Ketotarian – растително високомазнинно хранене

  • 10 584
  • 162
# 90
Не знам, но знам, че са нискокалорични и много полезни за метаболизма и имунната система, с много високо съдържание на вит.С. Спокойно си ги причислявам към горските и те точно там си се намират - в широколистните гори Smiley
Виж целия пост
# 91
Според мен по-важен при храненето е здравословният ефект, а не отслабването. Повече от 5 години не кусвам млечни продукти, абсолютно нищо. Стриктно чета състава на храните, които купувам. Не съм отслабнала през това време, но консумирам въглехидрати. Преди 7 месеца спрях и глутена, напълно. Отново не съм отслабнала, но редовно приемам въглехидрати /плодове, зеленчуци, зърнени храни/. Мазнините и белтъчините ми са основно от растителен произход, изключително рядко месо и по-често яйца. От скоро си правя и хляб от фъстъчено масло и яйца, без никакво брашно. От здравословна гледна точка спирането на млечните продукти и глутена при мен е оправдано. Мисля, че е въпрос на желание, защото много обичам млечни продукти и тестяни храни.
Относно парите е относително, но прекарвам повече време  в кухнята. Примерно вместо да си купя сирене и мляко си правя ядкови.... Бих казала, че отново е въпрос на желание и организация.
Виж целия пост
# 92
Вела, браво за усилията, старанието да подобриш храненето си и волята за успех! Сигурна съм, че ще можеш да споделиш много опит за продукти и рецепти. Интересен ми е хлябът с фъстъчено масло и яйца Blush
Виж целия пост
# 93
Серендипити, имаш предвид, че идва скъпо да се храним само растително ли?

Да. Точно  това си мисля.
 
Вероятно  в дългосрочен план  излиза по-евтино, ала  засега ми се струва наистина скъпо.
Явно самата аз не съм достатъчно гъвкава  в избора си.  Ще трябва някак да се адаптирам, защото не са ми чак толкова важни натрупаните килограми, ами знам, че храненето оказва съществено влияние на здравето ми
Виж целия пост
# 94
Хляб с фъстъчено масло

340 гр натурално фъстъчено масло на Балчо
4 яйца XL
1/2 к. л. сода бикарбонат,
1 ч.л. оцет
1 м.л. /от хлебопекарната/ хималайска сол /5 мл./
150 мл. вода, за да стане кексово тесто.

Разбива се с миксер и се пече в казанчето на хлебопекарната за 45 мин.
Съхранявам го в хладилника, защото го изяждам за около седмица.



Може да се направи със сусамов тахан или друг тахан/масло.
Виж целия пост
# 95
В момента хапвам и месо и яйца, но преди време се храних само растително и пак ми излизаше същото като стойност за седмица. И да, много зависи какви избори правиш, какво обичаш да хапваш и по колко.
Виж целия пост
# 96
Темата нещо замря Simple Smile Включвам се с един два линка с рецепти и идеи.

https://www.youtube.com/watch?v=OJhujino9B4

https://www.youtube.com/watch?v=Zxvlhc7ythA
Виж целия пост
# 97
Духче, радвам се, че събуждаш темичката Hug Отдавна изпуснах контрола върху В и не мога да се вкарам в ритъм. Крайно време е!
В тази връзка - откъде хубави зеленолистни и замръзени берита, които все пак имат вкус на нещо? Какво готвите с кокосово мляко и соевото кисело мляко, приложимо ли е в режима?
Виж целия пост
# 98
аз берита си купувам доста от Фантастико. Доволна съм много.
Кауфландските също с хубави и с вкус.

Искам да ви се похваля с откритие : авокадото може да се замразява!
Може и да е било известен факт, но за мен е новина, която ме прави много щастлива
Виж целия пост
# 99
Аз от скоро започнах традиционното ВМ НВХ и за момента ползвам животински храни, но започнах и да се информирам за този тип хранене. Много интересен ми стана разказът на една веган жена, която от високо въглехидрано ниско мазнинни хранене минава на високо мазнинно, пак веган и описанието на болките и проблемите, които е решила. Ще дам линк.
Братовчедка ми много страстно ми препоръча филма the game changers и довечера ще го гледам.
 Берита от Фантастико си взимам, но са ми много скъпи.
За днес съм приготвила една камара кайма, за кето лазаня, хич не ми се яде такова нешо, но като съм дала пари ще го направя пък от понеделник ще експериментирам с по веган неща.
Има доста идеи в ю туб, като напишеш vegan keto.
Виж целия пост
# 100
В Лидл също са много хубави замразените малини,сладки,ароматни,не мога да се спра като ги почна Blush
Виж целия пост
# 101
Браво, Духче, че събуждаш темата. Е, аз се включих в темата за инсулиновата резистентност и от там така да се каже ме изхвърлиха Simple Smile Всяка идея различна от това да се ядат мас, пръжки, кебапчета и т.н. се оказа табу. Както и да е, изчетох и от онази тема и от други, стигнах и до тази и се радвам, че я събуждате. Аз имам малък проблем с ИР, смятам да намаля въглехидратите или поне тези с висок гликемичен индекс за по-дълъг период и ще видим какво ще направим. Освен това съм много добра в суровоядството, правя такъв разтоварителен режим два пъти в годината и той ми се отразява изключително добре, можете да го пробвате като вариант. Правех и само на плодове, но него го спирам, както се разбра не е много удачен. ЗА съжаление не мога да си представя, а и не искам, че ще се храня с месо. Никога през живота си не съм го яла с желание, а когато станах на съзнателна възраст, се отказах завинаги. Много мазното също не ми понася, особено животинските мазнини, не знам, но аз съм с чувството, че се задръствам, гадно ми става, тежко и т.н. Хляб ядях ама много рядко. Донякъде имам проблем със сладкото - обичам кока кола, обичам кекса, който моят приятел прави с лимец, кафява захар и много орехи, обичам да хапвам шоколад, но с всичко това приключвам. От суровоядството най-любимото ми е веган таратора, който лятото правя постоянно, стои и се оглажда в хладилника и който мине сипва и яде. Честно казано, няма някой, който да не го е харесал и смело мога да твърдя, че става по-добър от истинския. Напълно подходящ е за кето диетата, защото е само с ядки, таратор и зехтин - разбира се още копър, чесън и лимон. Момичета, нека помогнем и на тази тема, за да видим как се случват нещата и в този вариант. Авторката на темата се надявам, че също се се включи, за да каже как се справя.
Виж целия пост
# 102
скъпи са и за мен, признавам.
Аз дебна като има намаления, купувам колкото мога.

Напоследък закусвам около 80 гр берита с лъчица чиа семена, коуто заливамн с топла вода. Разбърквам и оставям цяла вечер.
На сутринта е пичти желирана сместа, а ако е мбого рядка добавям лъжица протеин.
Супер вкусно се получава.
Ако ми е наистина кисело слагам и малко банан, който размачквам
Виж целия пост
# 103
И на мен ми идват скъпи, но тъй като ги предпочитам пресни беритата, предпочитам сякаш да си ги ям в сезона, в останалото време нямам проблем да не ги консумирам.

Елсефи, дай една рецепта за тоя таратор.

Аз бих препоръчала YouTube канала на Ирина, която заедно със семейството си се храни изцяло суровоядно, като въглехиратните зеленчуци представляват много малка част от менюто, именно защото трябва да се сготвят.

Виж целия пост
# 104
Филма Промяна на играта си струва, препоръчвам и аз! Авокадо не съм замразявала, на кубчета и в кутийка или как? Радвам се, че темата се развива в посока веган и суровоядство, не съм достигнала толкова "висок левъл" Grinning, но ми допадат идеи. Трудно ми се получава високо-мазнинното хранене и все още са ми високи въглехидратите, но ще търся баланс.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия