Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 96 544
  • 766
# 720
Затова е хубаво да се пръска или маже по- обилно с мазнина. Към моя уред има готварска книга с различни раздели. Във всички рецепти за картофи пише да се пръскат или мажат с 30 мл мазнина, което е напълно достатъчно да станат като пържени. Излишната мазнина се събира под решетката. За пресни картофи говоря.

Според мен само дребна риба не може да стане като на тиган, но не съм и опитвала.

Аз наскоро пекох пипер. Мързеше ме да вадя чушкопек за малко количество и ги пуснах във фрайъра. Стана точно както трябва да стане.
Виж целия пост
# 721
Последно пекох филе от сьомга с кожа от долната страна - стана превъзходно!
Виж целия пост
# 722
И ние сме много доволни от вкуса на всичко, което сме пробвали във фрайъра. И да, и домашните ни картофи стават превъзходни, много наподобяват пържени те на тиган, но и аз ги омазнявам с две-три лъжици олио. Бланшираните, селските пикантни, лучените кръгчета, разни полуфабрикати като замразени банички и кроасани стават чудни и много бързо.
Даже пици с дюнер-питки правих - намазва се питката с течна сметана и отгоре се нарежда филе/кашкавал/шунка.
Лятото редовно пекох чушки и патладжани вътре
Снощи пекох кестени за 1-ви път и съм удивена колко добре се получиха. За 15 минути/180 градуса  бяха готови.
Уточнявам, че моят е стандартен, с мощност 2000вата, не е от "фурните".
Виж целия пост
# 723
Здравейте, някой има ли впечатление от тази марка.https://www.amazon.de/gp/product/B07XQ3ZLNC/ref=ox_sc_act_image_ … R8XB7XF&psc=1
Благодаря!
Виж целия пост
# 724
Здравейте, някой има ли впечатление от тази марка.https://www.amazon.de/gp/product/B07XQ3ZLNC/ref=ox_sc_act_image_ … R8XB7XF&psc=1
Благодаря!
Не, но огледах. Малка е мощността - моята е 2000 W. Няма някои приставки - шиш за пиле на грил и въртяща се приставка за шишчета. Ако сте в Бг, дори и с доставка през фирма ще излезне по-скъпо от някои от продаваните у нас.
Виж целия пост
# 725
Има много добри отзиви, но на тази цена е без приставките, дори без кошници. С тях е към 150 евро.
Виж целия пост
# 726
Днес при готвене ми остана един голям белен картоф, който прецених, че ще дойде в повече на ястието и си го приготвих във фраера - ето така изглеждат "пържените картофки" при мен:



Равномерно "изпържени", много хрупкави, само с няколко капки мазнина и сол.
Виж целия пост
# 727
Еделвайс, би ли казала температура и време ? Аз като правя така мои си картофи не стават добре.
Най-добре стават купените замразени.
Виж целия пост
# 728
Извинявам се, че не е към мен въпросът, но аз ги правя на готова програма за картофи, която е 195 градуса за 22 минути с разклащане по средата. Аз намалям с 5 минути обикновено. Стават като на горната снимка и по-златисти.
Виж целия пост
# 729
Градусите са 180, минутите май бяха около 20. Със сигурност първоначално ги нагласих на 15, но после малко допичах, че ги обичам по-зачервени. 2 - 3 пъти ги раздрусвах (правя си други неща едновременно и не следя стриктно). Аз никога не съм правила замразени. Пробвай с някакво по-малко количество за начало - една порция например. Ако са голямо количество не се обдухват добре отвсякъде.
Виж целия пост
# 730
Ок благодаря ви. Може би не ги режа така тънко и равномерно, пък и времето ми е малко - 15 мин макс.
Виж целия пост
# 731
Да добавя, за който не се е сещал - много хубаво става бекон в уреда. Купувам нарязан на тънки филийки. Остава хем сочен, хем по крайчетата хрупкав като чипс. Друго, което правя е месо и картофки за дюнери. Децата ми много обичат, а в купените не е ясно какво слагат. Мъжът ми често пече на барбекюто голямо парче месо, което понякога остава и за другия ден. Нарязвам го на тънки парченца и пека във фраера - стават корички като в месото на дюнерите. Картофките също приготвям във фраера. Хлебчетата ги купуваме готови. Само трябва да се направи един млечно-майонезен чеснов сос, малко домат и кисела краставичка и си облизват пръстите. Месото може да е и някакво филе, което просто да се нареже и зачерви във фраера, а има и замразено за дюнери и гирос, което само трябва да се запече за 5мин. Но при всяко положение този ефект на коричката на месото за дюнер не мога да го докарам в друг уред.
Виж целия пост
# 732
На моя даже има програма за бекон.
Дюнери невероятни се продават навсякъде в Германия и през ум не ми минава да импровизирам. 😊 Но месо всякакво наистина става с коричка и сочно отвътре.
Виж целия пост
# 733
Аз обичам да знам какво слагам в храната, особено когато става въпрос за деца. Другата причина, заради която правим домашни е, че обичаме телешки и разполагаме с домашно телешко, а се продават основно пилешки. Импровизация или не, стават освен "невероятно вкусни" и доста по-здравословни. Иначе една от най-хубавата дюнерджийници в града ни е на 5мин. Та за когото изброените неща имат значение, фраера върши работа и за дюнери.
Виж целия пост
# 734
Здравейте, някой има ли впечатление от тази марка.https://www.amazon.de/gp/product/B07XQ3ZLNC/ref=ox_sc_act_image_ … R8XB7XF&psc=1
Благодаря!
Аз имам Делукс модела на марката повече от година. Нямам забележки и съм много по-доволна отколкото от фраерите с кошница ( имала съм 5 броя на различни марки и с различна вместимост, вкл. Филипс ХХЛ)
Не ползвам само въртящата приставка, пека картофите на три нива, така стават постепенно и не изстиват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия