Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Протестите срещу проект на Стратегия за детето /2019-2030 г./

  • 123 016
  • 6 786
# 6 780
Andariel, това което пишеш,  няма общо с това, за което аз пиша
иначе , децата с проблеми в къщи, си личат от километри
Виж целия пост
# 6 781
Точно така е.Децата ,които са подложени на насилие вкъщи си личат.Държат се различно.
Госпожата в ясли и градини,учителката в училище може да види  следи от насилие и странно поведение при дете подлагано на насилие.
Педиатърът също.Психологът в училище -също.
А такива родители не бият децата си само вкъщи,ами и на улицата.
По-големите деца често споделят.
Имах една съученичка,която казваше,че предпочита баща и да я шамароса ,вместо да я накаже и да не илиза една седмица от вкъщи.


Не оправдавам насилието.
Но за отнемането на дете трябва да има много сериозна причина и вината на родителите да бъде доказана.
Не е нормално да се отнема дете и да се разбиват семейства само заради подозрения.
За детето също е голяма травма да го отделиш от родителите му ,от всичко познато и да го изпратиш при абсолютно непознати хора на чуждо място.Особено,ако няма основателна причина за това.
Виж целия пост
# 6 782
В повечето случаи родителите още са в системата, най-често алкохолизъм, наркотици, криминално досие. Лекарите са длъжни да правят консултации и виждат кога едно дете е занемарено, недохранено. От детските заведения също могат да подадат сигнал, ако детето е най-често занемарено, агресивно и др. В училище самите деца вече започват с девиантните прояви - агресия, кражби, бягства от дома, алкохол. На лекарите, учителите и т.н. едва ли им харесва да подават сигнали, а за да ги подадат, значи нещата отдавна са минали границата на нормалното. Децата, които проявяват девиантно поведение сами се набутват в системата и приемното семейство е най-лекото, което може да им се случи.

Точно така е, Андариел. Дори и в случаите, когато родителите не са в системата поради споменатите от теб причини, а привидно нормално семейство, пак се наблюдават отклонения у детето, за които се сигнализира. И то систематични и минали границата на нормалното.
Виж целия пост
# 6 783
А то ако е някой да наблюдава за отклонения - трябваше нас като деца всички да ни приберат.

Да, дете, гледано в лоши условия, си личи. И затова повечето майки полагат маниакални усилия детето им да изглежда "гледано", защото дори малко да се раздърпа едно дете, дори всичко да е ОК, отстрани може човек да си помисли, че го бият с колан три пъти на ден и не го хранят.

А там вече ако някой седи и гледа и чака да хване нещо - може доста деца да си хване.

Иначе знам за случай във Великобритания, където ясно се вижда, че едно дете в класа е недохранено, но никой не е сигнализирал и детето буквално умряло от глад. А признаците са били видими.
Виж целия пост
# 6 784
Има много причини за отклонения. Диагноза или насилие в дома. Може и двете. Във всички случаи такова дете има нужда от помощ.
Виж целия пост
# 6 785
Новрегия е осъдена по нови две дела в ЕСПЧ в Страсбург за нарушаване правата на семейството и принудително осиновяване.
https://www.nrk.no/norge/norge-domt-i-to-barnevernssaker-i-menne … stolen-1.14936451
Виж целия пост
# 6 786
Не съм виждала 5-6-7 годишни сами навън.

Тийнове-да.15-17г.
Скитат на групички,предимно вечер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия