Козунаци 2019

  • 36 192
  • 741
# 360
Морена, нали питаше къде чета за ароматите, сега пак чета, заповядай: http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/04/blog-post_05.html?m=1  
...
2 с.л. портокалов сок
1 капсула есенция портокал или настъргана кора на един портокал
1 капсула есенция лимон или настъргана кора от един лимон
1 капсула есенция ванилия
750 гр. брашно*

Виж целия пост
# 361
Здравейте! Някой има ли идея защо се разпуква така плитката по време на втората ферментация?
Месени са с миксер по монофазен метод...

1. Повече мая
2. Недостатъчно втасване.

1.Маята каква роля играе в случая?
2.Не вярвам защото тестото беше се утроило преди да оформя..
Виж целия пост
# 362
Морена и Марсева благодаря ви 😁 Ако друг път меся козунаци, ще е по-добре, надявам се. Правих ги по рецептата на Краси от 1 пост, стори ми се най-лесно, но уви, има си тънкости.
Не станаха като вашите на конци, но се ядат. Ароматите не са достатъчни,сложих 2 ванилии, ром есенция - половин шише от Йоткер и малко лимонова кора-оказа се супер тънка. Малко се усеща маята.
Но като за 1ви път 😂 са страхотни
[/img]
Виж целия пост
# 363
Морена, нали питаше къде чета за ароматите, сега пак чета, заповядай:
2 с.л. портокалов сок
1 капсула есенция портокал или настъргана кора на един портокал
1 капсула есенция лимон или настъргана кора от един лимон
1 капсула есенция ванилия
750 гр. брашно*


Това са 3 аромата ( лим. кора, порток.кора и ванилия) - нищо кой знае какво. Сокът от портокал е киселина, не аромат.
Смятам, че традиционните аромти са два - ванилията и лимоновата кора.  От там нататък всеки си добавя каквото и колкото иска.  Особено ако иска да тушира мая, мас, друго...

Здравейте! Някой има ли идея защо се разпуква така плитката по време на втората ферментация?
Месени са с миксер по монофазен метод...

1. Повече мая
2. Недостатъчно втасване.

1.Маята каква роля играе в случая?
2.Не вярвам защото тестото беше се утроило преди да оформя..

На мен с повече мая ми се разкъсва плетката.  Онзиденшният ми козунак беше точно така - за сефте ползвах суха мая и не се заиграх да махам грамчета от пакета мая.
Виж целия пост
# 364


Доволна съм, получи се точно тази коричка която исках. Следвах рецептата на Морена . Само съдовете ми бяха малко големи, но то с учене стават нещата. Следващия път ще бъда внимателна с маята и брашното, и ще преценя е какво да ги изпека за да не се ядосвам предварително. Вкусни и мекички са, е вида не е перфектен . На домашните много им харесаха, на единия сложих локум на другия шоколад.
Благодаря на всичко за отделението време да ме напътстват. Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 365
Моите снимки не се виждат 🤔


Виж целия пост
# 366
...
Но като за 1ви път 😂 са страхотни
Поздравления за куража и постигнатото. Не се отказвай, пробвай пак и то скоро, докато имаш пресни впечатления.  Simple Smile

Доволна съм, получи се точно тази коричка която исках.... ...
И на теб браво!  Simple Smile
Виж целия пост
# 367
някой пробвал ли е немската прясна мая от лидл? вчера бях на женския пазар - ни мая, ни аромати....
Виж целия пост
# 368
някой пробвал ли е немската прясна мая от лидл? ..
Аззз.  Laughing
Супер си е.
Виж целия пост
# 369
Цитат
На мен с повече мая ми се разкъсва плетката.  Онзиденшният ми козунак беше точно така - за сефте ползвах суха мая и не се заиграх да махам грамчета от пакета мая.

Аз винаги използвам суха мая, преди на Йоткер, сега на САФ Инстант златната. Като % съотношение слагам 1%-1.4%, на 1кг брашно слагам 14г суха, което се равнява на 1 кубче от 42г. прясна. Никога не съм използвала прясна мая, тъй като качеството  винаги е различно, а при сухата винаги резултатът е един, но явно тази САФ Голд идва силна, хем я намалих до 1%...
Виж целия пост
# 370
Благодаря, Морена! Не зная дали бих направила скоро. Не да реша в 23ч да си правя експерименти.
Трябва да се почне и от сутринта, че с това втасване 😁. Тънкости навсякъде!
Виж целия пост
# 371
Някой прави ли козунак без яйца? Моля за изпитана основна рецепта за такъв козънак. Praynig Praynig Praynig Ако имате съвети и хитрини при приготвянето на теста без яйца, ще бъда мноооого благодарна!
Виж целия пост
# 372
Някой прави ли козунак без яйца? Моля за изпитана основна рецепта за такъв козънак.
http://www.mycookingbookblog.com/posten-kozunak/
https://hranatazadushata.blogspot.com/2014/03/blog-post_5.html
Виж целия пост
# 373
Някой прави ли козунак без яйца? Моля за изпитана основна рецепта за такъв козънак.
На която и да е рецепта (има много в 1ви пост, дори и такава "без яйца",  или в нета, както е посочила и d0ra) просто махаш яйцата (едно е средно 50-60г) и компенсираш липсата им с течност - мляко, вода...  останалото си е същото като на традиционната рецепта.
Виж целия пост
# 374
Не искам да правя експерименти с козунака и затова помолих да изпробвана и сполучлива  рецепта. Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия