Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 475
  • 742
# 555
Ниско въглехидратни канелени ореховки с какаова маса
https://www.-spam303-.com/2019/02/blog-post_9.html
Виж целия пост
# 556
  Зимна салата с домашно опушена сьомга
Виж целия пост
# 557
Цветната ми вечеря

Виж целия пост
# 558
Mъфини
Виж целия пост
# 559
колко пъти опитвам, не мога и не мога да докарам зеленчуците такива хубави, като на Ани. Sad
дайте съвет, моля.
Виж целия пост
# 560
Еклери (зелки)
За иив-Мортиша - с рецепта.



250 мл вода
125 г чисто масло
125 г брашно
4 яйца
---
ок. 220*C, без отваряне на фурната.
Виж целия пост
# 561
Mъфини
Скрит текст:
Разкошни са! Може ли да споделиш какъв е крема?
Виж целия пост
# 562
Скрит текст:
За пореден, не знам вече кой път най - често правеният от мен сладкиш... Царският сладкиш на Марчева, дето при всяко негово приготвяне я благославям от сърце.. Само че тоя път-да прошава Царят и дано Марчева не ме погне с точилката, му сложих и малко орехи, че имах прясно начупени... Ще кажа утре как е било...
Скрит текст:

Скрит текст:
Благодаря!
Никога не бих добавила орехи, защото не бих искала да се развали този уникален вкус, който има този кейк, а също и консистенция, а и не виждам смисъл да се добавят... при него всичко е маслото, важно е то да се усеща, да има аромат на хубаво масло, орехите само ще "загрозят" картината. Освен това този разкошен цвят който се получава ще бъде развален от орехите. Другото което е, че не търпя орехи в кейкове, не ми харесва на вкус, това не е баклава, а е Царски кейк , получава се съвсем друга рецепта. Няма смисъл повече да се обогатява , стафидите са съвсем достатъчни, но всичко опира до вкус и усещане. С орехи само ще се опрости рецептата.
Виж целия пост
# 563
Момичета да знаете ,че палачинките с лимонада са гадни и за правене и на вкус! Само на външен вид са хубави.
Виж целия пост
# 564
Здравейте кулинарки, следя темата от създаването й и сте ми голямо вдъхновение да изпробвам нови рецепти. Невероятни сте!

Реших се да пиша, за да изкажа специални благодарности на Сем за споделената рецепта за кифлички от тефтера. Flowers Hibiscus
Направих ги днес, но по-малки. Половината с шоколад, другата част с шипков мармалад. Станаха страхотни и се ометаха набързо. Едва успях да сваря да снимам. Следващия път ще пробвам и с локум.

Виж целия пост
# 565
колко пъти опитвам, не мога и не мога да докарам зеленчуците такива хубави, като на Ани. Sad
дайте съвет, моля.


Нито съм добър кулинар, нито добър фотограф... Blush

Зеленчучките ги купувам замразени... Задушавам ги в масло за кратко време (мааалко да омекнат- ако останат повече време се разкашкват) и накрая вместо сол, слагам лъжичка зеленчукова подправка. Приготвям ги непосредствено преди сервиране. Това е.

Днес се "борих" с едни "крехки телешки флейки"... Спазих стриктно всички указания... еми, жилави ми станаха и им го няма розовото... (все ми е welldone).
Добре, че бяха задушените гъбки да спасят положението.

Виж целия пост
# 566
Здравейте кулинарки, следя темата от създаването й и сте ми голямо вдъхновение да изпробвам нови рецепти.
добре дошъл! Страхотни са ти кифличките!
Нелка, за вкуса на еклерите не се и съмнявам Simple Smile но снимката ти е трепач! Kissing Heart
Ани, много красива палитра е чинията ти Simple Smile  Добри, аз рядко купувам замразени, но се убедих, че за свежия цвят трябва да се бланшират за кратко, във вода с лимонов сок и веднага на студена вода. И после пак за кратко да се разджуркат Simple Smile в масло, или задушат.
въздушна салата пак и отново Simple Smile  този път поръчка за двете младежки къщи https://pep-4o.blogspot.com/2019/02/blog-post.html (едната тава изчезна преди сесията Simple Smile и изрязах снимката, че около тавата беше мазало от стъргането на продуктите Simple Smile , но нямаше кой да ме чака да почистя, че да снимам.

език с масло и чесън https://pep-4o.blogspot.com/2011/11/blog-post.html,

пържени филии
Виж целия пост
# 567
Благодаря. отдъхнах си. Simple Smile аз опитвам натюр и все се чудих може ли да съм толкова вързана.
Simple Smile няма с какво да се похваля Simple Smile или няма външен вид или се изяжда веднага.
Виж целия пост
# 568
Помните ли това бисквитено руло? Доставих си това удоволствие Simple Smile
Виж целия пост
# 569
Спаначена супа


Крилца на фурна


Заешко фрикасе


Канелони

Скрит текст:







Салата


И най-накрая и аз да направя Шакшука (даже 2 пъти за 1 седмица). Оказа се, че много ни харесва и ще се готви редовно, особено през лятото Yum
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия