Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сума за младоженци

  • 6 942
  • 110
Здравейте,
предстои ни посещение на сватба. Младоженците мои приятели от години. Попитах ги директно, какво желаят, подарък или сума. Отговорът беше: сума.
Въпросът е колко?
Виж целия пост
# 1
Колкото имате възможност.
Може сумата да варира м/у 100-400лв + някаква картичка с хубаво послание.
Виж целия пост
# 2
бих дала 100 лева, макс 200
Виж целия пост
# 3
Отговора е според възможностите, минимума е "да си покриете кувертите" - т.е. за двама 100лв, за четирима 200лв., а от там нататък каквото имате на сърце.
Виж целия пост
# 4
Благодаря, че ме ориентирате.
А трябва ли в плика със сумата и картичката да е написано от кого са.
Виж целия пост
# 5
Аз също съм в чудене колко да отделим за младоженци. Вероятно ще са 100лв. Сватбата, на която ще ходим е в друг град и ако не трябваше да се изръсим солидно за гориво можеше и малко повече да дадем.

Благодаря, че ме ориентирате.
А трябва ли в плика със сумата и картичката да е написано от кого са.

Досега на сватбите, на които съм ходила, всеки гост е писал името си на плика. Не мисля, че е задължително, но щом и картичка ще слагате е хубаво да се знае от кого са пожеланията предполагам.
Виж целия пост
# 6
Според мен минимумът е 100 лв на човек.
За близки приятели и 200+ на човек бих дала, ако сумата няма да доведе до месечен фалит.
Виж целия пост
# 7
И аз препоръчвам 100лв. + картичка!
Виж целия пост
# 8
Ако сте двама души с плик със 100лв вътре шанса да си покриете куверта поне е минимален. Ние винаги отделяме по 100лв на човек, ако са ни много близки хората и повече. Разбира се въпрос на възможности е това. Аз говоря от името на човек, който скоро прави сватба. Ние поехме нощувката на гостите си в хотела, тъй като беше в друг град и средно на човек ни струваше около 70лв, като това беше най-ниската оферта, която получихме изобщо.

Това с горивото няма да го коментирам.
Виж целия пост
# 9
Ние до скоро подарявахме по 100лв на човек, като на много места в София това не покрива куверта вече (като се сложат напитките и тортата). Сега ако ме канят на сватба бих дала по 150. Разбира се, че има и други разходи за път или хотел, но тях не ги смятам, в крайна сметка ако хората не са ми близки и това ми е скъпо не отивам.
Виж целия пост
# 10
По принцип е според възможностите,но сума от сорта на 100 лв в плик е меко казано смешна.Тези пари изобщо не могат дори куверта да покрият.Поне 100 лв на човек.Името задължително на картичката или поне на плика (да се знае от кой са).Мое мнение,че за близки приятели поне сумата трябва да е 400-500 лв.
А това за горивото и нощувка дори няма да го коментирам.
Виж целия пост
# 11
Въпрос на възможности. Ние даваме по 100 лв. на човек. Повече бих дала само за изключително близки приятели и роднини и то ако в момента имам възможност.
Горивото и нощувките са си за коментиране.
 
Виж целия пост
# 12
Ние в повечето случаи даваме по 100 горе долу да си покрием менюто дето се вика
Виж целия пост
# 13
Много хубава тема, предстои ми и на мен. Само че ще бъдем кумове. Каква е сумата за подарък от кумове? Ние мислим до 400-500 лв общо от двамата , няма как да дадем повече и да искаме, но не е ли малко обаче?
Виж целия пост
# 14
Според мен не е малко, особено предвид, че кумовете принципно имат и други финансови задължения около сватбата. Нашите кумо се бяха комбинирали с техни роднини, много близки наши приятели също, и така сумичката беше много прилична, но реално и те толкова ни бяха оставили. Иначе от тях бяха ритуалните чаши и моминското и ергенското парти. Ние не искахме да ги ангажираме с нищо финансово, но те настояха.

За пътните и горивото - ако не са ви близки хората и ви идва скъпо не ходите на сватбата, подарък давате по желание, ако са ви близки не коментирате, а давате колкото можете, но за близки хора едва ли ще дадете по-малко от 100 на човек, освен ако наистина нямате възможност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия