Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 95 435
  • 766
# 675
Не бих си взела бутилка която не е изрично предназначена за хранителни продукти, не я знам от какви материали е, че те често са и пластмасови...
В моя случай е спрей който купих пълен с ароматизиран с билки зехтин, той може да се пълни после отново и си го използвам. Иначе се продават и спрей бутилки за олио/зехтин. Има с нормално "пръскало", има и такива които се напомпват и правят мъгла както от спрей под налягане.
Виж целия пост
# 676
Моите са от Амазон и са специални за мазнина.
Виж целия пост
# 677
Продават стъклени за храна - има ги по доста сайтове. Аз имам от Лидл от няколко години.
Виж целия пост
# 678
Ее, благодаря на всички Hug
Това е обнадеждаващо и определено накланя везните в дилемата ми между  фритюрник с горещ въздух и парочистачка Grinning
Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 679
Ее, благодаря на всички Hug
Това е обнадеждаващо и определено накланя везните в дилемата ми между  фритюрник с горещ въздух и парочистачка Grinning
Flowers Bouquet
Моят съвет е ако ще купувате еър фрайер, да е от тези по-големите, като малка фурна, имат много приставки. Аз от няколко дни съм с Финлукс за 229 лв., има всички приставки - въртяща се кошница за картофи и ядки, шиш за пиле на грил, шишчета, които също се въртят. Има три скарички, може да се пече на три нива, има и функция за сушене на зеленчуци и плодове.
И още нещо - в уреда идеално става колбас, подобен на шунка, без никакви гадории. Ако някой се интересува, ще пусна рецепта.
Виж целия пост
# 680
Аз купих Делонги с всякакви екстри за над 250 евро и след една седмица го върнах. Много зле работеше уредът, някои програми даже не тръгваха. Взех Cosori за 100 евро, идеална работа върши. Голяма кошница има. Цяло пиле става и без въртящ шиш. Имам приставка за шишчета и шишове, но не съм ги пробвала. Но откакто го имам, готварската печка тъне в забрава.
Виж целия пост
# 681
Ее, благодаря на всички Hug
Това е обнадеждаващо и определено накланя везните в дилемата ми между  фритюрник с горещ въздух и парочистачка Grinning
Flowers Bouquet
Моят съвет е ако ще купувате еър фрайер, да е от тези по-големите, като малка фурна, имат много приставки. Аз от няколко дни съм с Финлукс за 229 лв., има всички приставки - въртяща се кошница за картофи и ядки, шиш за пиле на грил, шишчета, които също се въртят. Има три скарички, може да се пече на три нива, има и функция за сушене на зеленчуци и плодове.
И още нещо - в уреда идеално става колбас, подобен на шунка, без никакви гадории. Ако някой се интересува, ще пусна рецепта.
Аз се интересувам от рецептата. Често пека цели парчета месо с които замествам колбасите от магазина и всяка нова рецепта е добре дошла.
Виж целия пост
# 682
Рецептата - цяло парче месо. Аз ползвам свинско в два варианта - или контра филе, или флейка. Флейката я правя на роле.
Технологията - на кг месо 22 гр сол и 10 гр. захар. По желание може и подправки по избор. Омазва се месото от всякъде, ако е флейка, се завива стегнато на роле. Преседява няколко дни в хладилника в найлонови плик, като два пъти на ден се обръща плика (месото пуска малко течност).
След това се изважда, просушава се добре с домакинска хартия. Измерва се най-дебелата част. Обработва се във фрайъра на 90 градуса. Времето - дебелината в сантиметри, умножена по 10 в минути, плюс още 10 минути.
Пример - дебелина 10 см - > 10×10+10=110 минути.
На тази температура вкусът на месото е точно като шунка, а не като печено.
Виж целия пост
# 683
Днес пекох кестени и станаха фантастични!
Виж целия пост
# 684
На колко градуса и какво време? Продупчи ли ги предварително? Точно днес загледах едни кестени, но мислех да ги варя.
Виж целия пост
# 685
Не варени. Кестените се пекат. Обаче не съм виждала по супермаркети, само готови опечени по улиците.
Виж целия пост
# 686
Правя им средно дълбок разрез на кръст отгоре. Градусите бяха 200, но за времето не съм сигурна, че пуснах веднъж, а после още 5мин ... може би се събраха около 20мин. общо. По принцип се продават по пазарите и Плод и зеленчуците, не по супермаркетите.
Виж целия пост
# 687
Аз съм варила кестени, никога не съм пекла. То не, че много съм правила... Но сега ще направя печени, с уреда ще е бързо и лесно. Благодаря, че сподели! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 688
Печени са много по-вкусни. Мъжът ми ги пече на барбекюто и пак стават супер, но тази вечер го нямаше и ги бутнах експериментално във фраера.
Виж целия пост
# 689
Точно на барбекю са много вкусни. Сега ще ме карате да търся сурови кестени, но знам че наоколо няма. Сто вида тикви продават в момента, но кестени само опечени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия