МОН - промените продължават (3)

  • 47 040
  • 746
Първа тема
Втора тема

Тема с продължение за проектите на документи в сферата на образованието, както и за вече утвърдените такива след приемането на Закона за предучилищното и училищното образование.
Виж целия пост
# 1
Още преди 15 септември беше ясно, че няма как дните за НВО да са учебни. Ясно за всички без МОН. Дойде време и на тях да им светне. Чудя се дали следващата година ще ги обявят в заповедта за ваканциите и неучебните дни или пак ще чакат 10 юни.
Виж целия пост
# 2
Има ли някъде нормативен документ относно училищните автобуси? Дъщеря ми бяха скоро на екскурзия с училищния автобус (отиване и връщане около 70км) и не са били с колани. Не са им казали да слагат.
Мисля че след трагедията в Своге, за всички автобусни превози поставиха такова изискване и доста се учудих като разбрах, че не ги карат да слагат коланите. 🙄
Виж целия пост
# 3
Затова не пускам детето на училищни екскурзии. Миналата година не са слагали колан. А сме имали и случай с две деца на седалка..,
Виж целия пост
# 4
Потвърдена ли е тази информация?
"17 и 19 юни обявени за неучебни за всички училища в страната."

Виж целия пост
# 5
Те се сетиха. Браво!
Виж целия пост
# 6
Спливитет, това е заповед на министъра, кой да я потвърди - Бойко Борисов? Joy
Виж целия пост
# 7
Не се очаква никой да я потвърди. Но защо не е публикувана в сайта на МОН, за да е съвсем официално?
Виж целия пост
# 8
Спливитет, това е заповед на министъра, кой да я потвърди - Бойко Борисов? Joy
Явно защото е ново явление – 7. клас с отделна дата за НВО, и затова и самата заповед ми стана подозрителна. Grinning Но вече няколко достоверни медии също написаха новината.
Не се очаква никой да я потвърди. Но защо не е публикувана в сайта на МОН, за да е съвсем официално?
И аз я търсих там, но не я открих. Thinking
Виж целия пост
# 9
Публикувана е на сайта на РУО София, а вероятно и на другите РУО. Но по-важното е, че е изпратена до директорите на училищата - те са основните й адресати.
Иначе БНТ го обяви още в новините в 12.
Виж целия пост
# 10
И като се зачете внимателно човек в заповедта на министъра дали не следва, че НВО за седми клас също трябва да да се преструктурира от учителите и одобри от директорите, а даже и да се проведе на други дати? Че то НВО-то нали е оценяване, пък оценяването е част от учебния процес, пък 17-ти и 19-ти вече станали неучебни, т.е. не се се води учебен процес?
Ей, разокави ни направиха от т'ва министерство!
МОНщини, разби'аш ли!?

PS 1: Нищо лошо не искам да кажа за МОН! (Още по-малко пък хубаво)
PS 2: Не позволявай на МОН да попречи на образованието ти!
Виж целия пост
# 11
Нещо не си доразбрал, но пък цветущо се излагаш.
Не, външното оценяване не е част от програмата по съответния предмет, по който се прави преструктуриране.
Оценяването затова се нарича ВЪНШНО, а не такова от преподавателя, т.е. ВЪТРЕШНО.
Но ти си ги фантазирай както си искаш, забавно е.
Виж целия пост
# 12
Аз се чудя, няма ли как да се преструктурират плановете и измислят сроковете така, че да няма такъв разпокъсан тежък втори срок. Май месец едни, втори матури, балове и празници, тук-там и избори. Юни отново матури, спортни празници неучебни дни. Така откарват на финала до юли, разпокъсано, на прибежки. И с оформяния в най-най-последния момент.
Виж целия пост
# 13
Така си е добре.
Виж целия пост
# 14
Догодина започва провеждането на НВО и за десети клас. Допускам, че ще го сложат в един и същи ден с това за седми. Не виждам абитуриентските балове каква връзка имат.Изборите са по-скоро изключение, а не правило. Стараят се ДЗИ да са максимално близо до 24. май, за да няма чак такова разкъсване на учебното време. Спортните празници са решение на директора. Неучебните дни вече ги коментирахме - ДЗИ, НВО, официални празници. Не е приятно, но е за всички.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия