Януарски бебета 2019! Тема 1

  • 31 902
  • 743
Добре дошли в първата тема на Януарските бебета 2019!В групата се присъединиха:
една двойка близнаци,
26 момиченца,
22 момченца.

Заповядайте при нас!
Нашите прекрасни майки и бебета


28 ноември
Sonique_stz - първа бременност, близнаци

18 декември
VandG - 36г., първа бременност, бебе Максимилиан

19 декември
barborancheee - бебе Божидара
Ivontina - бебе Дария


21 декември
S and M - трета бременност, бебе момиче

22 декември
ioni_666 - 24 г., първа бременност, бебе Полина

26 декември
KiTtEn_BG - първа бременност, бебе Мария

27 декември
Denitsa Aleksandrova 606734 - бебе Симона
Shannel - 27 г., първа бременност, бебе Златея
Iv_bam - втора бременност, бебе Мартин
TaniaTanq - 27 г., първа бременност, бебе Габриела

28 декември
Silvi_88 - втора бременност, бебе Божидара

31 декември
неви86 - втора бременност, бебе Михаела

01 януари
zuzi_pretty - втора бременност, бебе Васил

03 януари
geri4ka717 - бебе Йоана
Rozi29 - 24 г. , първа бременност, бебе момче

04 януари
nash13 - 27 г., първа бременност, бебе момиче

06 януари
Ваня Иванова 590992 - 28 г., бебе Никола
Dara_30 - 31г., бебе момче
Dzveronika - бебе Милена

07 януари
AniGaSt - 32 г., трета бременност, бебе Йоана
Paradox_4 - първа бременност, бебе момиче

09 януари
Siiv - 30 г., първа бременност, бебе Борис
Tiramisu29 - бебе Никола
pavly - 33 г., трета бременност, бебе Борис

10 януари
Applegarden - бебе момиче
jenni.ch_1989 - бебе Игор

11 януари
Vasi Gaydadzhiyska - бебе момче

12 януари
Мария Йорданова П. - бебе Александър

13 януари
emito## - бебе Симона

14 януари
deindja - 28 г., втора бременност, бебе Симеон

15 януари
zazu1 - 38 г., втора бременност, бебе Лъчезар
_limonche_ - 28 г., бебе момиче
Пухита  - 28 г., втора бременност, бебе Александър
nanina_p - първа бременност, бебе момиче

16 януари
@steraki - първа бременност, бебе момиче
Gergana Stefanova_460304 - бебе момиче
Morska.Sirena89 - бебе момче

17 януари
Stela_B - 44 г., втора бременност, бебе Анастасия

18 януари
chilly_willy - 28 г., втора бременност, бебе момче

19 януари
Giorgana - 32 г., първа бременност, бебе Стефан
Banitchka - бебе Ивайла

21 януари
Nedi Todorova - 28 г., първа бременност, бебе Антоан

22 януари
sweet_maminka - 25г., втора бременност, бебе Стефания

26 януари
Maria_Mia - бебе момиче
Jillian - 39 г., трета бременност, бебе Мартин

27 януари
M0n17y - 26 г., първа бременност , бебе Даниел

29 януари
Chikako - бебе момиче
teg - 41 г, втора бременност, бебе Ния

3 февруари
little_mermaid - 33г., първа бременност, бебе Боян

5 февруари
aya_2012, бебе момче
Виж целия пост
# 1
Ех че хубава нова тема си имаме. Записвам се да следя.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за новата тема Jillian Flowers Hibiscus
Момичета, бебчо е доста неспокоен от вчера. Суче по малко и после почва да се дърпа назад с гърдата и да се сърди. През нощта също беше неспокоен. Плаче повече и не може да се отпусне да заспи. Чудя се дали не почват колики.
Виж целия пост
# 3
Ето ни в родени януарски бебета засмени!Прекрасна темичка Jillian благодаря!А сега отивам че бебе Йоана ме вика за цокане!:stuck_out_tongue_winking_eye:
Виж целия пост
# 4
Благодаря за прекрасната тема!
Момичета,кога може да се започнат леки упражнения след секциото? Днес ми е 25 ден,но се чувствам добре и ми се иска да се стегна малко,че имам останал целулит от бременността.
Виж целия пост
# 5
Прекрасна темичка! Благодаря! 💐🌷
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата!
Лимонче, моят лекар ми каза че месец след секциото мога да започна леки упражнения. През седмицата бях при педиатърката, нейната дъщеря била къс секцио, каза започвай да правиш коремни преси да се стяга корема, ама за коремни преси не мога да се пречупи още
Виж целия пост
# 7
Еха, супер е новата тема. Благодаря за нея. Как сте с коликите, нас сякаш на моменти Е ужасно мн. Винаги час след ядене почва да се буди и да се гърчи, да плаче...вече не знам какво Да давам. Изцяло е на АМ, давам лактана био ХА 1, но мисля че не е необходимо да е ХА. Чудех се ако сменя млякото на Лактана Био 1, дали ще има проблем? Някой минал през това да сподели?
Виж целия пост
# 8
Жилиан благодаря за новата тема прекрасна е ! 🤗
Ние днес бяхме на първа консултация и сме доволни момчето много е пораснало наддал е 1300 и е пораснал 7 см , даже педиатъра каза ако можем да спрем нощното хранене , че после ще ни е трудно и са не качва много . Ще опитам пък дано се получи 😊💙
Ваксина първия месец няма втория казаха , че и на двете крачета и на мен ми е притеснено , но както казаха другите мами няма как .
От 2-3 дни имах някаквя много кафяво даже черно течение днес почва да става нещо като цъкъл мисля че ми идва вече , не кърмя и ми е 35 ден от секциото , при вас как е момичета ?
Виж целия пост
# 9
Аз днес бях на преглед - профилактичен след секциото. Това, дето си мислех, че е цикъл, са си лохиите просто. Явно като сме почнали да излизаме и да се натоварвам, просто ас се позасилили и са почнали по-интензивно да се чистят. Олекна ми, защото ми беше притеснено да не би да има останала плацента неизчистена. Няма нищо такова.
Иначе с бебчо сме на консултация на 14-ти. Няма да е качил кой знае какво, предвид, че до скоро не качваше нищо и почнах дохранване с АМ, но е важното да сме над рожденото тегло. Постехенно ще коригираме количеството на дохранването и всичко ще си влезе в релси.
От вчера е доста поспалив - не суче достатъчно. Спи по много и като суче малко пак заспива за доста. Чудя се какво да го правя, че има да наваксва с грамовете Stuck Out Tongue Winking Eye . Но пък през нощта доста поплака, може сега да си наваксва, знам ли.
Виж целия пост
# 10
Благодаря и аз за новата тема😘
Виж целия пост
# 11
Здравейте! Благодаря за новата тема!
Мина и нашата първа консултация, заради силно запушен нос ни пратиха и на УНГ, който каза, че проблема е единствено в сухия въздух вкъщи и тесните носни прегради, иначе всичко с бебка е наред. Наддала е добре, но от вчера доста започна да се дави, според УНГ това е, защото е много лакома. Ще следим нещата, ще имаме още една консултация след 10 дни за всеки случай, да видим как е нослето и дали се дави по същия начин.
Виж целия пост
# 12
Благодаря Жилиан за новата тема, нека я запълним само с радостни моменти. Днес водихме бебка на чиста молитва. Реално утре става на 40 дни, но нали се броил денят на раждането и се пада днес.  Утре ще правя малка погача. Само с 3 близки приятелки, колкото да спазя традицията. Иначе мислех да бъде в една сладкарница, но гостите щяха да са поне 15. Отказах се заради грипа, въпреки че много ми се искаше.
Виж целия пост
# 13
Мен сте ме пропуснали на първа страничка Sad
Трета бременност, 33 г, бебе Борис роден на 09.01.2019г
Виж целия пост
# 14
Изпуснах момента да разкажа подробно за раждането на Мартин в предната тема. Обаче много ми се искаше да драсна нещо и за него, че човек много забравя. Затова ще го скрия тук:

Скрит текст:
Бяхме се разбрали с докторката, ако не търгне нормално раждане 5 дни след термин да отида да ме приемат за предизвикване. Така или иначе последните два дни беше започнала да изтича запушалката, така че имах надежда нещата да се случат максимално естествено. Е, почти... Blush Рано сутринта се изритах от леглото, взех си душ, багажа под мишница и се засилих към колата, която се оказа затрупана със сняг и лед. Домързя ме да чистя и си викнах такси, а таткото остана да гледа децата вкъщи. Бяхме се разбрали да не казва на никой за плановете за деня, за да не се притесняват напразно. В 7.30 бях в болницата, документи, приемане и цялата процедура отне доста време, но в 10 ч. вече бях в родилна зала с включена система окситоцин и направена клизма + 3 см разкритие. С което започна голямото чакане... и чакане... и чакане...

Включваха ме на тонове за 20 мин. на всеки час, видимо с доста силни контракции, които усещах като стягане без болка. От време на време акушерката се появяваше с въпроса "започна ли да боли", пък аз се хиля. Тамън си свалих книжка на телефона и дойде и мъжа ми, за да ме спаси от скуката. Обикалях около стойката на системата, подскачах на топка, дупих се. Чак след около 4 часа започнах да усещам леко по-болезнено контракциите през около 2 мин., но не беше нищо сериозно. Питаха ме няколко пъти дали искам упойка, ама аз смела "каква упойка като не ме боли особено". Там някъде лекарката ми реши, че е време да раздвижи нещата и спука мехура. Още на първата контракция след това се сетих какво е раждане и измяуках да намерят анестезиолога. Той се появи и като една добра фея ме омагьоса за пет минути. Полежах 20-30 минути и ме пуснаха да стана и да обикалям отново. Скоро след това пак започнаха болезнените контракции, но в този момент тоновете на бебо започнаха да играят и се наложи да ми сложат маска с кислород. Признавам си, че се постреснах и веднага вмених на мъжа ми задачата да следи тоновете и да ми казва как да дишам. Оказа се, че при бързите плитки вдишвания беб се чувства най-добре и затова внимавах при всяка контракция да дишам точно така. То се и налагаше да се концентрирам върху нещо, защото упойката изфиряса за час и контракциите започнаха да си болят с пълна сила.  В това време таткото (който никак не искаше да присъства на цялата галимация, но го убедих с неоспоримия аргумент, че може да излезе за същинската част) ми държеше ръката и с нАучен подход ми съобщаваше колко точно е силна контракцията и дали ще запишем нов рекорд. Докторката ми избра този тънък момент да ме попита дали ще раждам пак. Joy Тамън вече прихленчвах за втора доза упойка и акушерката ми съобщи, че сме минали 9 сантиметра и съвсем скоро ще дойде време за напъване. Имах възможност да се поразходя още малко. Най-добре ми беше да се протягам на топката, така че вероятно представлявах доста жалка гледка с таткото, който ме държеше за ръка от ляво (и не можеше да избяга) и акушерката, която мереше тоновете на бебето след всяка контракция от дясно. Дойде и докторката ми, която ме уведми, че ще забавим раждането, ако сложим нова упойка и в крайна сметка леко се препотих, но се съгласих да изтърпя още малко. Което наистина беше малко. Започнах да усещам първите напъни, разкритието стана 10 см, метнаха ме на леглото и магически го трансформираха на родилен стол. В стаята изведнъж се разбързаха всякакви медицински хора и стана време за напъване. Някак си ще се изкривя езика, ако кажа, че беше лесно. Но реално ми трябваха около 4-5 контракции всяка с по 3-4 напъна и Мартинес изкочи на бял свят в 16.41 ч. на 26 януари със завидните мерки 3650/51. Изплака (по-скоро измяука) веднага. Взеха го за бърз тоалет и преглед от педиатър (в стаята), а в това време извадихме и плацентата. Докато аз зяпах по бебето лекарите и акушерката взеха да коментират нещо за пъпната връв. Оказа се, че по време на бременността се е вързала на възел. Astonished Лекарката ми го обяви за огромен късметлия и след това ми бодна един шев за красота. 

Малко след това ми дадоха опакования бебончо за гушкане. Засука веднага дребосъчето. От тогава сме си заедно, скачени съдове в разни пози. Изключително съм благодарна на лекарския екип за спокойното и леко раждане, въпреки че беше предизвикано и очаквах да е много по-трудно.

pavly, извинявай, вече те добавих.
zazu1, и при нас е на периоди. Някои дни суче често и по много, в други предимно спи. Когато е по-поспалив гледам да го вдигам на 3 часа за ядене, за да се регулираме поне малко.
Rozi29, леле, цели 7 см. Добре е пораснал човекът.
Applegarden, добре че е здраво човечето.
_limonche_, аз още не си усещам коремните мускули добре и май ще почакам да мине поне месец от раждането преди да започна упражнения. Обмислям планкове в домашна среда като за начало. Не знам дали са подходящи.

При нас има някои признаци за колики. Доста се гъне и пъне дребното. Иска да суче по-често. Ще видим.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия