Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 541
  • 913
# 435
Вкусът е страхотен!Сладко не ям,имам си причини,но това го хапнах с кеф!
Още веднъж благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 436
Здравейте!

Мисля да направя къпкейкс за първи път. Но не знам с какъв крем отгоре, понеже маслен не харесваме изобщо. Много обичаме шоколадов мус, но ми се струва, че не е достатъчно гъст, за да се шприцова отгоре.

Някой да се сеща нещо подходящо, което мога да направя? Благодаря предварително!

Този мус е чук за шприцоване Simple Smile Правила съм го.

http://sunshineskitchen.com/chocolate-cupcakes/
Изглежда страхотно ще опитам Heart
Виж целия пост
# 437
Здравейте! И аз да се включа с още една тортичка.
Весели празници на всички, бъдете много здрави и щастливи!




Много ми хареса тортата Ви, Красива и елегантна!😍 Ако е възможно, може ли рецепта за крема на розите? Невероятно добре и стабилно стоят! Аз никога не мога да направя такъв!🙄😅

Здравейте! Малко късно се включвам.
Предполагам ме питате за белите рози (а не розичките, които са шприцовани по цялата торта)
За първи път правя такива рози, като използвах накрайник за роза и сладкарски "пирон" , кремът е стандартен маслен, с който измазвам тортите  преди да положа фондан. Беше ми останал и реших да направя рози.
Рецептата за масления крем е от тук

http://cake.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BC … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Крема сирене слага ли за розичките ,че в рецептата която си дала гледам пише крема сирене ако не се измазва цялата торта ?


Не, не съм слагала крема  сирене, тъй като ползвах масления  крем за полагане на фондан и ли беше останал. С крема сирене ще стане по-плътен крем, може да е по-удобно да се работи с него, тъй като обикновения маслен на мен бързо ми се затопляше  в ръцете и беше нестабилен, налагаше се няколко пъти да го слагам в хладилника да стегне малко. С крема сирене вероятно ще е по-добър вариант. Simple Smile

Ivelinaкрема сирене от типа на Филаделфия дали ще е подходящ за правене на розичките ,тъй като пишеш ,че с крема сирене крема ще стане по-плътен ,но аз не съм в България и тука имам само Филаделфия . Розовите рози с какъв крем са направени ?

Момичета,този вид форма за печене според вас подходящ ли е след като изпека блата  де се среже на 2-3 слоя и да се измаже с крем между блатовете .Дали ще се разпадне ,че гледам в youtube направо го измазват готовия блат с маслен крем ,но ми се струва ,че ще стане суха барби торта .

Честит 3-ти Март ,група !Честита Баба Марта !Бъдете много здрави вие и вашите семейства !

https://www.wilton.com/wonder-mold-pan-set/2105-565.html
Виж целия пост
# 438
Мило Светле, Честит празник и на теб - и Баба Марта, и 3-и март! Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Живи и здрави, с румени бузки. Blush

За блата, аз почти винаги пека във форма и след това разрязвам на тънки слоеве.
Ако се боиш да не се разпадне, приплъзни отрязаното върху дъното на някоя друга форма за печене или върху подходяща подложка. След това по подобен начин я постави върху вече измазаната част.
Виж целия пост
# 439
Благодаря много НелкаМожеш ли да ми кажеш кой номер накрайник на wilton трябва да ползвам за направата на розовите розички от снимката на Ивелина .Благодаря Hug
Виж целия пост
# 440
Крема сиренето Филаделфия е подходящо за декорация на мъфини и торти, като му се добави пудра захар, аромати и за цветно боя за сладки. Нормално се продават 3 цвята заедно на марка доктор Оеткер ( синя, жълта и червена), при смесването им могат да се получат оранжево, зелено и виолет. Правила съм го и става много добре. Като ароматите и нюансите си зависят от този, който ги прави и неговия вкус.
Виж целия пост
# 441
Светленце, не познавам Wilton, ползвам PME, а те са много различни. Disappointed
Aко не греша, все пак мисля, че е М1 (отворена звезда), ако го имаш, опитай с него.
Дано се включи Ивелина.
Виж целия пост
# 442
Благодаря много НелкаМожеш ли да ми кажеш кой номер накрайник на wilton трябва да ползвам за направата на розовите розички от снимката на Ивелина .Благодаря Hug


За розовите розички съм ползвала точно накрайник на Wilton, 1M.
Виж целия пост
# 443
Благодаря ви ,момичета Hug
Ivelinaза розовите розички какъв  маслен крем ползва по-точно ?Благодаря
Виж целия пост
# 444
Някой правил ли е сфери от изомалт?
Виж целия пост
# 445
Благодаря ви ,момичета Hug
Ivelinaза розовите розички какъв  маслен крем ползва по-точно ?Благодаря

За розовите розички,които шприцовам, не ползвам маслен крем.
Правя ги от бита сметана, смесена с крема сирене и заквасена сметана+пудра захар (на вкус). Всичко слагам на око, докато се получи хубав гладък крем.
Виж целия пост
# 446
Здравейте, момичета Simple Smile
Нахлувам в темата ви като абсолютно начинаеща, но с голямо желание да сътворя нещо хубаво за първия рожден ден на дъщеря ми, чието парти предвид обстановката се провали, та не искам и да поръчвам торта Simple Smile)

Сега е момента да се помъча да направя нещо прилично. Бях харесала разни торти, но се спирам на тази, че изглежда по-лесна...като с това да има животинки или не, ще е според възможностите 😀


Та в тази връзка:
1. Колко см трябва да е формата, за да стане тясна и висока?
2. Жълтата глазура/крем какъв трябва да е? В Лидл или кауфланд дали продават боички?
3. В Лидл май ще има тази седмица някакъв фондан, дали ще ми свърши работа, за да опитам да направя някакви мечета 🙈
4. Дали е задължително да бъде покрита с фондан или може да в просто крем?
5. И последно моля за предложения за блатове и крем, ако са подходящи и за деца ще е супер. За крем заквасена сметана, маскарпоне и сироп от агаве дали ще е ок, би трябвало да стане чисто бял?

Извинявам се за дългия пост и предварително ви благодаря. За съжаление и по магазините няма да мога много да обикалям, та смятам да се пробвам в кауфланд и лидл, дано намеря там всичко необходимо.
Виж целия пост
# 447
Ако си съвсем начинаеща,съвета ми е да избереш покритие с крем.
Каквото и да оплескаш,после можеш да прикриеш с някоя декорация,поръска..
Аз бих направила самата торта по-голяма и ниска.Щом нямаш опит с тортите,а имате празник,не рискувай..
Може във форма на мече,зайче..





За крема,заквасена сметана,маскарпоне смесени с бита сметана,може и агаве,ама да не втечни крема..
Аз бих направила кафяви блатове с бял крем и някакви плодове за зайче,или обратното,бели блатове и кафяв крем за мече.
Вместо плодове,може някакво сладко ..Кафяв блат,вишни и сметана си е класика..Ако е за малки деца,банани вместо вишни,а малко какао в блата,колкото за цвят,няма да отрови никого..
Виж целия пост
# 448
Сори за поредния пост..
Ако е за по-малки деца и бебета,какаото може да се смени с рожков,или 1 лъжица какао,другото рожков,за по-наситен цвят ако е в блатове,а и е полезно.
Виж целия пост
# 449
Много благодаря за указанията Simple Smile Да, какото обикновено с рожков го заменям. Ще видим какво ще направя накрая и ще споделя Simple Smile И без това като гледам ще си я ядем само аз и баща и, кръга на празнуващи рязко се стеснява, та и да не стане не е фатално 😀
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия