Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родителските съвети

  • 489
  • 3
Здравейте, мами! Иска ми се да обменим малко опит и да си помогнем едни на други. Как се справяте когато детето ви има някакъв проблем... Например съветвате ли ги и какво или отивате с него и решавате проблема... Става въпрос например, когато детето ви се е скарало с друго дете... В случая вашето дете да е потърпевшото... Да му се подиграват и т.н. Аз реагирам остро, забранявам му да общуват.... Мисля че не е редно, а е редно да го посъветвам как да се справи със ситуацията, но проблема е, че не знам какво да го посъветвам...
Очаквам вашите отговори... Благодаря
Виж целия пост
# 1
Лесно и просто е - казваш на детето ти да отвръща на тези, които го закачат. Детето трябва да отвръща, за да покаже, че не може да го мачкат.
Виж целия пост
# 2
Нормална е реакцията ти, ако детето е първо и е малко. С времето, в училище, това отшумява и започваш да го оставяш все по-често да се оправя само, за да си изгради защитни механизми.  Ставаш по-толерантен с времето, защото не се знае кога ти ще си от другата страна и твоето дете ще е обидило/наранило някое друго. А пък като имаш второ... ехееее... съвсем неглиже ги приемаш тези дреболии.
Виж целия пост
# 3
В детски работи не се меся. Бих се намесила в случай на насилие само. Ама за дребни спречквания - не. На времето с най-добрата ми приятелка се карахме по три пъти на ден минимум.
В класа се дразнеха с едно момиче. Забраних й накрая да ми се оплаква и й казах, че освен тях двете има още 9 момичета и да си намери с кого да общува. Очудващо дразгите спряха. Сега даже се и разбират.
Емоциите от разочарованията ги овладяваме с много разговори. Обяснявам за различията във възпитание, характер и т.н. Обяснявам, че е нормално да е ядосана, тъжна, но също така я карам да се постави от страната на другото дете понякога, за да разбере причината за постъпката. За сега това работи. Щом вече усеща, кога ситуацията става напечена и се оттегля, доволна съм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия