За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 598
  • 741
# 690
Кулинари и кулинарки, имам в хладилника едно сирене Бри. В срок на госност е, но вчера като го опитах много горчиво и резливо...ако го запека  дали ще се получи нещо или да го мятам в кофата?
Виж целия пост
# 691
То срокът се сменя от етикета.Както решиш ,но ако печеш ,памперс да има .
Виж целия пост
# 692
Потресох се - у нас такива неща като Бри/Камамбер не изостават
Виж целия пост
# 693
Кулинари и кулинарки, имам в хладилника едно сирене Бри. В срок на госност е, но вчера като го опитах много горчиво и резливо...ако го запека  дали ще се получи нещо или да го мятам в кофата?

как в кофата, тъкмо е узряло добре  Mr. Green

като го запечеш и ще си умиришеш къщата, което незнам дали е по-добрия вариант.
това, което аз правя е една разядка: нарязвам брито на малки парченца (доколкото е възможно, най-добре директно от хладилника), добавям свежо и cottage сирене 1:1, но да са поне двойно повече от брито.
добавям червен пипер и ким, сол, ако е необходимо и оставям няколко часа подправките да отдадат аромата.
много вкусно на хляб, с геврек, става и със зеленчуци - репички, краставица...

То срокът се сменя от етикета.Както решиш ,но ако печеш ,памперс да има .

какъв памперс?  ooooh!
има изследвания, че подобни сирена подобряват чревната флора.
колкото по-зрели, толкова по-добре за "добрите" бактерии в червата  Peace
запечено, сиренето вече няма този ефект, защото бактериите измират. да не говорим колко дни къщата мирише.

в студентските ми години бях забравила един камамбер в хладилника, ама доста беше престоял. Whistling
имах на гости французи и след като ометаха всички мезета, накрая изкарах този камамбер, друго нямаше вече  Crazy
те опитаха и започнаха супер оживено да си говорят нещо. аз френски не разбирам и накрая ми преведаха: попитаха ме от къде съм го купила, откак са извън Франция толкова хубав камамбер не били яли  Joy
Виж целия пост
# 694
Благодаря на всички за отговорите!
Cuckoo,аз обожавам такива сирена по принцип, това се задържа няколко дни,понеже ме нямаше Wink
По ме притесни обаче горчивият вкус...инъче това,че е по-резливо не ми е проблем.
asyalein, много апетитно предложение,ще се пробва със сигурност!
Виж целия пост
# 695
 завиваш го в 2 листа кори за баница . Поръсваш с  едро смлени ядки в ътре, преди да завиеш.  намазваш с масло
Запичаш за кратко в силно загрята фурна.
отгоре поливаш с мед, или кленов сироп, или балсамова редукция, а най-вкусно е със сладко от боровинки  Ill Ill
Виж целия пост
# 696
Привет, у дома имам поръчка за понички "Берлинер" (т.е. донати) - но пълнежа да е само шоколад Rage
Мдаа, сложна ми е задачката Flushed , защото пустият му течен шоколад ( този дето го купувам от магазина е много гъст) неще да излиза от пош-а.

Моля ви помагайте Hands Pray Дайте указание какъв шоколад, как/с какво да го поразредя или дайте рецепта за такова чудо за пълнене.
*Знам че със шоколадов крем ще стане, но чадото нИще.
Благодаря за помоща.
Виж целия пост
# 697
Привет, у дома имам поръчка за понички "Берлинер" (т.е. донати) - но пълнежа да е само шоколад Rage
Мдаа, сложна ми е задачката Flushed , защото пустият му течен шоколад ( този дето го купувам от магазина е много гъст) неще да излиза от пош-а.

Моля ви помагайте Hands Pray Дайте указание какъв шоколад, как/с какво да го поразредя или дайте рецепта за такова чудо за пълнене.
*Знам че със шоколадов крем ще стане, но чадото нИще.
Благодаря за помоща.

Според мен, това че ти е гъст шоколадът е добре. За да излиза от поша, го загрей предварително на водна баня като го бъркаш непрекъснато. Ако и така не се получи, сипи малко течна сметана да го разредиш.
Виж целия пост
# 698

Мдаа, сложна ми е задачката Flushed , защото пустият му течен шоколад ( този дето го купувам от магазина е много гъст) неще да излиза от пош-а.

 как го правиш берлинера?

аз ги пържа в една малка тенджерка да плуват в олио.
разточвам тестото, слагам плънката през разстояние, отгоре още един пласт тесто и режа с кръгла форма, така че плънката да е по средата. оставям да втасат и пържа.
може първо кръгчета да изрежеш и да ги сложиш, но така е по-голема вероятността да не успееш да затвориш както трябва крайчетата и плънката излиза. Peace

друг начин е като ги извадиш и са още горещи, на срежеш странично и да сложиш от шоколада.

а най-лесния начин е да сложиш шоколада отгоре като глазура Mr. Green
слагам и няколко М&Ms и щетето вече е пощуряло  Crazy
Виж целия пост
# 699
Предварително сложена плънка ще се разтече
С пош, в последствие, след изстиване ги пълнят
Шоколадовите са поръсени със захар обикновено
Виж целия пост
# 700
Предварително сложена плънка ще се разтече


на мен не ми се разтича....
освен ако ръбчетата не са запечатани или тестото е много тънко и се спука. Peace

моето дете не ги яде с пълнеж, иска без и само с пудра захар или шок. кувертюр отгоре.
Виж целия пост
# 701
Предварително сложена плънка ще се разтече


на мен не ми се разтича....
освен ако ръбчетата не са запечатани или тестото е много тънко и се спука. Peace

моето дете не ги яде с пълнеж, иска без и само с пудра захар или шок. кувертюр отгоре.

традиционната съм я яла със сладко от боровинки,май!? Във всеки случай, тукашният вариант може и по- лесен да е-разрязват я
Виж целия пост
# 702
Преди време бях яла едни топчета от сирене оваляни в орехи, а другите в сусам. Ако някой е правил, може ли рецепта. Вътре като, че ли нямаше само сирене..
Виж целия пост
# 703
Преди време бях яла едни топчета от сирене оваляни в орехи, а другите в сусам. Ако някой е правил, може ли рецепта. Вътре като, че ли нямаше само сирене..

Аз правя ето такива Орехови хапки със сирене.
Виж целия пост
# 704
Преди време бях яла едни топчета от сирене оваляни в орехи, а другите в сусам. Ако някой е правил, може ли рецепта. Вътре като, че ли нямаше само сирене..
http://mysweethobby.blogspot.com/2014/01/topcheta-ot-sirena.html?m=1
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия