Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

въпрос за фризокрем?

  • 684
  • 10
Днес взех каша Фризокрем с 5 плода, без глутен и без мляко. В указанията на кутията пише, че на 180 мл мляко се слагат 3-4 мерителни лъжички. А отдолу е написано, че една мерителна лъжичка е равна на 5 гр. В кутията не открих мерителна лъжичка и реших да използвам тази от адаптираното мляко-Нели е на фризовом/фризолак h , на същата фирма. Само че мерителната лъжичка, пълна с мляко, пише, че е 4.3 гр, а аз представа си нямам колко е, когато е пълна с каша Sad  Затова пробвах и  на 180 мл готово мляко сложих 5 лъжички. Кашата обаче става много много рядка и блудкава Cry  Cry
Как приготвяте кашата, ако се захранвали с такава? Досега съм й давала Milubrei и в началото не й хареса, после си я хапваше с удоволствие. Но днес определено си я отказа.
Виж целия пост
# 1
различните продукти тежат различно, но може да използваш супена лъжица....на моите каши винаги се давя мярка със супена лъжица.
az имах ужасен опит с една каша на Фризо и след няколко опита да я направя я изхвърлих.
имай предвид, че кашите на Фризо са по-течни, предвидени са да се дават с шише.
иначе лично аз не спазвам инструкциите, правя кашата с по-малко от препоръчаното, но така че да стане гъста и да се яде с лъжица.
Виж целия пост
# 2
И аз съм купила такава,но още не съм я давала.Но до сега съм чела доста мнения, че кашите на Фризокрем стават доста редки, а и ако си забеляала на опаковката пише, че може да се дава с бутилка,което говори ,че консистензията е по-рядка.Аз кашите ги правя на око.Ева ги харесва по-редички и затова ги правя такива.мисля да не се вманиачаваш и да следваш инструкциите до грам.Пробвай различна гъстота и я прави така, както най се харесва на детенце Grinning .
Виж целия пост
# 3
Имам Фризокаша. За да стане с по-плътна консистенция, трябва да се сложи тройно на указаното количество, което я прави тоооолкова сладка, че всеки, който се грижи за здравето и зъбите на детето си, няма да я даде. Ползвах я за сгъстяване чат-пат на зеленчуковите пюрета.
Виж целия пост
# 4
В момента давам такава каша Фризокрем, с 5 плода с мляко, без глутен. На кутията пише че на 180мл вода се слагат 6-7 супени лъжици, и че една супена лъжица е равна на 7гр. каша.
Преди давах същата каша но със 4 плода, на нея пишеше абсолютно същото, самоче не в супени лъжици а в мерителни и ставаше много рядка. Пробвай със супени лъжици, а не с мерителни и ще стана с добра консистенция.
Виж целия пост
# 5
И аз премервам със супени лъжици....но гледам да не ги препълвам,че наистина става много сладка...
Виж целия пост
# 6
Аз само първият път правих според указанията, но наистина стана много рядка кашата. Затова започнах да я правя на око -  постепенно наливам водата и бъркам докато достигне необходимата гъстота.
Виж целия пост
# 7
Аз давам редовно на Борис от тези каши. Правя ги на око. Инструкцията на кутията, според мен, е за каша за пиене.
За около 200г каша слагам 3 пълни супени лъжици каша.
Да ви е сладко!  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
аз също за Фризокрем използвам супени лъжици и на мен ми става изключително рядка.Взех оризова каша, а пък на всичкото отгоре тя ни и запече.Спрях я и ще опитам с плодова,но със сигурност ще сложа малко повече,за да не става толкова рядка.
Виж целия пост
# 9
Всичките каши на Фризо стават полутечни. Всъщност тези, които са за след 6 мес. са малко по-гъсти, но и те не са като другите каши. 5г ти е 1 супена лъжица равна, без връхче. Синът ми пиеше кашите на Фризо от шише.
Виж целия пост
# 10
Благодаря на всички за отговорите. Мисля че открих как фризокрем да не става рядка каша. Водата, с която се приготвя кашата трябва да се затопли много повече, отколкото когато се приготвя за мляко-и тогава кашата става гъста и се хапва с лъжица
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия