Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 42 228
  • 750
# 390
danilu, благодаря много! А твърдите части хвърлят ли се? Оризът се добавя когато е вече отделно сварен, или се сготвят заедно ?
Виж целия пост
# 391
Катерица, хвърлят се. Ако не си по средиземноморието, съветът ми е да си спестиш парите за аргишок, защото качеството е отврат и купуваш неядлив бодил  Wink

При нас беше леща със спанак. Кимчито е супер, чак ми е жал да го ядем по много, че стана малко. Когато не се слага вода, вкусът е много по-дълбок и богат.  
Виж целия пост
# 392
Харпа, сподели как го направи. всъщност и аз не слагам вода, ама китайското зеле си пуска доста. между твоите зелчета какво имаше?

вчера направих шок. мъфини със сини сливи и сладкиш с боровинки. и 2те без глутен и двете много сполучливи, само ходя да опитвам  Crazy
въобще на сладките неща им хванах цаката, хлябът не ми се получава винаги.

вкъщи имам двама с болки в корема и разстройство.
детето яде само хляб с нещо. за довечера някаква супа трябва да измисля, може и къси макаронки към нея да сваря. чудя се какво да им сготвя и от ориз ги болят коремите. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 393
asyalein, може ли рецептата за безглутеновите десерти?
Виж целия пост
# 394
И аз скъсах първите листа от левурда. Голяма емоция са ми, чаках ги, с нетърпение, защото по нашия край ги няма и беше трудно да си намеря коренчета, семена... и да отгледам най-накрая в градината поне за няколко салати и песто. Имам вече и и се наслаждавам в салати, песто и тези солени мъфини с билки пармезан



Освен това супа от коприва, с просо и  с киноа веднъж направих.
Индийски сладки -бесан ладу
Безглутенови царевично-оризови мъфини - солени


Грилован патладжан с песто от левурда.
Виж целия пост
# 395
те са на око, но с удоволствие:

мъфините:
около 10 сушени сини сливи, моите са доста меки, може да се сложат и фурми. слагам олио и малко мляко, колкото да мога да ги пюрирам. добавих 2 яйца, какао, малко захар (при фурмите няма нужда), смлени бадеми (около 100гр.), малко нишесте (1-2 сл.), бакпулвер.
може и канела да се сложи, детето искаше ванилия.
очаквах да са по-сочни, следващия път е сложа 1с.л. кис. мляко или повече мазнина. Peace
излезнаха 17 малки мъфинчета.

сладкишът:
накиснах полента в млечен кефир, тестото беше като за кекс. оставих няколко часа. според мен и с кисело мляко ще стане.
разбих 2 яйца със захар до побеляване, добавих олио и около 2-3 сл.л с връх гръцко кисело мляко с 10 % масленост, след това и полентата. понеже ми се видя рядко, сгъстих с около 1-2 сл.л. брашно от елда и добавих към него бакпулвера. тестото е малко по-рядко от кексово.
изсипах в малка тавичка за брауни (отдолу слагам хартия) и наръсих боровинките. става и с други не много влажни плодове.
стана много сочен сладкиш.
аз съм го правила с манго или банан, пюрирани и вместо гръцкото кисело мляко директно в тестото. вместо боровинките може и шоколадови парченца да се наръсят.

въобще вземи някоя рецепта за реване и се ориентирай по нея  Peace
вместо грис се слага полента.
Виж целия пост
# 396
BiankaD , мъфините изглеждат добре. как са на конситенция като изстинат. доста царевични неща не са толкова вкусни студени  Whistling
аз търся нещо, дето няколко дена да издържа.... Whistling
рецептата прилича малко на бърз кекс, аз не го долюбвам много newsm78
Виж целия пост
# 397
аууу много се ядосах току-що.
гони ме глад и сложих да си сваря топченца тапиока, смятах после като bubbles да ги ям с пюрирани плодове.
отивам и виждам, че няма ни едно останало топче, сега имам сгъстена вода  Sick

къде сгреших?... какво да  правя сега тази вода? Whistling
Виж целия пост
# 398
Катерица, хвърлят се. Ако не си по средиземноморието, съветът ми е да си спестиш парите за аргишок, защото качеството е отврат и купуваш неядлив бодил  Wink
Продават и готови обелени консерва.
Аз много обичам пасирани артишоци.
Тия дни сме на гъбена вълна. И аспержи за вечеря.
Виж целия пост
# 399
Много сме притиснати от времето напоследък, много и различни фронтове със задачи имаме. Готвенето ми е голямо бреме тези дни, а по принцип много обичам.
От последната седмица:
Сейтан домашен със сос върху басмати
Мисо супа
Спагети от леща със зеленчуково доматен сос
Картофено пюре
Тортии с бобено пюре, авокадо и т.н
Сусамки
Мини бутер пици за дребното
Царевични макарони
Лимонов кекс с кокосово масло
Лазаня с патладжани и червена леща
Палачинки с ленено брашно

За днес ще е класическа леща и може би соеви късчета в готов сладко кисел сос върху басмати. Ще го мисля още малко


Виж целия пост
# 400
Много сме притиснати от времето напоследък, много и различни фронтове със задачи имаме. Готвенето ми е голямо бреме тези дни, а по принцип много обичам.
От последната седмица:
Сейтан домашен със сос върху басмати
Мисо супа
Спагети от леща със зеленчуково доматен сос
Картофено пюре
Тортии с бобено пюре, авокадо и т.н
Сусамки
Мини бутер пици за дребното
Царевични макарони
Лимонов кекс с кокосово масло
Лазаня с патладжани и червена леща
Палачинки с ленено брашно

За днес ще е класическа леща и може би соеви късчета в готов сладко кисел сос върху басмати. Ще го мисля още малко



Чакай сега!? Явно аз йещо не разбеах! Притиснати от времето при лен ще рече,че нямам време да се прибера да ям, не да пеавя лимонов кекс....
Тая седмица ям на "фронта" сух хляб.Cry
Виж целия пост
# 401
BiankaD , мъфините изглеждат добре. как са на конситенция като изстинат. доста царевични неща не са толкова вкусни студени  Whistling
аз търся нещо, дето няколко дена да издържа.... Whistling
рецептата прилича малко на бърз кекс, аз не го долюбвам много newsm78

за царевичните, с оризово ми се струва, че питаш- това е трансформирана рецепта на малай , който ние много обичаме и понякога като ходим някъде в природата пека и взимаме за хапване. Харесва ни и студен. По принцип се пече в тава, реже се на квадрати и се ръси с пудра. Реших да опитам как ще са на вкус, ако ги направя безглутенови. Вкусни са . Студени също. Но всичко е въпрос на вкус.

Тази вечер си изпекох сладки картофи, необелени, после отворих, поръсих с чили и малко сол. За ММ направих тиквички на грил с остатъка от пестото от левурда. Салата- рукола.
Виж целия пост
# 402
аууу много се ядосах току-що.
гони ме глад и сложих да си сваря топченца тапиока, смятах после като bubbles да ги ям с пюрирани плодове.
отивам и виждам, че няма ни едно останало топче, сега имам сгъстена вода  Sick

къде сгреших?... какво да  правя сега тази вода? Whistling
asyalein
Може би никъде  не си сгрешила, а топчетата са били такива, че са се разтворили. Веднъж само ми се случи с едни по-големи, които бях купила с диаметър около 5-6 мм. Вече си купувам само от най-ситните, защото и аз обичам да ги усещам и виждам, дори специално ги накисвам, мия, и после плакна след сваряването.
Това е опита ми с тапиока.




Виж целия пост
# 403
  Още не съм приготвяла нищо с тапиока. Ето, че се мотивирах. Simple Smile
Ще се разровя за рецепти...
Виж целия пост
# 404
Ние сме на супи от зелении – вчера от мечи лук, днес от коприва. Правих и оризови банички.

Царевичните мъфини (безглутеновите) на BiankaD са на почит вкъщи. Често ги правя, когато ще пътуваме и трябва да имам някаква налична храна. Гарантирам, че са вкусни и студени. Peace Слагала съм и различни подправки, и маслини, и какво ли не... всякак са хубави.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия