Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нужда от спешно мнение относно антидепресанти

  • 9 861
  • 121
Здравейте! В момента изживявам ужасен стрес, не знам как ще издържа следващите няколко дни. Не съм спала от около седмица, чувствам се кошмарно.

Следващата седмица мисля да отида на психиатър.

Дотогава може ли да ми препоръчате някакви антидепресанти, които да взема от аптеката, за да се успокоя? Моля, не ме убеждавайте, че е противопоказно да ги пия без лекарско предписание - става въпрос само за няколко дни, а и настоящата ситуация наистина е нещо, с което за пръв път се сблъсквам в живота си.

Ориентирала съм се към "Деанксит". Той достатъчно ефективен ли е? Четох, че някои хора не са доволни от действието му - определят го като слаб и твърдят, че им причинява допълнителен стрес, вместо да ги успокоява...

Имам нужда от нещо бързодействащо и силно като ефект.

Моля за насоки!
Виж целия пост
# 1
А не биха ли ти свършили работа по-леките успокоителни, имам предвид глог, мента, валериан, има ги на тинктури и на таблетки, МАГНЕ В6 СТОП СТРЕС таблетки, има и други, просто тези съм ползвала и при мен действат. Деанксит преди доста години използвах по съвет на приятелка, тогава го продаваха без рецепта, но сама го зарязах, просто предпочитам нещо по-леко и безобидно, когато сама си го назначавам.
Виж целия пост
# 2
Различните лекарства действат различно на всеки и често имат не по-малко неприятни странични ефекти които продължават понякога с дни. Ако искаш вземи нещо за приспиване, поне да можеш да спиш, а антидепресантите остави на лекаря.
А имаш ли час или само мислиш да си запишеш? Сериозно питам?
Виж целия пост
# 3
Деанксита и на мен ми действа така - допълнителна нервност и безсъние (изписаха ми го при неустановен световъртеж, но този му ефект ме побъркваше повече от световъртежа), което на теб не ти трябва... Недоспиването е влизане в порочен кръг... не си се наспал, натиска те депресивно състояние, не можеш да спиш, още по-депресиран се чувстваш... Нещо за сън да вземеш докато се видиш с лекар?
Пробвай със Седатиф PC, хомеопатично е, т.е. не очаквай бързо повлияване... но от него май няма странични ефекти на привикване и съответно проблеми при спиране.
Виж целия пост
# 4
Ако много настояваш за "препоръка" атаракс. Пиех го вечер час преди желаното ми време за сън.
Виж целия пост
# 5
Може да вземеш и Вит. B3 или направо В комплекс. Много са подходящи при стрес.
Виж целия пост
# 6
Ако много настояваш за "препоръка" атаракс. Пиех го вечер час преди желаното ми време за сън.
Атаракс не бих взела без лекарско предписание, гадни са на спиране, пие се по схема (начало и край с постепенно стигане до дозата и обратно до 0)
Виж целия пост
# 7
Да, с повечето от "тези" лекарства е така. (Аз съм го пила против атопичен дерматит и приспивното му действие е бонус). Препоръка за психиатър вече дадох в другата тема.
Виж целия пост
# 8
Благодаря на всички ви за мненията!
Отново искам да подчертая, че не става въпрос за обикновен период на стрес, а за нещо много по-силно от това, но не искам да навлизам в детайли, защото в момента всичко ми е адски болезнено.
Интересувах се дали на пазара се предлага препарат с по-силно действие, който би могъл да ме успокои драстично за следващите няколко дни, защото положението при мен е много сериозно, от ден на ден става по-зле. Опасявам се да не стигна до болница така. Снощи, например, като пробвах да заспя, прекарах цялата нощ в халюцинации, ярки и натрапчиви светкавично променящи се картини - супер извратени неща, без никаква логика. Мисля, че имах и отчетливи звукови халюцинации, което вече ми се струва плашещо. Sad

А имаш ли час или само мислиш да си запишеш? Сериозно питам?
Все още нямам записан час, но твърдо съм решила да посетя специалист в скоро време. Това не подлежи на колебание.
Виж целия пост
# 9
Нещата ми звучат сериозни. Първоначално и аз щях да препоръчам някакви леки билкови успокоителни + витамини Б и магнезий, но щом положението е такова едва ли ще помогнат. Няма ли възможност още утре да посетиш лекар?
Ако все пак не можеш защо не пробваш с нещо за сън или поне да го обсъдиш с ЛЛ, който да ти препоръча нещо на първо време докато посетиш специалист?
Виж целия пост
# 10
Личната ми лекарка е много зле. Тя никога не изказва мнение, само ми дава направления - поне това прави, за разлика от някои други ЛЛ.

Имам дефицит на B12 и на някои други витамини, но това, което ми се случва сега, е различно.

Ще помисля дали още утре да не отида на лекар, просто не знам дали прегледът ще може да се организира за 1 ден.
Виж целия пост
# 11
А да не се е "наслагало" напрежение и с дефицита на Б12 да изскача...
"Психични изменения

раздразнителност
– апатия
– сънливост
– подозрителност (параноя)
– промени в характера
депресия (вкл. следродилна)
– загуба на памет
– деменция и влошаване на интелектуалните способности
халюцинации
– склонност към насилие
– изоставане в развитието и/или аутистично поведение при децата"

Пусни си пак едно Б12 преди да почнеш антидепресантите...
Аз при дефизит на вит Д и доста ниско Б12 имах период на умора и сънливост, но при унасяне/заспиване имах едно такова усещане на полусън, хем съм будна хем сънувам реалистично и много изнервящо... докато не се накарам да стана, да се наплискам с вода и зорлем да се расъня не преминаваше. После заспивах дълбоко, но пък толкова тежко, че сутрин нямаше ставане. Пих вигантол и след около месец установих, че спя добре Hands V
Виж целия пост
# 12
Нещо с мелатонин за сън на първо време? Не съм пробвала и не знам колко бързо би подействало обаче...
Виж целия пост
# 13
Гърне без похлупак, щом мислиш, че положението е сериозно, а така и звучи, отивай на пси възможно най-скоро. Можеш да запишеш час от днес за утре, ако няма избрания от теб свободни часове мисля, че ако кажеш, че е много спешно все ще те вмъкне в графика. Антидепресантите действат с натрупване и за тях си трябва консулт от лекар ( аз съм на такъв препарат от 1 год и го казвам от опит) на теб явно сега ти трябва бързодействащо успокоително временно. И аз мисля за атаракс - но вечер и то по половин, доколкото знам при първоначален прием трупира, но и на другия ден някои хора са парцали, защото има много бавен разпад в организма. Все пак можеш да питаш и в някоя аптека да ти дадат нещо и да те посъветват. Но недей да отлагаш ходенето на пси, с тези хапчета шега не бива. Стискам палци !
Виж целия пост
# 14
Гърненце, срещала съм те в темата с Хашимото и май с ИР... Дали пък там сериозно не се е разбъркало нещо и да "изтрещяваш"? На близка с ИР най-затормозяващия симптом е недоспиване и суперизнервеност вечер... след хранене прави хипоглекимии (инсулин над 150) и понякога точно такива усещания за "нереалност"...
Извинявай, ако информацията в поста ми е лична, ще я изтрия ако кажеш Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия