Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препарати за съдомиялна - 10

  • 36 749
  • 766
Здравейте в новата тема!
Тук обсъждаме всякакви въпроси, относно препарати за съдомиялна.
Сол за съдомиялни – спомага за регенериране на йонообменника, намиращ се в съдомиялната, който предотвратява натрупването на варовик. Йонообменникът от своя страна спомага за омекотяване на водата. Ако дълго време не се слага сол, той спира да функционира безвъзвратно.
Гланц за съдомиялни, наричан още препарат за изплакване – спомага за блясък и по-бързо съхнене на съдовете.
Препарати за миене на съдове за съдомиялни – съществуват под формата на прах, гел и таблетки; служат за измиване на съдовете.
Ароматизатор за съдомиялни – при използване съдовете ухаят на него след измиване, както и самата машина отвътре.
Препарат за почистване на съдомиялни – използва се за профилактика на машината или иначе казано за нейното почистване. Правете профилактика на машината си от време на време /приблизително 1-2 месеца/ - използвайте специален препарат за почистване на съдомиялни, който се изполва според указанията на опаковката. Има варианти в бутилка или на таблетки. Проверявайте дали някой отвор на перките не е запушен, както и състоянието на филтъра на машината.

Информация за твърдостта на водата по региони Източник: http://omekotenavoda.alle.bg

Старата тема: Препарати за съдомиялна - 9 част

В темата Всякакви въпроси относно съдомиялните - 22  можете да питате за всичко друго, по отношение на незаменимата ни помощница у дома.

А в тази, може да споделите От коя марка съдомиялни сте доволни?

Виж целия пост
# 1
Здравейте, как е гела на Финиш? От сравнително скоро имам съдомиялна и само Сомат гел съм ползвала, но ми се струва,че не се изплаква както трябва. В чашите винаг има балончета като си наливам вода след като са измити с гел. С таблетки нямам такъв проблем. За това се чудех дали да не пробвам на Финиш.  От понеделник 1,5 л ще е за 15лв.
Виж целия пост
# 2
Вероятно го предозираш, а ако е така, ще имаш остатъци какъвто и гел да ползваш. Дозира се според това колко много или малко е заредена, както и поред това колко са замърсени съдовете. Аз слагам под указаното на етикета, когато нямам мазнотии и подобни трудно миещи се съдове. А указанията са за 60 см-ва машина, за 45-см, трянва да се намали малко дозата.
Виж целия пост
# 3
60 см ми е машината... Уж ги съобразявам всички изброени неща...
Виж целия пост
# 4
Някъде едра сол на промоция?
Иначе ползвам тази на КК, че е най-изгодна😄.
Виж целия пост
# 5
з взимам от тази на Лидл Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Сол и аз ползвам от Лидл.
От гела на Финиш съм доволна. Ползвам го за слабо замърсени ежедневни съдове. Иначе ползвам праха на ДМ.
Виж целия пост
# 7
Някъде едра сол на промоция?
Иначе ползвам тази на КК, че е най-изгодна😄.

Метро 2X Finish 8.40лв.
Виж целия пост
# 8
От вместо съм горд собственик на съдомиялна Бош. Мнение за таблетките на Сомат Класик (100бр в Метро за 24 лв). Също и за тези на Лидл - All in 1 .
Сол има ли в Лидл ? В кауфланд солта едра ли е ?
Виж целия пост
# 9
Едра е солта в Кауфланд. Последните два пъти все от нея взимам.
От таблетките на Сомат не съм доволна. Лидълските не съм ги ползвала, но майка ми само от тях купува, казва че й харесват. Обаче тя изплаква всичко преди да го сложи в миялната си. И на нея всеки препарат би й свършил работа.
Аз не изплаквам и не мия нищо. Изчиствам чинията от остатъците със салфетка, вилица, лъжица и т.н. над коша за боклук и мятам в машината. Тенджери, тави, тигани по същия начин. За това признавам само тежката артилерия - Феъри платинум.
Виж целия пост
# 10
И Лидълската сол е едра,таблетките и all in one са добри и обикновените също.За гланца нямам мнение.
Виж целия пост
# 11
Благодаря Ви ! Да взех комбинираните таблетки от Лидл, прах от ДМ и сол от Кауфланд. Знам знам за солта на Лидл чудех се дали я има в постоянния асортимент , виидях я вчера , но не ми се мъкнеше .
Ами таблетките на Финиш - Класик как са?
Виж целия пост
# 12
Аз лично от Класик на Финиш изобщо не съм доволна - 100 пъти по-добре са таблетките на Лидл (и обикновените, и ол ин уан).
А солта им е от постоянния асортимент Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Здравейте. От година имам съдомиялна на Бош. В началото си купих сол на лидл и до скоро бях с нея, но свърши и взех ма сомат. Също така ползвам финиш all in one таблетки, кутията скоро ми свърши и пак взех такива (от кауфланд 100 за 17лв). Забелязах, че от скоро нещо не ми мие хубаво от кое от изброените може да е? Пробвах веднъж и с гела на сомат сякаш беше една идея по-добре, но пак вилиците не бяха както преди.
Виж целия пост
# 14
Аз на Финиш и Сомат не харесвам таблетките.
Ползвам на Феъри ол ин уан платинум или ол ин уан класик за слабо замърсени. В редки случаи праха на КК, много добре мие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия