.com/?topic=119848
Виж целия пост
# 448
Благодаря ви, момичета. Забърках Питки Пиде на Гуинет.
Изпробвана рецепта е. Бях забравила за нея.
И все пак се наложи да отида до магазина за мая.
Имах две пакетчета в камерата, но се е развалила.
Виж целия пост
# 449
Ползвайте стретч фолио за съхранение в хладилника, по-добра работа върши от алуминия.

да, но със стреч фолио не може да се пече.
и при термична обработка, алуминият преминава в храната  Peace

иначе спокойно може да се готви и съхранява и в съд с капак (йена например), така въобще няма да има отпадъци, защото и стреч фолиото е проблематично от екологична гледна точка, за която също много малко хора се замислят. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия