За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 296
  • 741
# 45
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

NBM,ако на корите пише за баклава ,аз ги използвам като обикновени за солена баница (по съвет от форума)-2 пъти вече правя с тях и се харесва много.
Иначе може
банички с течен шоколад
http://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_4.html?m=1
баница с локум-сиропирана
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/04/banitza-with-t … -delight.html?m=1
И тази сладко солена баница с крем и сирене е вкусна
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/08/fluffy-banitza … d-cheese.html?m=1
Наполеон с кори за баница
http://kulinarnaavantura.blogspot.com/2013/12/blog-post_3726.html?m=1
Виж целия пост
# 46
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

Извинявай, ама какви са тези сладки фини кори?
Виж целия пост
# 47
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

https://recepti.gotvach.bg/r-101451-Бугаца

https://recepti.gotvach.bg/r-101789-Бугаца_-_гръцка_баница_с_крем_от_грис

Да попитам, какви са тези сладки кори??
Виж целия пост
# 48
Или обикновенна сладка баница.
Виж целия пост
# 49
Кулинарки, имам въпрос....
Имам 5 кг сланина и искам да я направя на мас, но нямам възможност сега, ако я замразя и след това размразя има ли някакъв проблем след това за направата на маста?
Виж целия пост
# 50
Кулинарки, имам въпрос....
Имам 5 кг сланина и искам да я направя на мас, но нямам възможност сега, ако я замразя и след това размразя има ли някакъв проблем след това за направата на маста?
Няма проблем ,изкисни я да е готова за изваряване после.Но  и да се размразява пак и изкисва не е проблем.
Виж целия пост
# 51
За диетична храна давам идеята за безглутенови макарони. Има ги във вариант от оризово или царевично брашно.
Виж целия пост
# 52
Привет в таз' тема с въпрос-малко "блондински",но ме извинете!
Имам тези силиконови формички

Кафявата е за бонбони,другите са за лед.Иска ми се да разстопя бял и черен шоколад и да оформя"бонбони".Трябва ли да ги намажа или намокря,преди да сипя шоколада?Дали ще се получи,ако сложа и по орехче?Приемам идеи.Благодаря!
Виж целия пост
# 53
Можеш да намажеш с малко масло. Доколкото си спомням добавях и масло към самият шоколад за да стане лъскав. Виж в гугал има рецепти. Можеш да добавиш и ядка.
Виж целия пост
# 54
Много харесвам орехи, но ги предпочитам в торти и сладкиши. За шоколадови бонбони повече биха отивали лешници и бадеми, но е въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 55
Благодаря ,момичета за съветите!Ще видим утре,какво съм "сътворила"-за сега изглеждат така

Дописвам-готови и преполовени
Виж целия пост
# 56
Ще правя пълнени тиквички с кайма и кашкавал. На колко градуса да ги пека, за да се изпече и тиквичката, не само плънката?
Виж целия пост
# 57
На 170-180 пр, но сложи малко вода и мазнина в тавата. Ако искаш можеш да я покриеш първите 40 минути с фолио тавата и после да развиеш да се запече
Виж целия пост
# 58
Така тиквичките стават с варен привкус. Аз ги правя, като ги режа напречно(не като лодки), издълбавам, леко осолявам, капвам по капка мазнина и леко запичам с малко вода в тавата. Чак след това пека с плънката.
Ако тиквичките са издълбани под формата на лодка и се запекат предварително без плънка има голяма вероятност да се отворят съвсем и после да не могат да се напълнят.
Виж целия пост
# 59
По рецепта трябва да сложа 1 кубче мая,но искам да ползвам суха .Колко от сухата трябва да сложа?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия