Сподели великденската си рецепта с „Фамилекс“ – „Твори с любов!“

  • 5 875
  • 199
# 120
Аз бих направила сладък ориз Simple Smile
Виж целия пост
# 121
Бих ползвала следните продукти  на Фамилекс,за Великден:
Ориз и гъби-за пълнеж на агне;
Домати на кубчета с лук-за салата;
Нектар кайсия Фамилекс-за децата в семейството;
Виж целия пост
# 122
Избирам овесените ядки на Фамилекс. С тях ще приготвя здравословни домашни бисквитки.
Виж целия пост
# 123
Аз бих направила домашен хумус от нахута, боба е добра основа за доста салати и е питателен, а точно по Великден в нашето семейство винаги се приготвя зелена салата с варени яйца и царевица.
Виж целия пост
# 124
Агнешка дроб-сърма
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
200 г ориз Фамилекс
5 връзки пресен лук
1/2 глава лук (голяма)
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

За заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с. л. брашно
кисело мляко за поднасяне
Виж целия пост
# 125
Бих направила мляко с ориз!
Виж целия пост
# 126
Доста от продуктите Ви ползвам-киноа,чия,леща,нахут,боб.
С киноата бих направила салата.Рецептата я видях преди два дни и още не съм я пробвала.Сварява се киноа,охлажда се,добавя се нарязана кисела краставичка,нарязан домат,сол,зехтин,оцет балсамико,обърква се.
Виж целия пост
# 127
За Великден ще използвам ориза на "Фамилекс" за дроб сарма с агнешко месо.
Виж целия пост
# 128
Бих  сготвила агнешко с дроб сърма.
/ще използвам ориз/
Класическо ястие за предстоящите празници.
Виж целия пост
# 129
В моето семейство традицията за Великден, а и за много други празници, включва различни варианти на булгур, най-често с агнешко, но ако има вегетаринци - тогава със зеленчуци.
Виж целия пост
# 130
Бих приготвила салата с нахут, печени чушки, домати, чесън, магданоз и зехтин Simple Smile
Виж целия пост
# 131
Бих приготвила салата от червен боб и дроб сърма с ориз Фамилеск.
Виж целия пост
# 132
Много обичам салата от нахут, риба тон, маслини, копър и заквасена сметана. С удоволствие бих я направила за гостите на Великден. Често добавям и киноа в различни ястия - харесвам пълнени тиквички с плънка от киноа+масло+сирене+яйце.
Виж целия пост
# 133
Агнешко с ориз и булгур плюс много зеленина за Великден.
Виж целия пост
# 134
За Великден често приготвяме салата Табуле, макар и да не е толкова традиционна за българската трапеза. Правя я по следната рецепта, като с булгура на Фамилекс се получава много добре:

4 връзки магданоз
около 20 листа мента
4 с.л. лимонов сок
1 к.ч. булгур
1 домат
2 стръка зелен лук
2 с.л. зехтин

Булгурът се сварява според инструкциите на пакета. Магданозът, ментата, лукът и доматът се нарязват на ситно. Всички съставки се смесват и се оставя 10-15 минути преди сервиране, за да се овкуси.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия