Сподели великденската си рецепта с „Фамилекс“ – „Твори с любов!“

  • 5 885
  • 199
# 135
За празника ще приготвя печено агнешко с гарнитура ориз със спанак,и кюфтенца с кайма и нахут .
Виж целия пост
# 136
Ще използвам ориза на "Фамилекс" за дроб сърма с агнешко.
Виж целия пост
# 137
Великден не може да мине без......
 АГНЕШКА   ДРОБ   САРМА   С   БУЛО И ЗАЛИВКА 😋

Рецепта:
1 комплект  агнешки  дреболии ,  1,1/2 ч.ч. ориз Фамилекс,  1- 2 вр. пресен  лук,  1 голяма  гл. лук,  1 вр. джоджен  наситно,  около  100 мл. олио,  30 гр. масло,  сол,  черен  пипер  1 даф. лист.
Заливка:  3/4 ч.ч. пресно  мляко,  3  яйца,  1 с.л. брашно,  шипка  сол.

Сварявам  дреболиите  с  дафиновия  лист  за  30 мин.  след  което  ги  отцеждам  и  нарязвам  на  ситни  кубчета.  Бульона  прецеждам  и  оставям  да  почака.
В  дълбок  тиган  загрявам  олиото  и  запържвам  лука  да  поомекне,  прибавям  дреболиите,  разбърквам  да  се  овкусят  в  лука.  Изсипвам  и  измития  и  отцеден  предварително  ориз.  Бъркам  да  се  остъкли.  Ръся  сол  и  черен  пипер  ( 1 ч.л. ),  слагам  нарязаният  джоджен, разбърквам  и  наливам  3 ч.ч. бульон.

Прехвърлям  ястието  в  тава  за  печене,  заравнявам  и  подреждам  парченца  масло.  Фурната  е  загрята  на  200 гр.  пъхам  тавата  и  оставям  да  се  пече  близо  45 мин.  Ориза  попива  бульона  и  започва  да  добива  златист  цвят.  Тогава  изваждам  и  заливам  с  разбитите  със  сол  и  брашно  яйца,  поели  пресното  млако.  Допичам  още  15 мин.  Изваждам  и  малко,  като  се  изпари  сервирам  я  топла  поръсена  с  малко  магданоз.
Да  ви  е  сладко !
Виж целия пост
# 138
Често си правим крем супа с вашата червена леща.
Виж целия пост
# 139
Ще заложа на класиката -ще избера ориз Екстра и ще направя агнешко с ориз. А за салата, за по-лесно ще отворя консерва боб и ще нарежа червен лук. 🙂
Виж целия пост
# 140
Великден не може да мине без......КЛАСИЧЕСКА
 АГНЕШКА   ДРОБ   САРМА   С   БУЛО И ЗАЛИВКА

Рецепта:
1 комплект  агнешки  дреболии ,  1,1/2 ч.ч. ориз Фамилекс,  1- 2 вр. пресен  лук,  1 голяма  гл. лук,  1 вр. джоджен  наситно,  около  100 мл. олио,  30 гр. масло,  сол,  черен  пипер  1 даф. лист.
Заливка:  3/4 ч.ч. пресно  мляко,  3  яйца,  1 с.л. брашно,  шипка  сол.

Сварявам  дреболиите  с  дафиновия  лист  за  30 мин.  след  което  ги  отцеждам  и  нарязвам  на  ситни  кубчета.  Бульона  прецеждам  и  оставям  да  почака.
В  дълбок  тиган  загрявам  олиото  и  запържвам  лука  да  поомекне,  прибавям  дреболиите,  разбърквам  да  се  овкусят  в  лука.  Изсипвам  и  измития  и  отцеден  предварително  ориз.  Бъркам  да  се  остъкли.  Ръся  сол  и  черен  пипер  ( 1 ч.л. ),  слагам  нарязаният  джоджен, разбърквам  и  наливам  3 ч.ч. бульон.

Прехвърлям  ястието  в  тава  за  печене,  заравнявам  и  подреждам  парченца  масло.  Фурната  е  загрята  на  200 гр.  пъхам  тавата  и  оставям  да  се  пече  близо  45 мин.  Ориза  попива  бульона  и  започва  да  добива  златист  цвят.  Тогава  изваждам  и  заливам  с  разбитите  със  сол  и  брашно  яйца,  поели  пресното  млако.  Допичам  още  15 мин.  Изваждам  и  малко,  като  се  изпари  сервирам  я  топла  поръсена  с  малко  магданоз.
Да  ви  е  сладко !
Виж целия пост
# 141
Великден не може да мине без......КЛАСИЧЕСКА
 АГНЕШКА   ДРОБ   САРМА   С   БУЛО И ЗАЛИВКА

Рецепта:
1 комплект  агнешки  дреболии ,  1,1/2 ч.ч. ориз Фамилекс,  1- 2 вр. пресен  лук,  1 голяма  гл. лук,  1 вр. джоджен  наситно,  около  100 мл. олио,  30 гр. масло,  сол,  черен  пипер  1 даф. лист.
Заливка:  3/4 ч.ч. пресно  мляко,  3  яйца,  1 с.л. брашно,  шипка  сол.

Сварявам  дреболиите  с  дафиновия  лист  за  30 мин.  след  което  ги  отцеждам  и  нарязвам  на  ситни  кубчета.  Бульона  прецеждам  и  оставям  да  почака.
В  дълбок  тиган  загрявам  олиото  и  запържвам  лука  да  поомекне,  прибавям  дреболиите,  разбърквам  да  се  овкусят  в  лука.  Изсипвам  и  измития  и  отцеден  предварително  ориз.  Бъркам  да  се  остъкли.  Ръся  сол  и  черен  пипер  ( 1 ч.л. ),  слагам  нарязаният  джоджен, разбърквам  и  наливам  3 ч.ч. бульон.

Прехвърлям  ястието  в  тава  за  печене,  заравнявам  и  подреждам  парченца  масло.  Фурната  е  загрята  на  200 гр.  пъхам  тавата  и  оставям  да  се  пече  близо  45 мин.  Ориза  попива  бульона  и  започва  да  добива  златист  цвят.  Тогава  изваждам  и  заливам  с  разбитите  със  сол  и  брашно  яйца,  поели  пресното  млако.  Допичам  още  15 мин.  Изваждам  и  малко,  като  се  изпари  сервирам  я  топла  поръсена  с  малко  магданоз.
Да  ви  е  сладко !
Виж целия пост
# 142
За Великден бих направила козунак - с бадеми.
Виж целия пост
# 143
Моето семейство много обича да консумира приготвен в къщи хумус. За Великденските празници бих приготвила хумус от набута на Фамилекс !
Виж целия пост
# 144
великденската рецепта за чия пудинг - любим на семейството
Съставки:
1 чаша ядково мляко (конопено, бадемово, овесено или друго)
4 с.л. чиа семена Фамилекс
1 ч.л. канела
1 ч.л. натурален мед / агаве / кленов сироп /
1 праскова
1 шепа малини
пчелен прашец на вкус
Начин на приготвяне:
В стъклен буркан /купичка се изсипва около 200-250 мл. ядково мляко. Към млякото добави 4 супени лъжици чиа семена и 1 ч.л. канела и подсладителя. Разбърква се добре.  Слага се фолио от горе и се поставя в хладилника. След около 1 час разбъркай отново или разклати. И така остави да престои през нощта (в хладилника). На сутринта добави малините, нарязаната праскова и пчелния прашец.
Да ви е сладко
Виж целия пост
# 145
Бих направила кюфтенца от киноа. Обожавам ги. Ще добавя като гарнитура ризото със зеленчуци.
Виж целия пост
# 146
Крем супа от червена леща.
Виж целия пост
# 147
Продуктите на "Фамилекс" са натурални, качествени и изключително вкусни!
С тях всяко ястие се "Твори с любов!" и се превръща в истински кулинарен шедьовър.
С техни продукти бих предложила една лека, бърза и здравословна салата, която наричам "Дълговечност".
Приготвям я от един буркан нахут "Фамилекс", един буркан леща "Фамилекс", 1 морков, малка глава червен лук, пресен магданоз. За дресинга: 1 скилидка чесън, 3-4 с.л. зехтин, морска сол, сок от 1/2 лимон. За разкош според сезона добавям резени ягода или круша. Просто разкош за очите и небцето!
Виж целия пост
# 148
За Великден ще приготвя класическа дроб-сармас ориз Фамилекс
Виж целия пост
# 149
Бих направила пълнена пуйка с ориз. Задължително и  козунак за Великден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия