Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 19 957
  • 267
# 225
Каних се, каних се и най-накрая се наканих.
Стана неустоим, а при печенето у дома ухаеше страхотно!
Благодаря за чудната рецепта! chef bouquet


Виж целия пост
# 226
despicable , наистина ти се е получил много добре кейкът! Поздравления!
Виж целия пост
# 227
Оф сега трябва да правя кекс..дояде  ми де Joy
Виж целия пост
# 228
Оф сега трябва да правя кекс..дояде  ми де Joy

Прави, прави, много е вкусен!
Виж целия пост
# 229
О,missence, трогната съм! Предлагам да насочиш вниманието си върху тази:

Пирог "Жираф"

Понеже снимките ми са изчезнали, качвам тук, за да се види резултатът:

Скрит текст:







Направих го! Хареса се у дома.
Виж целия пост
# 230
missence, много се радвам, че сте останали доволни от резултата!

MyPlace, действай! Няма да съжаляваш!
Виж целия пост
# 231
Направих кекса точно по рецептата, направих го и с по-малко захар после, а след това и изцяло с пълнозърнесто брашно - всякак става хубав Simple Smile

Направих и черното кадифе от първите страници - много е хубав, но като вземеш парче и само се разделя по средата и пада. Много е крехък . .. Сложих 450 грама захар и 4 лъжички кафе, друго всичко спазих по рецепта. Каква може да е причината?
Виж целия пост
# 232
Sofi, радвам се, че са ти харесали кексовете! "Шоколадовото кадифе" си става такъв - крехък, ронлив, фин. Яйцата е добре да са големи и да се разбият с миксер. Брашното и какаото не е лошо да сa пресяти. Кексът задължително се реже изстинал.
Виж целия пост
# 233
Ох, Ванче, хубав е този със зехтина, но Шоколадовото кадифе е несравним, няма такова удоволствие, пусто много удря по дупето, иначе ще го забърквам ден през ден, страхотен е и пак благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 234
marchеva14, и аз ти благодаря за милите думи!
Да те попитам правиш ли клафути, защото е значително по-лек сладкиш, а го обожавам и сега му е сезона? Освен това се прави и много бързо и лесно!
Виж целия пост
# 235
marchеva14, и аз ти благодаря за милите думи!
Да те попитам правиш ли клафути, защото е значително по-лек сладкиш, а го обожавам и сега му е сезона? Освен това се прави и много бързо и лесно!
Клафути??.. Simple Smile  от години го приготвям по автентична френска рецепта, много го обичам. Пуснала съм го, ти знаеш къде качвам, отпреди години я имам тази рецепта.
Виж целия пост
# 236
Sofi, радвам се, че са ти харесали кексовете! "Шоколадовото кадифе" си става такъв - крехък, ронлив, фин. Яйцата е добре да са големи и да се разбият с миксер. Брашното и какаото не е лошо да сa пресяти. Кексът задължително се реже изстинал.
Ваня, благодаря и за двете рецепти, много се разнообразихме с тях в нашата къща. Иначе от години правех един и същ шоколадов кекс.
Брашното и какаото не ги пресях...
Кексът е супер засищащ - след 2 парчета с кафето в 9ч., едва в 2ч. огладнях за обяд Simple Smile
Виж целия пост
# 237
И аз го правих, стана много пухкав, но не се усеща никакъв портокал.
Може би е добре да купя от тези захаросани патченца в Лидл.
Виж целия пост
# 238
marchеva14, и аз ти благодаря за милите думи!
Да те попитам правиш ли клафути, защото е значително по-лек сладкиш, а го обожавам и сега му е сезона? Освен това се прави и много бързо и лесно!
Клафути??.. Simple Smile  от години го приготвям по автентична френска рецепта, много го обичам. Пуснала съм го, ти знаеш къде качвам, отпреди години я имам тази рецепта.

И аз го открих преди няколко години това бижу. Още по-автентична ще е рецептата, ако сложиш цели череши. Костилките придават допълнителен аромат на сладкиша. Освен това се заменя половината мляко с течна сметана. Може да опиташ и този вариант.

Sofi, много се радвам, че съм ти била полезна. Мога да дам още предложения при нужда.

Дъждец, не знам как може да се е получил такъв резултат, при положение, че ако се спазва точно рецептата, кексът става невероятно ароматен?
Виж целия пост
# 239
Спазих я точно, но без свежата кора на портокал. Сложих сушена смляна кора, тъй като няма био портокали в момента, а корите на другите са вредни за консумация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия