За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 063
  • 739
# 705
А така! Скара-нямам, имам,  но не я ползвам, ти също ли на шиш ги приготви, това нещо малко като че ли ме затруднява, как ще го задържа кюфтачето?
Наскоро правих - 1,5 кг патладжан (дребни, от светлолилавите на раета) и 1 кг кайма. Каймата се задържа между филиите патладжан без проблем, а всичкото е набодено на шишче.
Пекох във фурната 1,5 часа, отстрани изсипах буркан домати. Каймата и патладжана си пускат, та накрая сосът беше малко в повече.
Който не ще патладжан, яде само каймата (синът ми).
Виж целия пост
# 706
Скрит текст:
marchеva14, оттук  www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2271.msg63216.html#msg63216  и при пеп-4о  
http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html
 Комбинирах ги - повече подправки като при пеп-4о. Освен това аз правя и тиквички по същия начин.
А така! Скара-нямам, имам,  но не я ползвам, ти също ли на шиш ги приготви, това нещо малко като че ли ме затруднява, как ще го задържа кюфтачето?  Когато го приготвиш хвърли ми една снимка на ЛС,  за да не натоварвам темата с повечето си въпрос, щото съм подробна  Simple Smile Благодаря!!
Допълва се!!!!! Видях я снимката, пуснала си я вече. Wink

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_29.html
Виж целия пост
# 707
Задава се семеен празник, харесах питата Памук погача.

 Мога ли да заменя в нея прясното мляко с кисело?

Някой пробвал ли е?  Дали ще се получи сполучлива , така както я описват?
Виж целия пост
# 708
Задава се семеен празник, харесах питата Памук погача.

 Мога ли да заменя в нея прясното мляко с кисело?

Някой пробвал ли е?  Дали ще се получи сполучлива , така както я описват?


doroty3, редовно го правя във всякакви печива, просто няма любители на прясното у нас, а почти винаги има кисело мляко в хладилника. Само че правя айрян и него ползвам вместо прясното мляко. Според мен разлики няма.
Виж целия пост
# 709
Лабрекс, много благодаря! Flowers Sunflower:

И при нас положението с прясното  мляко е същото,  само за кафето, а през лятото изобщо не се консумира.
Виж целия пост
# 710
Как бих могла да поправя сладко от череши?Преварих го и сега е твърдо.
Виж целия пост
# 711
Как бих могла да поправя сладко от череши?Преварих го и сега е твърдо.

siyina, аз наливам малко вода и кипвам сладкото на огъня няколко минутки.
Виж целия пост
# 712
Момичета помагайте...  Praynig Ще имам гости, а нямам време да стоя край фурната цял ден  Crazy Дайте идея за ястие  с пилешко или свинско месо, което да може да се приготви по-рано и да се изпече няколко часа по-късно, така че пак да е вкусно и представително....  Thinking
Виж целия пост
# 713
Свински пържоли овкусени със сол, соев сос, червен пипер и олио. Можеш да печеш, когато решиш.
Само когато са готови не ги оставяй във фурната, а ги сложи в йена, иначе изсъхват.
Виж целия пост
# 714
Как се замразява царевица на кочан?
Виж целия пост
# 715
Как се замразява царевица на кочан?
Като се сложи във фризера, в плик.
Виж целия пост
# 716
Момичета помагайте...  Praynig Ще имам гости, а нямам време да стоя край фурната цял ден  Crazy Дайте идея за ястие  с пилешко или свинско месо, което да може да се приготви по-рано и да се изпече няколко часа по-късно, така че пак да е вкусно и представително....  Thinking
Месо с гъби, сметана, пушено/топено сирене в йенски съд.
Докато се готви, си правиш нещо друго. Едва ли някой стои край фурната цял ден, освен по Коледа
Виж целия пост
# 717
Скрит текст:
Момичета помагайте...  Praynig Ще имам гости, а нямам време да стоя край фурната цял ден  Crazy Дайте идея за ястие  с пилешко или свинско месо, което да може да се приготви по-рано и да се изпече няколко часа по-късно, така че пак да е вкусно и представително....  Thinking

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_12.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3.html#comment-form


Свинското месо можеш да направиш предварително и само да притоплиш преди поднасяне. Пилешката пържола става за 40-45 мин., като поне два часа предварително трябва да се маринова. Успех!
Виж целия пост
# 718
Имам над половин килограм сухо мляко. Може ли да ми предложите изпробвана рецепта за домашен течен шоколад.
Виж целия пост
# 719
Имам над половин килограм сухо мляко. Може ли да ми предложите изпробвана рецепта за домашен течен шоколад.

Аз правя по тази рецепта:

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D0%B0%D0%B4
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия