Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отношения с родителите, една тъжна история..

  • 9 421
  • 94
# 90
Радвам се, че си малко по-добре. Домъчня ми като прочетох темата ти - ти си като едно малко момче, което още иска баща му да го обича.
Трудно е да се смели тази тъжна истина, че има невъзможни хора, истински невъзможни, които са толкова разрушителни за всички около тях, а също и за себе си.

Аз съм така с моята майка и затова вече не общувам с нея. Тя не ме обича, не обича никого, даже себе си. Винаги е недоволна. Ако съм щастлива, сякаш умира вътрешно и директно и индикренто се е опитвала да ме саботира. Като съм нещастна, сякаш цъфти.
Има такива хора, психоаналитиците им казват перверзно-садистични личности, и за съжаление нямат оправия.
Като написа, че си се отдръпнал и си почнал да живееш нормално, веднага ми направи впечатление, че изведнъж баща ти се е разстроил и се е опивал да ти вкара вина, че си лош син и си го оставил болен и тн. Просто поредната манипулация.

В здравите отношения има win-win, единият се чувства добре, втория участник в отношението също. При тези хора винаги един трябва да е губещ, което е много токсично. Ако ти си "губещ", се чувстваш смачкан, унизен и нещастен, ако той "губи", ти пък се чувстваш виновен, че "му причиняваш всичко това".
Страшно токсично е, говоря от опит и затова темата ти ме докосна много.

Но няма смисъл да губиш сили в непоправими отношения  и в битки, които няма как да спечелиш. Такъв тип хора като баща ти, съзнателно или не, знаят само да тормозят. Бас, че никога не се самообвинява, а ако го прави, е показно, и отново с цел да те постави на колене. Демек по гръб не пада. Винаги е прав и/или онеправдан, никога не вижда грешка в себе си.

Не губи време с него, гледай си семейството, женичката и децата. Те са твоето семейство и извор на любов. Тъжно или не, ще трябва някак да отработиш тази травма от неприятното детство и неприятните отношения с баща ти. Но най вече - не се обвинявай. Няма какво да направиш повече, за да сте добре. Той не иска да сте добре, иска да има динамика на власт и контрол, подчинен и управник, насилник и жертва, палач и осъден. Такава му е душичката просто, разнебитена.
Не си трови нервите с него.

Пожелавам ти много успех! Heart
Виж целия пост
# 91
На мен са ми странни хора, обикновено срещано при мъже, които не си регулират отношенията с родителите в пубертета и младежките години , както е нормално ,а се женят и решават тогава с жена зад гърба да си решат  проблемите с рожденото семейство.  Да покажат на родителите си едва тогава колко са пораснали и възмъжали. А не трябва ли да си съзрял, създавайки семейство и дете и  да си убедил родителите си, че трябва да те уважават и да се съобразяват с теб. Ако те са отровни , дистанцирай се , ако са невъзможни, прекъсни отношения, ако трябва .Но когато му е времето, докато си  млад и необвързан, а не да се криеш сега зад гърба на жена си и уж за нейно добро го правиш. Като персоните, които не прекъсват връзка с партньор, докато не намерят друг. Така въвличате и жените си в недоразумения и конфликти, които са си лично ваши , а  към тях се прехвърля цялата вина и омраза. Вие може и да си оправите отношенията и да си простите някога с баща ви, но жена ви ще им е черна завинаги. Ето и в писмото баща ви пише, че ви използват новите роднини, а само той ви обича. Хубаво е, че  държите жена си встрани от раздорите, но сте и навлекли негативизма на роднините ви, защото навреме не сте имали смелост да си решите проблемите с тях. И така се пораждат едни свекървенско-снахински драми, с един малодушник в ролята на  хубавата Елена, за който два рода се борят, чие лозе да прекопае.
Виж целия пост
# 92
"...Ако те са отровни , дистанцирай се , ако са невъзможни, прекъсни отношения, ако трябва .Но когато му е времето, докато си  млад и необвързан, а не да се криеш ..."

Само че, когато си млад( 18 -20 - 25г.) не си се сблъсквал с друг живот. Не си виждал нещо друго. И това за теб са нормални отношения.
   Нещо или някой трябва да ти отвори очите, да ти посочи литература, други примери, друг живот и отношение. И тогава разбираш, че тези хора са отровни за теб. До този момент не си знаел, че  грижата за теб може да е пропита с отровата на властолюбието и егоизма.
  И докато при партньор( съпруг/а) можеш да си тръгнеш, защото не ти е добре. Защото този човек не те обича.
  А как едно дете/ младеж да приеме, че родителите му не го обичат? Или че любовта им е ненормална?
Виж целия пост
# 93
Ама преувеличава авторът с това ежеседмично копане на лозе и пътуване по 500 км. Това са 7-8 часа само път. Него  ще чакат да пристигне надвечер в малкото градче, където сигурно 2 пъти дневно минават автобуси - един път на отиване и един на връщане, че да изкопае лозето от 10 дка.
Виж целия пост
# 94
И как го виждат на другата седмица след сватбата. Тогава да приемем любимата свекървенска теория, че снахата го насъсква и под нейното крило той е узрял да прозре колко са отровни родителите му. Той описва баща си като откровен и непоправим тиранин. Не е нужно да си прочел много книги или да си житейски особено опитен да прецениш подобен типаж, че е отровен. Най-опасните и токсичните са   всъщност  манипулаторите и емоционалните изнудвачи. С тях може да стигнеш до критическа и след това , без да се усетиш за тровещата им роля. Даже да ги съжаляваш, защото умело играят ролята на добри и онеправдани. Но такива , които врещят за лозето, не се изисква голяма задълбоченост да ги разпознаеш и да се опиташ  да се разбереш някак с тях . Ако не става - да ги елиминираш. Ето , колко момичета писаха, че са го направили.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия