Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 17 598
  • 554
# 525
Денис, има ли притеснителна причина АМН на жена на 45 г. да се увеличи (в рамките на референтните стойности, които са 0,1-6,3)?
От години си следя 2 пъти в годината хормоните и след последното раждане поддържам АМН 1,3. При последното изследване изненадващо показа 1,9.

Очаквах вече да пада, защото знам, че за моята възраст нормата е около 0,3-0,4.
Покачването съвпада с активен прием на хранителни добавки и витамини.

Скрит текст:
Напоследък се заговорихме да пробваме за № 5 на майтап. Simple Smile
Виж целия пост
# 526
Денис, има ли притеснителна причина АМН
Скрит текст:
на жена на 45 г. да се увеличи (в рамките на референтните стойности, които са 0,1-6,3)?
От години си следя 2 пъти в годината хормоните и след последното раждане поддържам АМН 1,3. При последното изследване изненадващо показа 1,9.

Очаквах вече да пада, защото знам, че за моята възраст нормата е около 0,3-0,4.
Покачването съвпада с активен прием на хранителни добавки и витамини.

Скрит текст:
Напоследък се заговорихме да пробваме за № 5 на майтап. Simple Smile
Нищо притеснително. От добавките е. Те влияят много добре на ФСХ, АМХ и Инхибин В  ... може само да се радваш, защото така ще удължиш и премено-/перименопаузата с няколко години.
Стискам палци за  № 5 Wink Peace
Виж целия пост
# 527
Денис, благодаря!
Виж целия пост
# 528
HeartbeatHeartbeatHeartbeatFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseЗдравейте!
Може ли да ми кажете има ли бременност при тези стойности на Прогестерона според вас -63.66,изследван е днес, в 25 я ден от МЦ.?Flowers Rose Flowers Rose HeartbeatHeartbeat
Виж целия пост
# 529
LH - 4,9 U/l (2,40-12,60)
FSH - 15,5 U/l (3,5-12,5)
Естрадиол 22,1 pg/ml (12,40-233)
Денис, какво означава това.Много ли е висок FSH ? На 2.ден е изследван. Преди седмица бях на преглед и ми ги назначи док.Каза че вижда жълто тяло в единия яйчник, а в другия два фоликула. Чакам АМХ .Преди две години съм го пускала беше 0,3 АМХ. Сега това.... Почнахме добавки Профекунд.  Ще правим изследвания за Тромбофилия. И СГ и пак ще ходим. Каза за инвитро ,но дали ще имаме шанс и за това вече не знам ...
Виж целия пост
# 530
HeartbeatHeartbeatHeartbeatFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseЗдравейте!
Може ли да ми кажете има ли бременност при тези стойности на Прогестерона според вас -63.66,изследван е днес, в 25 я ден от МЦ.?Flowers Rose Flowers Rose HeartbeatHeartbeat
Dай рефер. граници.
Кога е била О.?
Каквито и да са нивата на Прогестерона, по тях не може да се прецени дали има или не бременност. Пусни ЧХГ Peace



LH - 4,9 U/l (2,40-12,60)
FSH - 15,5 U/l (3,5-12,5)
Естрадиол 22,1 pg/ml (12,40-233)
Денис, какво означава това.Много ли е висок FSH ? На 2.ден е изследван. Преди седмица бях на преглед и ми ги назначи док.Каза че вижда жълто тяло в единия яйчник, а в другия два фоликула. Чакам АМХ .Преди две години съм го пускала беше 0,3 АМХ. Сега това.... Почнахме добавки Профекунд.  Ще правим изследвания за Тромбофилия. И СГ и пак ще ходим. Каза за инвитро ,но дали ще имаме шанс и за това вече не знам ...
Тези два фоликула, ако са били задържани, може те да са причина за по-високите нива на ФСХ. Трябва да те видят отново на УЗ. Ако няма ЗФ/кисти - остава причината да е ЯР, който е намалял
Виж целия пост
# 531
Скрит текст:
HeartbeatHeartbeatHeartbeatFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseЗдравейте!
Може ли да ми кажете има ли бременност при тези стойности на Прогестерона според вас -63.66,изследван е днес, в 25 я ден от МЦ.?Flowers Rose Flowers Rose HeartbeatHeartbeat
Dай рефер. граници.
Кога е била О.?
Каквито и да са нивата на Прогестерона, по тях не може да се прецени дали има или не бременност. Пусни ЧХГ Peace



LH - 4,9 U/l (2,40-12,60)
FSH - 15,5 U/l (3,5-12,5)
Естрадиол 22,1 pg/ml (12,40-233)
Денис, какво означава това.Много ли е висок FSH ? На 2.ден е изследван. Преди седмица бях на преглед и ми ги назначи док.Каза че вижда жълто тяло в единия яйчник, а в другия два фоликула. Чакам АМХ .Преди две години съм го пускала беше 0,3 АМХ. Сега това.... Почнахме добавки Профекунд.  Ще правим изследвания за Тромбофилия. И СГ и пак ще ходим. Каза за инвитро ,но дали ще имаме шанс и за това вече не знам ...
Тези два фоликула, ако са били задържани, може те да са причина за по-високите нива на ФСХ. Трябва да те видят отново на УЗ. Ако няма ЗФ/кисти - остава причината да е ЯР, който е намалял
Благодаря ти. Може и да е киста.Отделно е намалял ,ще видим какво ще каже док,но ще ходим чак след месец два като са ни готови и другите изследвания.
Виж целия пост
# 532
Flowers Rose
Скрит текст:
HeartbeatHeartbeatHeartbeatFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseFlowers RoseЗдравейте!
Може ли да ми кажете има ли бременност при тези стойности на Прогестерона според вас -63.66,изследван е днес, в 25 я ден от МЦ.?Flowers Rose Flowers Rose HeartbeatHeartbeat
Dай рефер. граници.
Кога е била О.?
Каквито и да са нивата на Прогестерона, по тях не може да се прецени дали има или не бременност. Пусни ЧХГ Peace



LH - 4,9 U/l (2,40-12,60)
FSH - 15,5 U/l (3,5-12,5)
Естрадиол 22,1 pg/ml (12,40-233)
Денис, какво означава това.Много ли е висок FSH ? На 2.ден е изследван. Преди седмица бях на преглед и ми ги назначи док.Каза че вижда жълто тяло в единия яйчник, а в другия два фоликула. Чакам АМХ .Преди две години съм го пускала беше 0,3 АМХ. Сега това.... Почнахме добавки Профекунд.  Ще правим изследвания за Тромбофилия. И СГ и пак ще ходим. Каза за инвитро ,но дали ще имаме шанс и за това вече не знам ...
Тези два фоликула, ако са били задържани, може те да са причина за по-високите нива на ФСХ. Трябва да те видят отново на УЗ. Ако няма ЗФ/кисти - остава причината да е ЯР, който е намалял

Благодаря ти за бързия отговор:sparkling_heart:

Ето ги референтните граници

През време на менструалния цикъл
• 14 ден – < 1 ng/mL или 0,5-2,3 nmol/L
• 15- 28 ден 0 – 25 ng/mL или 6,4 – 79,5nmol/L

При бременност
• Първи триместър 10 – 44 ng/mL или 32,6 – 140 nmol/L
• Втори триместър 19,5 – 82,5 ng/mL или 62 – 262 nmol/L
• Трети триместър 65 – 290 ng/mL или 206,7 – 728 nmol/L

Пак да кажа -в 25 -я ден от МЦ съм.
Овулацията ми  беше на 30 септември.Очакваната ми менструация е на 16 октомври,т.е. след 6 дни.
На 30 септемви ми направиха инжекция Хориомон,теста за овулация също ми беше положителен.
Чудя се за нивата на Прогестерона какво показват.Лекарката каз ада си го направя ,но не ми обясни за какво точно се пуска и какво се следи.Каза ми на последния преглед да чакам цикъла и да си правя тест за бременност с урина или кръвен.Но денс излезе прогестерона и се чудя какво показва:yum: и нямам търпение разбира се.Благодаря предварително за отговора:rose:Flowers RoseFlowers Rose
Виж целия пост
# 533
Цитат на: (Sladurka) link=topic=1119307.msg39456420#msg39456420
Ето ги референтните граници
Скрит текст:
През време на менструалния цикъл
• 14 ден – < 1 ng/mL или 0,5-2,3 nmol/L
• 15- 28 ден 0 – 25 ng/mL или 6,4 – 79,5nmol/L
При бременност
• Първи триместър 10 – 44 ng/mL или 32,6 – 140 nmol/L
• Втори триместър 19,5 – 82,5 ng/mL или 62 – 262 nmol/L
• Трети триместър 65 – 290 ng/mL или 206,7 – 728 nmol/L
Пак да кажа -в 25 -я ден от МЦ съм.
Овулацията ми  беше на 30 септември.Очакваната ми менструация е на 16 октомври,т.е. след 6 дни.
На 30 септемви ми направиха инжекция Хориомон,теста за овулация също ми беше положителен.
Чудя се за нивата на Прогестерона какво показват.Лекарката каз ада си го направя ,но не ми обясни за какво точно се пуска и какво се следи.Каза ми на последния преглед да чакам цикъла и да си правя тест за бременност с урина или кръвен.Но денс излезе прогестерона и се чудя какво показва:yum: и нямам търпение разбира се.Благодаря предварително за отговора:rose:Flowers RoseFlowers Rose
Ako O. е била на 30.09. - М. трябва да е на 13-14.10, т.е има още 3-4 дни и в този случай Прогестеронът е добре, може и да е станало - утре може да пуснеш ЧХГ, ще са минали вече 10 дни от инжекцията и резултатът ще е обективен.
Стискам палци и ще чакам новини. Peace
Виж целия пост
# 534
Цитат на: (Sladurka) link=topic=1119307.msg39456420#msg39456420
Ето ги референтните граници
Скрит текст:
През време на менструалния цикъл
• 14 ден – < 1 ng/mL или 0,5-2,3 nmol/L
• 15- 28 ден 0 – 25 ng/mL или 6,4 – 79,5nmol/L
При бременност
• Първи триместър 10 – 44 ng/mL или 32,6 – 140 nmol/L
• Втори триместър 19,5 – 82,5 ng/mL или 62 – 262 nmol/L
• Трети триместър 65 – 290 ng/mL или 206,7 – 728 nmol/L
Пак да кажа -в 25 -я ден от МЦ съм.
Овулацията ми  беше на 30 септември.Очакваната ми менструация е на 16 октомври,т.е. след 6 дни.
На 30 септемви ми направиха инжекция Хориомон,теста за овулация също ми беше положителен.
Чудя се за нивата на Прогестерона какво показват.Лекарката каз ада си го направя ,но не ми обясни за какво точно се пуска и какво се следи.Каза ми на последния преглед да чакам цикъла и да си правя тест за бременност с урина или кръвен.Но денс излезе прогестерона и се чудя какво показва:yum: и нямам търпение разбира се.Благодаря предварително за отговора:rose:Flowers RoseFlowers Rose
Ako O. е била на 30.09. - М. трябва да е на 13-14.10, т.е има още 3-4 дни и в този случай Прогестеронът е добре, може и да е станало - утре може да пуснеш ЧХГ, ще са минали вече 10 дни от инжекцията и резултатът ще е обективен.
Стискам палци и ще чакам новини. Peace


Много благодаря! Simple Smile Purple Heart Flowers Rose Purple Heart
Виж целия пост
# 535
Здравей, Денис,

Бих искала да те помоля да погледнеш следните резултати за коментар:
Скрит текст:

AMH e 5.05  ng/ml  при референтни ст-сти 1.00 - 6.80
Девойката е с поликистозни яйчници и от години пие противозачатъчни, които вече иска да спре, защото не се чувства добре от тях.
Благодаря за отделеното време!
Виж целия пост
# 536
Здравей, Денис,

Бих искала да те помоля да погледнеш следните резултати за коментар:
Скрит текст:

AMH e 5.05  ng/ml  при референтни ст-сти 1.00 - 6.80
Девойката е с поликистозни яйчници и от години пие противозачатъчни, които вече иска да спре, защото не се чувства добре от тях.
Благодаря за отделеното време!

Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват Хипофункция  на ЩЖ - трябва да се консултира с лекар ( Ендокринолог).
Няма Хашимото.
Инсулинът е висок, трябва да се изследват Инсулин и КЗ, трикратно на 0,60 и 120 мин и да се консултира с лекар - най-вероятно има и ИР.
Желателно е да провери андрогените -Тестостерон, Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон, ( на 3 ден от МЦ).
В12 трябва да е на горна граница, има дефицит на вит.Д
ЛХ е висок, показва ПКЯ.
АМХ е добре, но след като има ПКЯ може да е и изкуствено повишен. Добре е да провери Инхибин В на 3 ден от МЦ.
Виж целия пост
# 537
Добро утро, Денис да те попитам а и дамите , приемащи Еутирокс, Приемам Еутирокс от 25микрограма вчера бях да си го купя и аптекарката ме уведоми че са с нови кутийки и заменени помощни веществаи че имало по силни странични ефекти не знам доколко  е вярно не съм прочела листовката и започна ли от новата партида само нея трябва да ползвам, няма как да се консултирам с моя ендокринолог, защото ще работи чак демекмври месец, та има ли от вас започнали от него и  имали нещо обезпокояващо? Защото сега изпих последното хапче от старата партида, и от утре не знам какво да правя....
Виж целия пост
# 538
Привет, Денис, би ли коментирала тези резултати, моля?
Виж целия пост
# 539
Привет, Денис, би ли коментирала тези резултати, моля?
Скрит текст:
Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ.
Нямаш Хашимото. Нямаш ИР
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия