За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 287
  • 741
# 15
Имах 3 буркана домашна, но сглупих да не ги замразя и 2 гранясаха, въпреки че ги държах най-отдолу на хладилника, в отделението за зеленчуци. Интересното беше, че на 3-ия нищо му нямаше, може би е бил по-добре направен (беше от друг човек).

Усмивчица-28 - зехтин, мед, оцет. В едно бурканче, затваряш и разтръскваш
Виж целия пост
# 16
За ориза- ползвам бисерен, не отдавам значение на марката, но гледам зърната предимно да се цели, а не натрошени.
Виж целия пост
# 17

Усмивчица-28 - зехтин, мед, оцет. В едно бурканче, затваряш и разтръскваш
Вместо оцет нека да е лимонов сок.  Зехтин - 30 мл  + лимонов сок от 1/2 лимон + 1 ч.л дижонска горчица + 1 ч . л мед, сол и щипка -две черен пипер. + 1 малка скилида пресован чесън. Всичко се разбърква много хубаво и се залива зелената салата. Ако предпочиташ да не е с лимон поне ползвай балсамико.
Виж целия пост
# 18
Усмивчица-28 - зехтин, мед, оцет. В едно бурканче, затваряш и разтръскваш
Вместо оцет нека да е лимонов сок.  Зехтин - 30 мл  + лимонов сок от 1/2 лимон + 1 ч.л дижонска горчица + 1 ч . л мед, сол и щипка -две черен пипер. + 1 малка скилида пресован чесън. Всичко се разбърква много хубаво и се залива зелената салата. Ако предпочиташ да не е с лимон поне ползвай балсамико.
Подсети ме, че имам 2 лимона в хладилника, които чакат  newsm78...да загният вероятно, какво друго. Оцетът го вземам по навик. Само чесъна бих пропуснала.
Виж целия пост
# 19
Скрит текст:
Знам, че има отделна тема за салатите,
но тук си ми е по-уютно и затова ще ви питам вас Smile
Хич ме няма с дресингите за салати.
Ядох настъргани моркови и ябълка с меден дресинг, та как да го направя.


Маслиново масло - 6 супени лъжици
Лимонов сок - 3 супени лъжици
Мед - 1 супена лъжица
Морска сол на вкус
Смлян черен пипер на вкус
Смесваш всичко в блендера.

За зелените салати ти препоръчвам тази .

Виж целия пост
# 20
Супер сте, както винаги Heart Eyes
Ще се науча покрай вас да готвя !
Виж целия пост
# 21
За първи път от 100 години ще правя кюфтета по чирпански. Прочетох рецептата на ipeych и ми харесва, но да птам дали някой от вас ги прави без пържене и как. С една дума, моля за още 1 изпитана рецепта!
Виж целия пост
# 22
За първи път от 100 години ще правя кюфтета по чирпански. Прочетох рецептата на ipeych и ми харесва, но да птам дали някой от вас ги прави без пържене и как. С една дума, моля за още 1 изпитана рецепта!


Ето как ги правя

https://recepti.gotvach.bg/r-83081-Моите_кюфтета_по_чирпански_с_гарнитура_ароматен_ориз_Жасмин
Виж целия пост
# 23
Момичета, моля за рецепта за хубави, лесни бухти. Благодаря предварително на отзовалите се Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 24
ето от мен https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_03.html бухти

и аз не запържвам кюфтетата по чирпански http://pep-4o.blogspot.com/2012/04/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 25
Заквасена сметана +сладкарска сметана +течен шоколад .... дали ще се получи крем за торта с бишкоти?
Виж целия пост
# 26
Как готвите замразените скариди, размразявате ли ги, стават ли да се правят на тиган.
Виж целия пост
# 27
Заквасена сметана +сладкарска сметана +течен шоколад .... дали ще се получи крем за торта с бишкоти?
Ще стане, но закв. сметана не я разбивай с миксер, ще се втечни, а с шпатула, а сладкарската до меки върхове, разбъркваш ги ,стопяваш шоколада, охлаждаш до 40 градуса или да си държиш пръстчето вътре и го прибавяш. Разбъркваш с шрателя.

Как готвите замразените скариди, размразявате ли ги, стават ли да се правят на тиган.
Предпочитам да ги размразя, за да отпадне повечето вода, иначе трябва много дълго да бъдат на котлон, докато се размразят, и пускат страшно много вода и докато тя се изпари, то от скаридите вече почти няма нищо.
Виж целия пост
# 28
Здравейте, харесала съм си мултикукър zephyr 1985 b6, някой има ли отзиви за него, а и цяло от този тип уреди?
Виж целия пост
# 29
Момичета, какъв беше трикът за махане на стягащ ринг без половината торта да отиде с него? Нагряване, топене в топла вода ми се въртят в главата...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия