Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 29 409
  • 273
# 120
Вземи 6 пак. за всеки случай. Те са по 2 грама.
Виж целия пост
# 121
Вземи 6 пак. за всеки случай. Те са по 2 грама.
Мерси.
Виж целия пост
# 122

И аз, барабар Петко...Направих мъфини, станаха чудни. И на сладко и на мазно. Спазих точно рецептата. Vanja77, благодаря!

Чудесни са станали... До къде напълни формичките, за да бъхнат така хубаво... Аз имам формички за мъфини, но никога не съм ги ползвала... Satisfied Предполагам по-бързо се изпичат така от колкото цял кекс, колко време ги пече и на каква температура?
Виж целия пост
# 123
Благодаря, lunna pateka! Пълних ги на 2/3 от формичките, но време за печене не съм засичала. На 180 градуса, може би около 20 - 25 минути. Фурната ми е стара "Терма", на средно ниво и като станат златисти вадя.
Виж целия пост
# 124
Направих кекса. Идеята ми беше да го полея леко с шоколадов ковертюр. Обаче много нежен аромат и текстура, дали наистина не е по- добре да поръся с пудра захар?
Комбинация черен шоколад- портокал ми е любима, но дали е удачно в случая?
Виж целия пост
# 125
Два пъти вече го правя - разкошен става! Спазвам точно рецептата. Идеален - пухкав и влажен едновременно, а ароматът му е неустоим.
Виж целия пост
# 126
Ох, аз ще взема да пробвам пак! 
Скрит текст:
Имам чувството, че по друга рецепта съм работила първия път. Нито беше влажен, нито ароматен.
Виж целия пост
# 127
elleni, предполагам, че има значение колко сочен е плода. Моят беше голям, тежък портокал. От тези купувам за сок, малко е пулпата при тях.
Виж целия пост
# 128
Шоколадовото кадифе стана много хубаво, но се изпече точно за 1 час. Явно е до фурна. Стана пухкаво, леко влажно и вкусно.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 129
Направих кекса. Идеята ми беше да го полея леко с шоколадов ковертюр. Обаче много нежен аромат и текстура, дали наистина не е по- добре да поръся с пудра захар?
Комбинация черен шоколад- портокал ми е любима, но дали е удачно в случая?

Agora, малко късно се включвам. Какво реши да направиш с кейка? Според мен е по-добре да не го заливаш.

мекичка*, радвам се за двойните ти постижения. Продължавай натам, щом си доволна!

missence, може би зависи и от начина на печене. По рецепта времето за печене е 1 1/2 ч. и аз го пека толкова като кексът почти утроява размера си. Пека го през цялото време на долен реотан, само накрая пускам и горния за десетина минути да хване коричка.
Виж целия пост
# 130
Ваня, напудрих го. И май по- добрия вариант е.
Виж целия пост
# 131
......

missence, може би зависи и от начина на печене. По рецепта времето за печене е 1 1/2 ч. и аз го пека толкова като кексът почти утроява размера си. Пека го през цялото време на долен реотан, само накрая пускам и горния за десетина минути да хване коричка.
И при мен стана много голям. Не мога да преценя, но вероятно наистина утроява размера си. Пекох на 180 градуса на долен и горен реотан (предполагам това е разликата). Важното е, че стана вкусен и се хареса у дома. Peace
Виж целия пост
# 132
Направих кекса. Идеята ми беше да го полея леко с шоколадов ковертюр. Обаче много нежен аромат и текстура, дали наистина не е по- добре да поръся с пудра захар?
Комбинация черен шоколад- портокал ми е любима, но дали е удачно в случая?

Аз откакто Ванчето пусна рецептата го правих 4 пъти. За проба за мен и дъщерята, За комшийката, че беше болна и исках да я зарадвам, за милото за работата и за моята работа.  Колежките се натъпкаха до пръсване.
И само пудрене, иммено защото мисля и аз, че на този нежен портокалов вкус шоколадово присъствие не му трябва. Сигурно е вкусно и с шоколад, но мойте вкусови рецептори казват- само пудра захар!!
Виж целия пост
# 133
И само пудрене, иммено защото мисля и аз, че на този нежен портокалов вкус шоколадово присъствие не му трябва. Сигурно е вкусно и с шоколад, но мойте вкусови рецептори казват- само пудра захар!!
Имам в купа шоколад за фондиране. Топнах едно парче от кекса, тежко иде. Само пудрене.
Виж целия пост
# 134
Аз също направих кекса, стана много интересен. Всички, които го пробваха се впечатлиха.
Обаче ми се наложи да импровизирам с броя на портокалите. Сместта беше прекалено гъста и трябваше да добавя още портокали, за да придобие консистенция като за кекс. Сложих 3 малки портокали, но кората я ограничих до един и половина.
Резултат - ароматът беше страхотен, цветът наситен жълт, вкусът доста различен от традиционния кекс защото портокалът доминираше. Не беше прекалено сладък и свърши неусетно бързо. Заслужава си!
Vanja77, благодаря за интересната рецепта!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия