Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 42 051
  • 750
# 600
Относно магазина- не зная къде живееш, виж състава на бактериите в този пробиотик и потърси в био магазини или онлайн в твоята държава или в Amazon - възможно е да е по-бързо. По принцип в магазина ги държат в хладилник. Това удължава срокът им на активност. Не пречи да попътуват малко, но все пак е по-добре да са в хладилник.
Марлята- от аптека да- тя е към превързочни материали. Може да използваш и тензух или някакъв тънък плат- например от индийски памук или едни специални памучни кърпи/торби за ядкови млека. Сместа не е течна, дори не е каша, но все пак е влажна.
Когато блендираш всичко без маслото, поставяш кърпата/марлята върху гевгир или цедка и изсипваш блендираната маса. Оставаш на стайна температура, като опитваш отвреме на време вкуса. Колкото по-дълго държиш на ст.температура, толкова по-остър сиренен вкус ще получиш. Може да завържеш на нещо пакетчето и да се отцежда по този начин  или леко да притиснеш със затягане на бохчичката. Когато приключи това време на престой на ст. Темп. ръчно или с пасатора може да добавиш кокосовото масло, разбъркваш добре и поставяш сместа върху хартия за печене. Оформяш рулото и оставяш в хладилника да се стегне. Ако искаш да сложиш вътре зелени подправки - чивас , мащерка ги поставяш преди да оформиш рулото. Аз поставих този път по повърхността преди да поднеса на масата. Може да оваляш и в ядки.
Това е. Дълго за обяснение , но лесно за изпълнение.
Следващия път ще сложа и постъпкови снимки.
Виж целия пост
# 601
За днес ще месим тесто за пица с дъщерята и всеки, ще си я гарнира по свой вкус. Ще правя и патладжан по китайски в тиган, арменски сладки и едни пармезанови кръгчета - тип бейк ролс:) Тази хранителна мая ми попада напоследък все по-често в полезрението и при следващото слизане до центъра ще си купя:)
Виж целия пост
# 602
Може ли рецепта за тези пармезанови кръгчета тип бейкролс, моля?
Виж целия пост
# 603
Може ли рецепта за тези пармезанови кръгчета тип бейкролс, моля?

Ще ги правя по рецептата на Веси от No sugar. За първи път, но досега нейни рецепти не са ме разочаровали:)
Продукти:
2 яйца М размер
• 60 г настъргано твърдо сирене (ементал, чедър, гауда или краве кашкавал)
• 10 г твърдо краве масло
• 130 г смлян сусам
• 20 г фино бадемово брашно - нямам и обмислям или орехи да смеля, или кокосово брашно да сложа:)
• Ароматна сол
• Подправки по избор (чесън, мащерка, риган)

Разбийте яйцата леко с вилица. Добавете всички останали съставки без маслото. Овкусете добре, тук е моментът ако желаете да добавите подправки по избор. Объркайте до еднородна смес. Добавете и маслото и с пръсти го втрийте в сместа за да се получи топка „тесто“. Ако тестото е твърде течно добавете още малко бадемово брашно, но не прекалявайте, нека е много меко. Оформете топчета и разпределете върху хартия за печене. Сплескайте с плоско дъно на чаша, така, че да се получат тънки, еднакви и равни кръгчета. Изрежете отвор в средата с нещо подходящо (аз го направих с едната част на химикал, капачка от балсам за устни също е добра идея). Така ще добият формата на Bake Rolls. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10-13 минути. Ще се зачервят, наблюдавайте ги да не изгорят. Изключете фурната и оставете тавата на отворена вратичка за още няколко минути.
Виж целия пост
# 604
Някаква вкусна рецепта с амарант да препоръчате? Един пакет ни стои, не мога да преглътна аромата му. Странно, че преди го харесвахме.

мен по-скоро консистенцията ме дразни и имам проблем с измиването му - все ми падат най-дребните зрънца през цедката  newsm78

последно го сварих в малко вода, като извря, сложих мляко и то като завря изключих котлона и оставих да поеме течността.
после добавих канела, стевия и нарязан банан.
става топло и студено за ядене.
иначе го слагам към разни пълнежи - на чушки, сарми и подобни.

аз експериментирам с различни видове полента.
вчера правих от нахутено брашно, полента от маниока и от царевица. горе-долу по равно.
добре се получи.
към него - капоната и зелена салата с ананас.

сега имам половин ананас, въобще не е сладък. чудя се чътни ли да направя или на къри? newsm78
Виж целия пост
# 605
Ася, благодаря за идеята. Не се бях сетила сладък да го ядем.

Катерица, за сиренето на Бианка мисля, че ще стане и торбичка за ядково мляко, вместо марля. Аз си купувам аз около 1€ от Алиекспрес.

Виж целия пост
# 606
къри червена леща с броколи, праз, спанак и сладък картоф.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 607
Вчера:
палачинки,
царевични макарони с доматен сос с червен боб,
къри с нахут, карфиол, тиквичка, картоф, грах, кокосово мляко

Днес:
Зелено смути
Нещо като мисо супа

Скрит текст:
Накиснах и слънчоглед за сиренето на Бианка.
Ще мисля за довечера и за кутии утре...
Виж целия пост
# 608
елдени блини с мус от сини сливи
полента със зеленчуци на тиган
аспержи на тиган

за днес:
хляб със закваска от елда
зелена салата с аспержи и ананас

смятам да пробвам еклери с царевично брашно
сладкиш с елда и лешници

мисо супата е добра идея, може да направя за вечеря  Peace
Виж целия пост
# 609
И аз да се включа с менюто за днес.

За "закуска" (защото чак сега ще хапвам, в неделя се става по обед) хапвам зелен боб с подправки на фурна.
За обяд/следобедна закуска - смути от 3 малки ябълки, канела, кленов сироп, ленено семе, мака и бадемово мляко.
За вечеря мислих да направя един сладък картоф, който купих вчера, вероятно по начина, който Емилиана беше публикувала, но го оставям за утре, вместо това ще си направя една голяма салата с много зелении, домати, авокадо и киноа.
Виж целия пост
# 610
Някаква измишльотина ала джамбалая, в която намерих да вместя останалия ми боб, защото не исках много да се усеща.
Чушка, лук, чесън, морков, целина, червен боб, домати, ориз.
Подправки: сол, пипер, червен пипер, мъничко босилек и риган, дафинов лист и магданоз.
Скрит текст:





От вчера обедно: зелена салата с червен лук, маслини, домати, краставици, целина, маслини, царевица. И печени картофи със сирене и масло.
Скрит текст:



Виж целия пост
# 611
Тия дни отново аспержи с ориз, на кюфтета и днес със спагети. Снощи ориз с гъби.
Бианка,винаги невероятни рецепти. Благодаря!!!!
И невероятно мляко от бадеми и шам фъстък.
Виж целия пост
# 612
Един боб ври в тенджерата:) и пресни картофи на фурна също са в програмата:)
Виж целия пост
# 613
Овесени ядки от предната вечер с настъргана ябълка, овесено мляко, чия, канела и пробиотик
За детето овесени гофрети с мед и плодове за кутията в градината
Гъби с ориз на фурна
Хумус
Зелена салата
Виж целия пост
# 614
Успях да цъкна закуската си - паста от лимец с няколко чери домата, спанак, маслинки, половин авокадо. Овкусих с хранителна мая, зехтин, сол и черен пипер. Трябваше да пропусна зехтина, много мазно стана в комбинация с авокадото, за следващия път ще знам.
Следобяд мисля да направя постно зеле с домати, евентуално ще си направя едно смути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия