За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 303
  • 739
# 480
Ще пека агнешко бутче. Ще го омажа с подправки и след преседяване ще го пека под фолио във фурната. Картофите заедно с бутчето ли да ги сложа или да ги включа на по-късен етап?
Ако печеш бутчето на слаба фурна, по-добре по средата на печенето. 2,5-3 часа пека аз бутче на 160-170 градуса и не знам дали картофите няма да се пресготвят.
Виж целия пост
# 481
Май така ще стане, защото сега го "напудрих с прашец" както казва внукът ми и зае доста място в тавата. Ще изчакам да се посвие малко при печенето  и по средата ще ги сложа. Благодаря!
Виж целия пост
# 482
Май така ще стане, защото сега го "напудрих с прашец" както казва внукът ми и зае доста място в тавата. Ще изчакам да се посвие малко при печенето  и по средата ще ги сложа. Благодаря!
Да ти кажа, че го изпичам напълно, то си пуска мазнина достатъчно и след като го извадя готово от тавичката пускам нарязаните на едро картофи, овалвам ги в мазнината и ги изпичам.
За информация бих ти посочила още една рецепта, за първи път я приготвих онзи ден и стана вълшебно, не е лошо и нея да я имаш за някой друг път.. разгледай и снимките  и ще видиш накрая как е омазано цялото бутче. Гърците са майстори на агнешкото, затова си разрешавам да ти я предложа.

https://recepti.gotvach.bg/r-126794-Агнешки_Бут_по_Гръцки
Виж целия пост
# 483
Звучи много добре и определено ще се възползвам скоро. Много ми хареса като подправка ригана, който те слагат в салатите щедро. Записвам я и благодаря, marchеva14!
Скрит текст:
На Дакота полага ли и се кокалче от бутчето  Wink
Виж целия пост
# 484
Звучи много добре и определено ще се възползвам скоро. Много ми хареса като подправка ригана, който те слагат в салатите щедро. Записвам я и благодаря, marchеva14!
Скрит текст:
На Дакота полага ли и се кокалче от бутчето  Wink
Скрит текст:
Не, в никакъв случай не и се дават кокалки, щото не било хубаво............ оф,...... да ти кажа, добре,  че не са в моята къща, а в къщата на сина ми, ........ разговора ни, ако сме на живо ще продължи дълго и аз ще избълвам лоши работи, така през екрана е трудно да ти обясня как , какво и защо си го мисля...  Зная, че вчера бяха на снимки, заради една реклама, ами що да не ходят като плащат , според мен е хуаво , за няколко часа 400 лв - изкараха си храната, да ми бяха взели мен да ме снимат.. ама, на нИ мЪ щЪт... Hug
Виж целия пост
# 485
Момичета, имате ли изпитана рецепта за пита за кръщене? Погледнах из форума, но не намерих подходяща. Да не е много трудна като изпълнение, че нямам голям опит в месенето. По-скоро ми трябват идеи за украса - хем да е ефектна, хем не съвсем натруфена.
Благодаря!
Виж целия пост
# 486
Момичета, имате ли изпитана рецепта за пита за кръщене? Погледнах из форума, но не намерих подходяща. Да не е много трудна като изпълнение, че нямам голям опит в месенето. По-скоро ми трябват идеи за украса - хем да е ефектна, хем не съвсем натруфена.
Благодаря!
Ще ти пусна страницата на един чудесен кулинар, тя е дама,  Ваня Георгиева, която основно прави чудеса с тестото, разгледай, има какво да видиш. Само тестените ѝ неща гледай, завърти и страницата, питки, погачи, невероятна е.

https://recepti.gotvach.bg/?u=8155
Виж целия пост
# 487
Марчева, златна си! Hug
Виж целия пост
# 488
Много от рецептите на Ваня Георгиева за погачи съм пробвала и с една дума: страхотни са.
Виж целия пост
# 489
Мента и босилек за кои ястия се използва?
Виж целия пост
# 490
Мента и босилек за кои ястия се използва?
Общо взето ментата е за разкош към сладкиши, ще турнеш по едно-две листенца за декорация, но може да се приготви и ментов чийзкейк но е много работа, ментата не е джоджен, страшно са различни.  Но с мента правя разкошна лимонада, сега за лятото е върха.
Босилек към домати, към всякаква паста, към супи, към........... много неща, върви с пълна сила, поне на мен изключително ми харесва, засадила съм си в голяма саксия и късам листат, но остана без листа милото   Wink
Виж целия пост
# 491
Не можах да докарам всук на ястие с босилек, обичам го и имам доста по лехите и в сандъчета , освободи се място ,леха и мисля да го прахвърля  ,че обича  простор , но в ястие  не мога да го  консумирам , не сме свикнали или  ...не знам. Мириса обичам.Явно или слагам много  или  на вкус  и цвет...сме от тези ,дето не обичат.
Виж целия пост
# 492
В Кауфланд или Била дали се предлага фондан за торти? В Лидл няма.
Виж целия пост
# 493
Не можах да докарам всук на ястие с босилек, обичам го и имам доста по лехите и в сандъчета , освободи се място ,леха и мисля да го прахвърля  ,че обича  простор , но в ястие  не мога да го  консумирам , не сме свикнали или  ...не знам. Мириса обичам.Явно или слагам много  или  на вкус  и цвет...сме от тези ,дето не обичат.
пробвай такива пилешки филета - след печене мириса намалява. https://pep-4o.blogspot.com/2019/07/blog-post.html
Може би слагаш повече, аз чист босилек само на пица ръся и в доматения сос слагам. Като е на песто - има сирене, ядки, зехтин, чесън - не е толкова силен.
Виж целия пост
# 494
Слагам песто понякога и в салатата от домати, много приятна става
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия