Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имам страх от каране на кола

  • 12 974
  • 87
# 75
Здравейте, а попадали ли сте на добър инструктор, който да може да обяснява добре нещата, да е търпелив и да се справя с по-проблемните курсисти? Ако някой може да ми препоръча, ще съм ви много благодарна.
Виж целия пост
# 76
Здравейте, а попадали ли сте на добър инструктор, който да може да обяснява добре нещата, да е търпелив и да се справя с по-проблемните курсисти? Ако някой може да ми препоръча, ще съм ви много благодарна.

Какво означава по-проблемни курсисти?
Аз от моя съм много доволна. Търпелив и ми обясняваше всичко много добре. Казах му, че никога не съм се качвала да шофирам и не съм искала някой да ме учи. Той каза "Това е много добре". Аз съм във Варна и тук си карах курса. Школата е една от най-старите и големите и ми беше препоръчана от приятел, който кара там курса. Не съм си избирала инструктор. Просто ме разпределиха. И всичко си беше 6+.
Виж целия пост
# 77
Ами имам предвид инструкторът да има подход към курсистите, които "повече се шашкат".

 Супер, че си доволна от твоя инструктор, за съжаление аз търся за София инструктор. Ще съм благодарна, ако някой ми препоръча.


Виж целия пост
# 78
Успех! И аз съм от шашкащите се, така че те разбирам, Ще намериш твоя инструктор, не е като да няма избор в големите градове Simple Smile
Виж целия пост
# 79
Моят инструктор беше супер спокоен човек, но вече сигурно е към 70 годишен, че отдавна карах курса. Даже съм го питала как може да е толкова спокоен като го возят такива като нас.
Виж целия пост
# 80
Ами има си разни педали, добри реакции и все пак повечето учебни коли се движат с 35 км/ч, което не е много опасно. Разбира се че зависи кой и откъде и как кара, и разбира се че няколко пъти съм вдигала повече от 35. Но, човек или е спокоен, или не е. И май няма значение какво работи.
Виж целия пост
# 81
Разбирам те напълно.Аз бях така.До последно не шофирах в БЪлгария.Когато се преместихме и видях , че няма как се принудах да започна да карам.Аз мразя да карам , винаги когато мога го избягвам.Взех допълнителни часове.Макар че тук се кара лесно и като цяло шофьорите са много по-културни аз пак сядам с нежелание.Работата ми е наблизо , та не трябва да се напрягам много.Ходя да пазарувам рано когато е още по-спокойно и да кажа, че почти няма коли.Просто трябва да седнеш и да караш, което за мен си е огромно напрежение.
Виж целия пост
# 82
Да споделя и аз моите страхове. Книжка от 2007,каране за тези години малко,предимно извънградско.Мъжът ми е много нервен,седяше до скоро и само дуднеше,но реших че не е той този,който ще ме откаже и така с времето спря да ме изнервя, то и аз спрях да се шашкам и съм спокойна с карането.Обаче....и до ден днешен само това пусто паркиране не ми дава мира,избирам места шороки и удобни,сама избягам да ходя на непознати места само поради факта че изпитвам ужас да не ожуля колата...Как да го преодолея?

Виж целия пост
# 83
Няма да го преодолееш, докато не решиш да излезеш от зоната си на комфорт и не се заставиш поне да опиташ да паркираш на място, изискващо повече маневриране. Ако имаш възможност, може да се упражняваш някъде, където да си рамкираш мястото, в което да вкараш колата с конуси примерно и след това да пробваш в градска среда.
Другото, което е, трябва да прежалиш факта, че колата може да се ожули. Не казвам да не се съобразяваш изобщо и да не внимаваш грам, но колата Ви може да я ожули и друг шофьор. В крайна сметка драскотини и леки щети по автомобила са нещо поправимо, не свършва света, ако си чукнала колата някъде. Важното е вие да сте живи и здрави, ламарината ще я оправите.
Виж целия пост
# 84
Проблема е не толкова че ще ожулиш твоята кола, а да не ожулиш чужда. Докато не започнеш да паркираш, няма да преодолееш нищо. След като видиш, че се справяш, ще се отпуснеш. Когато ми се налага да паркирам успоредно, а има коли, които ме чакат, обикновено търся друго място, защото не ми се иска фа бързам и да направя грешка.
Виж целия пост
# 85
Привет на всички! Не знам дали съм уцелила правилното подразделение във форума, но в случай, че не съм вярвам, че ще бъда пренасочена към правилния раздел.

Моят случай е следният - преди 3 години изкарах книжка, но поради множество причини така и не си купих автомобил. Минаха години, аз все още използвам метро и ми е много удобно. Знам, че и рефица шофьори оставят колите си и използват именно обществен транспорт заради по-малкото разходи, а и невъзможността за паркиране в центъра. Но ми се прииска най-сетне да си купя собствена Car Сигурно ще ме попитате защо тогава ми е трябвала книжка преди години. Ами просто плановете ми да придобия кола се объркаха, това е.

Проблемът ми е обаче, че имам уплах от шофиране, трудно ми е да де науча кое кога да използвам. Да, инструкторката ми също не беше никак добра. Страх ме е и да се превърна в истински участник в това натоварено градско движение, особено след като стана онази трагедия с Дивна, която също е млад шофьор и почти не уби приятелката си Tired Face

В същото време пък буквално ставам свидетел как "куцо, кьораво и сакато" е шофьор. А аз наистина искам да мога спокойно като всички други да карам и паркирам!!! И не знам как да превъзмогна този огромен страх Sweat
Виж целия пост
# 86
Здравейте хора,

И аз като някои хора имам страх от карането на кола.
Записах се в една Автошкола и инструктора е доста пекан човек.  При него първо се обучаваме на теория и след това започваме управлението на автомобил в града. Засега сме на ниво теория и след известно време ще се явявам на теоретичния изпит.

Има два автомобила  във Автошколата. Единият е с ръчна скоростна кутия, а другият си е новичък автоматик. Каза ми че автоматика е по-лесен за управление, но след това ще мога да управлявам само такава кола ако изкарам курса.

При ръчката имам известен опит тъй като съм карал известно време из село. Разбира се така и не ме хванаха. макар че имам приятели които са отнисали солени глоби.

Какво ще ми препоръчате.
Виж целия пост
# 87
Почвай на ръчки!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия