Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 28 960
  • 1 011
# 150
има и кисело зеле без консерванти.
пише си на него frisch ...

аз правя една много сполучлива веган рецепта: киселото зеле се смила с мощен пасатор заедно с накиснати бадеми. могат да се добавят подправки и малко мазнина.
става чудесно свежо сирене.
предполагам, че и с кашу ще стане.

иначе аз го готвя с боб, на пай, тук се яде с варени картофи и горчица, също в тортиля или бъргър може да се сложи.
на салата не го ям, има друго подобно зеле на салата.


спанак с гъби и яйце на нещо като омлет и салата от домати
зелева салата с чушка и диви домати
разядка от свежо сирене и още едно, богато на протеини
протеинови понички
неизменната паста с пармиджано Simple Smile
зеленчуци на тиган
шоколадов крем с тиква патисон
имам още един патисон, чудя се какво да го правя. по принцип се пълни, ама само един, за кого по-напред?...  Thinking
Виж целия пост
# 151
Ами, аз го отворих днес киселото зеле (което е в бяло вино) и е гадно. Grinning
Прекалено кисело, странен вкус... Ще търся друго, лидлското явно няма да ми допадне.
Виж целия пост
# 152
Това с виното е по-кисело.
Сготви го с ориз или боб.
Аз консерви не взимам, само едно в пликче вакуумирано.
Виж целия пост
# 153
и ние готвим кис. зеле с ориз или боб, но това с виното не ни харесва, много ни е кисело.
Виж целия пост
# 154
Има едно по-гадно: с ананас 🤮
Свекърва ми го харесва и веднъж се опита да ми го пробута, но аз отказах 🤐

Бейби, ако има тегут при вас, погледни в хлад. витрина при тортелините, klöseteig, там има не консервирано, био и конвенционално. Фирмата май е Андреас
Виж целия пост
# 155
При нас няма друг снабдител на кисело зеле, освен ЛИДЛ. На мен не ми е гадно. Не е като домашното българско, но в самолетен багаж няма начин да си донеса.
Ася, какви пропорции ползваш за това сирене? Т.е. колко бадеми и колко зеле?
Виж целия пост
# 156
Оооо да ти кажа на око...
Някъде 15 бадема и 1/3 от пакета зеле, значи около 150гр.
Понякога слагам и от водата на зелето, за да смеля по-лесно.
Пробвай и прецени. Бадемите го правят плътно и мазно.

До сега вкъщи никой не е разбирал, че това е кисело зеле. Ако зелето е много кисело може да се изстиска добре и да се добави малко вода.
Виж целия пост
# 157
паста с песто дженовезе
салатите - цвекло и моркови, печен патладжан, домати, сирене и червен лук
и май разчитам доста на кварталните ресторанти - синът ми обича един непалски, както и суши ресторанта. нещо не мога да се организирам с готвенето напоследък, а и времето е хубаво и привличащо да сме навън 
Виж целия пост
# 158
Бях набелязала едни трънки тук наблизо, чак днес успях да ида да бера... набрах 1 кг за 10 Мин, такива екземпляри не бях виждала 😵



Ще пробвам сок или вино, каквото стане.
Има още много, но трябва да влизам в храсталаците 😒
Виж целия пост
# 159
От трънките става чудесен конфитюр против разстройство. За деца при нужда е супер. Само трънки и захар.
Виж целия пост
# 160
Благодаря Ася  bouquet Ох какъв сок би станал от тези трънки, а като споменахте и вино - цвета му би бил разкошен! Допи ми се, а аз по принцип обичам бяло  Blush

Както нямаше нищо да готвя днес, премислих се и препекох франзели с олио и скълцан чесън, но нещо не ми понесе този чесън - появиха ми се киселини.
Виж целия пост
# 161
Вела, детето не яде мармалад, само мед.

Сега ще ги намачкам, утре може да ида пак да бера 🤪, зависи колко сок пуснат.

И аз не готвих, днес няма гладни.
Аз ядах зелева салата. Имаше и задушени розови картофи.
За утре мисля да направя салата от боб, зелен фасул и чушка.
Виж целия пост
# 162
Трънките не се ли берат чак след първата слана? Или може да се сложат и за малко във фризера... newsm78

Зелен фасул със сладки картофи на къри, тиквена супа, тиква на тиган с чесън, сладкиш със сливи.

danilu, ти си на топло, кисело зеле от нарязано зеле ще стане за нула време.
Виж целия пост
# 163
Кюфтета от изостанал ориз и картофено пюре
Нещо като тайландско къри
Бухти
Боб най-обикновен

Имах повече гъби и ги изсуших в двхидратора. Мисля да опитам да правя някаква умами сол от смлени сушени гъби, хранителна мая и сол. Чудя се какво друго мога да добавя. Идеи?

Накиснах кашу за сиренето от кашу и кисело зеле на Ася. Ще пробвам утре. Сдъвках едно кашу с малко кисело зеле в устата, неочаквано много ми хареса комбинацията.

Нещо с тиква и моркови трябва да направя, моля споделте някви идеи.
Виж целия пост
# 164
С тиква обикновено правя тиквеник и крем супа.
Моркови - в крем супата; фреш от моркови;  или на салата; в ориз със зеленчуци; запечени с масло във фурната.. зависи колко моркови имаш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия