Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за Майчин Дом?

  • 58 456
  • 49
# 45
Здравейте мамчета аз специално съм доволна от Майчин дом. специално от отношението на 12-ти етЖ. особено доволна съм от акушерката Ива Даскалова и Гешева  като цяло добро отношение малко хигиената не е на ниво
Виж целия пост
# 46
Здравейте, преди два месеца ми направиха инсеминация в Майчин дом. Потресена съм от цялата им организация на работа и политика. Стимулираха ме 5 дни подред с табл.Клостилбегит следейки растежа на фоликулите. В деня на инсеминацията Докторката дори не направи преглед дали фоликулите са спукани и не отрази дали има наистина овулация. Ембриолозите си казаха оценката за обработените сперматозоиди. На вторият ден имах реинсеминация и докторката се сети, че трябва да провери за овулация. След цялата процедура не получих епикриза за извършената манипулация с описание за фоликули, овулация и спермограма. Това е тяхно задължение да информират пациентите ди и да дадат епикриза. Потърсих ги и получих лист с 2 изречения с дата на инсеминация и извод за ненадтъпила бременност. За другата подробна информация е трябвало да пиша заявление,за да я получа/какъв ужас само/.След месец направихме още една инсеминация в Шумен Инвитро център Иван Рилски при д-р Димов и съм страшно доволна. Предоставиха ми подробно описана епикриза, резултати от всички извършени изследвания.Стимулираха ме с много по-добри лекарства и следяха всеки ден развитието на фоликулите. Майчин дом са много непознати и нямат никакъв опит в тази сфера! Разочарована съм от инвитро центъра и споделям, че не са професионалисти!
Виж целия пост
# 47
Здравейте, Мами! Родих на 25 януари, без избор на екип, нормално и без упойка. Бях през цялото време в съзнание! Искам да благодаря на всички от дежурния екип, бяха много мили и грижовни проследиха всичко както си му е реда. След раждането отидох на 7 етаж (обновен и много приятен) в стая, която не се плаща с още 2 жени! Беше много забавно, помагахме си (защото имаше и секцио) шегувахме се и се забавлявахме! От акушерките и сестрите имаше и много готини и не чак толкова, но нали сме хора и светът е шарен! Желая на бъдещите майки леко раждане и по-малко претенции! : )
Виж целия пост
# 48
И така и аз да се включа в темата въпреки че е малко старичка...

По принцип съм от малък град и личната ми гинеколожка която следи бременността ми (10 г.с.)ме изпрати за Майчин Дом за да ми направят изследване за Даун,Едуарт и други 2 и следователно да се срещна с генетик,понеже ми излизаха като кистички по костите още от малка и гинеколожката  се опасява да не би и детето ми да го наследи...Даде ми документите и аз тръгвам за София.

Качих се миналия вторник на 28.08 до София,казаха ми да отида на 2 етаж където е регистратурата и една жена ми казва така: "Имаш няколко варианта - попълваш едни листове които ще ти дам,ходиш отдолу да платиш на касата отиваш на ултразвука в същия етаж и се връщаш при нас.Втория вариант е да си избереш по твое желание генеколог да те прегледа.Последен вариант да пиеш една студена вода"(?!?!?!).Аз малко останах като гръмната като чух това,но слушам какво ми казват.
Ходя на касата,отивам до ултразвука,казват ми че е малко бебето има си пулсче и следователно да отида другата седмица че било рано да се каже каквото и да било.

Вчера отново отивам тази грубата от регистратурата където ме изпрати да пия "студена вода"отново там и крещи.Не могло вътре с посетители,незнам си кво,незнам си кво.Гони майка отвън и ме връща отново до ултразвука,доктора ме преглежда мн внимателно и мн обстойно (бебето с сърдечен ритъм,живо и вече на 11 седмици и 2 дни).Връщам се отново на регистратурата и там ме вписват в компютъра че оставам да лежа в болницата и съм за КЮРТАЖ?!!Аз бях бясна,защото знам че това е да се махне мъртвия плод от тялото.
Стана така че дойде и доктора които ме прегледа на ултразвука и започна да се кара с тези кокошки от регистратурата защото хем нямам никакви кръвоизливи,хем бебка добре,хем има пулс.

Отидохме в другата стая на същия втори етаж където се взима кръв при една генетичка,но ви казвам толкова усмихната,толкова добра гледаща да помогне..Направо не можах да повярвам.


Скъпи мами и бъдещи родители,искам да бъдете много внимателни когато отивате на тая скапана регистратура,защото ако не ми бяха споменали че съм за кюртаж аз даже нямаше и да разбера какво е станало с мен и бебето. Бъдете много внимателни защото тези жени там като започнаха да разтварят едни папки пред мен и да гледат по направлението, ми стана ясно че са някой близки на влиятелни хора.
Не може ти да си на работа и дет се казва да гледаш по учебник и да ме изпращаш за махане на плода при условие че бебето ми е живо и нямам аборт нито кръв.
Бъдете нагли като тях и си търсете правата,защото вчера заради хора четящи от папки и учебници щях да загубя бебето си Sad
Виж целия пост
# 49
Такааа... сега и аз да изкажа мнение. Ако имате шанс да отидете където и да е другаде, никога,  ама НИКОГА не ходете в Майчин Дом.
Вчера ме изписаха от там след 7-дневен престой, който ми се стори като 1-годишен.
Хигиена: Нулева.
Отношение: Под всякаква критика.
Спазване на правилника (разписанието ), който те сами са разпечатили и залепили по стаите: Не се спазва.
Приеха ме по спешност там. Още първите 15 минути  бяха ужасни.
Прегледа при "доктора " в спешното беше ужасно болезнен. Преглеждаше ме така сякаш аз съм длъжна да изтърпя всяка болка, защото видиш ли бременността не е така или иначе лесно нещо. Когато му задавах въпроси ми се отговаряше с мълчание и празни погледи, а за капак ми беше и обявено троснато: "Не мислете, че ще си износите Бебето докрай.
После при настаняването ми в болничната стая... матрак беше износен с видими петна от кръв по него. Сложиха ми чаршафи, които дори не покриваха цялото легло и възглавница, която беше на бучки. Самата стая няма да я коментирам. Пълна скръб и мизерия.
Имах точно определена терапия - антибиотик х 3 пъти на ден в 7, 15:00 и 23:00 часа, но-шпа мускулно и система с кормагнезин. Но често тези неща биваха забравени и ние сами трябваше да ходим до манипулационната, за да ги подсетим да си изпълняват служебните задължения.
Факт е, че във всяка друга болница сутрин в 6 се мери температурата и кръвното на пациентките. Дори те го бяха залепили на стената като част от дневната им програма. Но уви за 7 дни ми премериха кръвното и температурата точно НУЛА пъти.
Хигиената беше ужасна. С един и същи парцал се миеха стаите и тоалетните... ако изобщо се миеха, защото след клизма на някоя от дамите, която беше омазала всичко, тоалетната седя в тояа положение до другата сутрин.
Визитациите бяха от най-неизчерпателните. Недай си Боже ги попиташ дали кръвните ти изследвания или секрата ти са наред... тогава с видимо недоволство ти св отговаря, че такива въпроси не се задават, каквото имало да казват, щели да го кажат.
Мога да пиша още много, но няма да ми стигне времето.
Просто, момичета, не ходете там освен, ако нямате друг избор. Наистина е кошмарно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия