Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 29 052
  • 273
# 210
Ей зарибихте ме и мен да го пробвам. 😃
От седмици чета за този кекс и умишлено не влизах в темата,но Лабрексчето е виновна ,че го показва и зарибява. ☺
След малко ще ходя за продукти,че всичко съм свършила. Само че нямам везна и ще меря с чаши,дано не сбъркам много грамчетата.
Ще пиша после за резултата. 🤗
Редактирам,за да не са два последователни поста-направих го,добре стана,но нещо ми се рони и не знам от какво. 🤔 Иначе е страхотен,вкусен и лесен. Тя и формата ми за кекс е скапана и залепна,въпреки мазането и ръсенето с брашно. За капак се счупи като го вадих,но ще се изяде. 😃
Виж целия пост
# 211
Anyyyone, по принцип кейкът е крехък и фин. Може пък и от меренето ти с чаши нещо да се е променило в рецептата. Надявам се да не си загубила ентусиазъм и да го направиш отново!
Виж целия пост
# 212
Възможно е.
Ще го направя непременно,да. Хареса ми портокаловия вкус.
Благодаря за рецептата! 🌺
Виж целия пост
# 213
    Перфектен! Малко го окепазих при ваденето, но пък така се вижда колко добре се изпече
Stuck Out Tongue Winking Eye[/list]
Виж целия пост
# 214
Някой пробвал ли е с лимон?
Виж целия пост
# 215
Аз не съм пробвала с лимон, но други правят кейка и с него.
Виж целия пост
# 216
Аз го правих скоро с лайм и портокал, стана много приятен според мен. Ще ми е интересно някой ако го в забъркал изцяло с лимон да сподели.

Този път сложих и цялото количество зехтин (преди това беше 50:50 с олио, че нямах достатъчно) и макар, че беше доста пикантен, в крайния продукт не се усещаше.
Виж целия пост
# 217
 



Точно по рецептата тук е доза и половина, пухкави , въздушни и по моя вкус ужасно сладки . Одобриха се от всички но следващия път ще намаля захарта.
Виж целия пост
# 218
Само на мен не ми се получи портокаловия кейк, но може да е от продуктите. Но не съжалявам. И така се изяде.

При мен въобще не бухна толкова. Всъщност тестото ми се получи малко. Понеже нямам такава кексова форма с размерите от рецептата, го сложих в продълговата. Изпълни ми половината (или малко по-малко от половината) форма. Ползвах бакпулвер на др. Йоткер. Отмерих грамажа според рецептата, защото в пакетчето беше повече. При печенето не ми се надигна много, но добре че се изпече поне. После след нарязване, нещо вкуса беше все едно съм сложила много бакпулвер, едно стипчиво по зъбите, а реално не може да му е дошъл много защото пък не ми се надигна. Но както казах, явно проблема ми е бил в продуктите. На нас не ни беше толкова сладко, а сладко не ядем по принцип. Видях по-напред, че на някои им е било доста сладко.

Не съжалявам че опитах въпреки това. Благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 219
На мен не ми се надигна много, плътен се получи, но предполагам защото миксерът ми не е много силен и яйцата не ми се занимава да ги разбия добре. На вкус обаче си беше идеален.
Виж целия пост
# 220
Направих с лимон - сложих 4 малки лимончета, за да напълня половината на купата на робота. Получи се чудесно, ето за тук са подходящи 300-те грама захар Grinning Наситен лимонов вкус, лекичко накиселяващ... усещането е все едно ядеш мед с лимон, много свеж кекс се получи. После направих и един портокалов, но сложих 150 грама захар - ето така вече мога да го ям. Занесох на работа - и двата вида спечелиха фенове, колегите се разделиха на лимонови и портокалови привърженици Grinning О, и още нещо - никаква разлика във вкуса няма ако сложа олио вместо зехтин, вкусът и ароматът е на плода така или иначе.
Виж целия пост
# 221
vici75 , колко брашно сложи/как го мери? Да не е от там проблемът?

Не съм писала, че се надига много кейкът, а че става голям.

Spiritlight, между олиото и зехтина не търся разлика само във вкуса. Като цяло качеството на крайния продукт (особено с такова количество мазнина) е съвсем различно.
Виж целия пост
# 222
Ох Ванче, не е като Popoverс-те кекса Simple Smile.  Тях със затворени очи ги правя, но на кексовете бия на камък по принцип. Мерих всичко на кухненска везна. Смятай бакпулвера мерих че пакетчето ми 14гр, а на нас ни трябват 10. Брашното ми е с 12% протеин. Не знам, може и от бакпулвера да не ми се получи. Нали ти казвам, че уж не сложих много, а после едно стипчиво в устата, все едно съм прекалила с бакпулвера. А не може да му са били много 10гр, защото не ми се надигна. Аз като гледам напред какви огромни кексове са направили хората, при мен едва помръдна.

Но нищо. Начесах си крастата, пробвах. Не сме хвърляли. Изяде се. И много странно на нас не ни беше сладък, а по принцип сладко не ядем. Явно има разлика в продуктите, но аз съм на другия край на света, така че възможно е. Но не се оплаквам, само се чудя какво може да съм оплескала. Но то толкова елементарно, че няма какво да му обърка човек. В Kitchen Aid го бърках аз.
Виж целия пост
# 223
А да не е било брашното с набухвател? Тестото при печенето не се надува кой знае колко. На снимките от 1-ва страница се вижда.
Виж целия пост
# 224
Не, не е с набухвател брашното.

Е как не се надува, аз огромни кейкове виждам по снимките Simple Smile Ако не се надува, значи е било ок. Надигна се, но не много. Единствено кусура му е вкуса от бакпулвера. На Йоткер си взех специално от едни полски магазини, да се доближа до европейското Simple Smile. Не е изтекъл 5 пъти го гледах. Кой знае какво му е било. И друг път така ми се получава при кексовете. Много гаден послевкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия