Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

  • 12 933
  • 206
# 195
Следете в ИСОДЗ. Ако пише, че посещава, няма как да отпадне. Може би това ще направи, ще го води посещаващо, а всъщност няма да е.
Ако се води посещаващо, аз трябва да прекъсна майчинството 2та година, нали така. Извинявам се за тъпите въпроси. Значи направо тръгва реално и това е. Няма вариант да не ходи и да остана в майчинство.
Виж целия пост
# 196
Да, и това е така.
Виж целия пост
# 197
Прекъсваш майчинство, да.
Виж целия пост
# 198
За да не ви отпишат, трябва след 60 дни да тръгне поне за 1 ден. После може с бележки от доктор, да не посещава. Но вие си прекъсвате майчинството и ако няма кой да я гледа, трябва да ползвате болничен или отпуск.
Виж целия пост
# 199
Благодаря на всички Simple Smile Да, няма кой да я гледа, ако имаше, нямаше да я пускам на ясла. Така че проходила, непроходила ще я пусна както си е в срок.
Виж целия пост
# 200
Здравейте, ще местя детето ми в друга градина. Днес видях че е класирано и не знам какво трябва да направя от тук нататък. До петък трябва да подам документи в новата градина, но до тогава може ли да продължи да ходи в досегашната и кога трябва да го отпиша от там?
Виж целия пост
# 201
Продължава да си ходи в старата. Записвате в новата, след това отписвате от старата, тръгва в новата.
Виж целия пост
# 202
Здравейте,
Някой знае ли каква е процедурата за официално запитване относно прием в конкретна детска градина. Имам съмнения, че са записани деца без да са класирани в системата.
Благодаря!
Виж целия пост
# 203
Аз не мога да се изкажа по темата, но проверете дали не са прехвърлени деца със сменен набор (т.е. кандидатствали минала година с по-голям набор, прехвърлени тази година с техния си). Някои детски градини така процедират и това не зависи от родителите,.
Виж целия пост
# 204
Аз не мога да се изкажа по темата, но проверете дали не са прехвърлени деца със сменен набор (т.е. кандидатствали минала година с по-голям набор, прехвърлени тази година с техния си). Някои детски градини така процедират и това не зависи от родителите,.
Благодаря за съвета. Но все пак не трябва ли всяка една промяна да се отразява в системата. А не днес да има 22 записани деца, а утре те да станат 23, 24, 25 без да има каквото и да е класиране.
Виж целия пост
# 205
Понеже в нашата процедират така ще погледна и ще кажа дали отразяват. При нас в инфото го пише, че еди колко си деца от еди кой си набор ще бъдат прехвърлени.
Виж целия пост
# 206
РГ 10.10.2019 г.
Най-добрата новина от това заседание е сериозното обсъждане и взето решение на РГ, резултатите от т.нар първо голямо класиране да са общодостъпни в същия ден, деня на класирането. Обикновено тези класирания са в ден петък, а резултатите бяха видни в следващия ден събота. Тогава има най-много свободни места и т.н. За мнозинство от членовете на РГ помогна и поредното заявление от родител, ФЛ. По мое лично мнение, кратък, ясен, добре написан текст от явно образован и интелигентен човек, без излишни емоции в съдържанието. Родител, мисля че е баща. Това помогна за пореден път да се изложат аргументи и да се вземе решение, явно е дошъл моментът и да има воля за това решение. Остана да уточнят с иф.обслужване на СО и часът на публикуване на информацията. Както нашият председател /на СНБМ/ правилно обърна внимание това е следващият въпрос, часът в който иф ще е общодостъпна.

В Новини на ИСОДЗ ще публикуват съобщения общо за свободните места от ХЗ и СОП, които се прехвърлят в общата опашка.

Отново много молби/заявления до РГ за прием на деца. Повечето без правно основание за удовлетворяване или липса на документи, които да докажат твърденията. Радвам се че на заседанието присъства юрист от СО, за някои неща не се налагаше аз да говоря. Напр. самотен родител е когато в удостоверението за раждане на детето не е вписан баща или то не е припознато в последствие. При производство по Закона за защита от домашно насилие има кратък срок за първоначални мерки, т.е. следва да има съдебен акт още в началото на производството.
Основната част като брой заявления, които ме смущават за пореден път /2 или трето заседание се случва това/ мога да разделя общо на две групи.
1.   С искане за преместване.
2.   Дете със заболяване и на това основание да бъде прието и второто дете в семейството
Подробности може да видите в протокола, основна част от заявленията бяха с тези мотиви. От СНБМ сме категорично против такъв прием през РГ. Функциите на РГ не са такива. Преместването следва да се осъществява по чл. 16 от Наредбата за прием. За втората група се ползват три точки по СК 11. Важно, правилно и логично е да се спазва нормативната уредба. Повечето такива заявления са от родители на деца, родени 2018 и 2017 г. – първа и втора яслена група. Лично мнение, но имам сериозни опасения че депозирането на такъв голям брой заявления в последно време се насърчава от определени хора, особено активни в нет пространството. Освен че е нередно, няма как и да не направи впечатление.
Имаше отхвърлени молби и извън тези две групи. Например учители в ДГ, които към момента нямат 6 м. стаж, т.е. са в изпитателен срок. И няколко молби с аргумент „затруднено финансово положение“. За последното отдавна аргументите са приети, позицията и решенията еднозначни.
Не съм изчерпателна, нямам време да ви напиша повече подробности, много съм натоварена служебно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия