За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 314
  • 739
# 540
Няколко пъти съм опитвала да правя нещо с майонеза и все ми се струва, че не й е добър вкуса като се сготви. Правя баница с ръчно точените кори, които продават на килограм и според мен е много сполучлива, става като точена в къщи
Виж целия пост
# 541
Момичета, и тук да питам, рецепта за сполучлива сочна баница с майонеза някой да предложи? Яли моите хора някаква, страхотна била, сочна, ама не питали за рецепта. Днес сто рецепти гледах в нета, ама по коя да правя, не мога да реша. Simple Smile Flowers Hibiscus

Правя баница по турска рецепта, не с майонеза, а със заквасена сметана. Става уникална! Ако искаш погледни тук: Баница на пури със сметана и сирене.
Виж целия пост
# 542
Баница с майонеза не съм правила, но ти пускам една такава, на която можеш да се довериш, тя е на Сия Рибагина, добър кулинар и има много добри неща. Кренвиршите, аз специално, бих ги пропуснала, другото си остава, пробвай.

https://recepti.gotvach.bg/r-13850-Баница_с_кренвирши_и_майонеза
Виж целия пост
# 543
Момичета, и тук да питам, рецепта за сполучлива сочна баница с майонеза някой да предложи? Яли моите хора някаква, страхотна била, сочна, ама не питали за рецепта. Днес сто рецепти гледах в нета, ама по коя да правя, не мога да реша. Simple Smile Flowers Hibiscus

Лабрекс,аз пробвах една такава баница по рецепта от Черешката на тортата.Корите по две се намазват с плънка от яйца,сирене и кисело мляко с шупнала сода,завиват се по дължина и се слагат в тавичка.Отгоре си полива със заливка от разбъркани майонеза и яйца (200 гр. майонеза, 3 яйца).

Иначе аз си правя баница само със сирене и майонеза,разбита с вода,на моите хора им е много любима,но горната е по богата и пухкава.
Виж целия пост
# 544
Така и така говорим за баници.Аз искам да питам ,като пека баница ,се надига и след като я извадя от фурната спада.Защо,какъв е проблема?
Виж целия пост
# 545
Така и така говорим за баници.Аз искам да питам ,като пека баница ,се надига и след като я извадя от фурната спада.Защо,какъв е проблема?
И при мен така спада, не много но не е същата, затова като я извадя я обръщам с дъното нагоре върху няколко чашки или купички и стои така известно време, така си остава пухкава и надигната.
Виж целия пост
# 546
И аз я обръщам на чаши.
Виж целия пост
# 547
Ако обръщането е върху решетка, ефектът няма ли да е същия? Това с чашите ми се струва опасно, ще я пльокна някъде другаде вместо върху чашите Grinning.
Виж целия пост
# 548
Благодаря за идеите за баницата, ще видя каква ще я смотам. За обръщането важно е да НЕ е в тава с незалепващо покритие, аз леко намазвам дъното с малко от яйчената смес. Обръщам кръгла тава върху продълговата. Имала съм един-два случая и да се изсипе баничокът, но в повечето случаи си запазва формата - поиздут в средата и баницата после стои някак по рехава, не сбита.
Виж целия пост
# 549
Не мисля, че ще е същият, защото решетката ще подпира баницата и дори би я сплескала вместо да бухне.
С чашите тавата се опира в 2-3-4 точки и баницата е свободна, нищо не я притиска, а гравитацията си върши работата. Wink
Досега никога не ми се е свличала от тавата, ако това ви притеснява. Единствено, ако съм сложила повече мазнина, има някоя друга капка по плота.
Горният коментар на Лабрекс ме подсеща да уточня, че не ползвам незалепващи тави.
Виж целия пост
# 550
Здравейте!
Ще правя конфитюр от кайсии, като мисля да пасирам плодовете. При това положение нали не е необходимо да им беля кожата?

Благодаря предварително и хубав ден Simple Smile
Виж целия пост
# 551
Благодаря Ви!
Ще пробвам следвщия път, на Нова година Joy.
Виж целия пост
# 552
Аз си нарязах кайсиите на дребно, уж за сладко. Докато се сварят, станаха като пасирани и сега прилича на конфитюр. Ама няма лошо, децата опукаха вече четири бурканчета върху филии. Пак ще правя.
Виж целия пост
# 553
Здравейте!
Ще правя конфитюр от кайсии, като мисля да пасирам плодовете. При това положение нали не е необходимо да им беля кожата?

Благодаря предварително и хубав ден Simple Smile

Разбира се, че няма, а може и да ги смелиш в кухненски робот.
Виж целия пост
# 554
За баницата с майонеза да се включа. Никога не съм правила такава, винаги я правя с яйца. Майонезата по принцип е от олио и яйца, и не виждам смисъл вместо 5 яйца за 1 лев да сложа кутийка майонеза пак за 1 лев. Не е същото, защото с яйца бухва повече. Принципно слагам 7 яйца на баницата.
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия