Марлята- от аптека да- тя е към превързочни материали. Може да използваш и тензух или някакъв тънък плат- например от индийски памук или едни специални памучни кърпи/торби за ядкови млека. Сместа не е течна, дори не е каша, но все пак е влажна.
Когато блендираш всичко без маслото, поставяш кърпата/марлята върху гевгир или цедка и изсипваш блендираната маса. Оставаш на стайна температура, като опитваш отвреме на време вкуса. Колкото по-дълго държиш на ст.температура, толкова по-остър сиренен вкус ще получиш. Може да завържеш на нещо пакетчето и да се отцежда по този начин или леко да притиснеш със затягане на бохчичката. Когато приключи това време на престой на ст. Темп. ръчно или с пасатора може да добавиш кокосовото масло, разбъркваш добре и поставяш сместа върху хартия за печене. Оформяш рулото и оставяш в хладилника да се стегне. Ако искаш да сложиш вътре зелени подправки - чивас , мащерка ги поставяш преди да оформиш рулото. Аз поставих този път по повърхността преди да поднеса на масата. Може да оваляш и в ядки.
Това е. Дълго за обяснение , но лесно за изпълнение.
Следващия път ще сложа и постъпкови снимки.