Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 29 464
  • 1 011
# 600
Да попитам - май не е много по темата, но пък нали е вегетарианска - имам нужда от консултация - трябва да купя сол, йодирана, нормална сол, но гледам всякакви марки и имена има, та моля да ме насочите каква да търся. Да уточня, че аз купувам сол на 5 години веднъж, а последния път, когато съм взимала, са били два пакета, та не съм търсила за такъв продукт дъъълго време.
Виж целия пост
# 601
Аз предпочитам фина морска. С повече минерали е и по-малко или хич антислепващи агенти. За хималайски не ми се говори за какво цени иде реч.
Виж целия пост
# 602
Морска вече не купувам, има микропластмаса. Само каменна. Марка не мога да кажа.

Вела, благодаря. Едно време сметаната беше все заквасена, шоколадът - кът... 🙄
Тортата, която ядях беше твърда, едвам я отчупвах с вилицата и дъвчех доста...
Незнам дали шоколадът ще стегне толкова.

Пейч, за какво е водата в крема? Отгоре изглежда нещо друго, по-тъмен е крема?
Иначе и аз искам да ползвам жълтъците, другия път само масло ще сложа.

Картофи на фурна с цип от извара и песто дженовезе.

Маскарпоне крема го правя 1:1 с извара, понякога слагам и разбита сметана, но за неща в чаша. За пълнене в торта рядко слагам сметаната, защото спада и ми напоява блата, а аз го правя все тънък и не ми трябва да се разпада!
В чаша е вкусно с пресни плодове и натрошени бисквити или гранола.
Обаче е опасно за поясната област, трупа се бързо 🤪
Виж целия пост
# 603
Ние ползваме йодирана сол, марка не знам да ме е интересувала някога. Не съм и гледала дали е каменна, то и често не пише каква е.  Но и морска имам- да си я слагам в легена и направам краката е само.
Виж целия пост
# 604
Скрит текст:
...

Пейч, за какво е водата в крема? Отгоре изглежда нещо друго, по-тъмен е крема?
Иначе и аз искам да ползвам жълтъците, другия път само масло ще сложа.
............................................................................................

В рецептата добре е обяснено за какво е нужна водата. Да не се повтарям Simple Smile. Отгоре тортата е залята с ганаш с черен шоколад.
Ето без заливка.
Виж целия пост
# 605
Аз правих торта за рожден ден на клиентка. Беше дала на всички подаръци за коледа. Това с колегите го организираме. Моята рецепта все една и съща, но различно украсена:
Виж целия пост
# 606
Препечени филийки със салата
(настъргана сурова тиквичка, настърган морков, глава бял лук, розов домат, червена чушка, натурално тофу, маслинена паста, сол и овкусяване по вкус) Съотношението на зеленчуците -по вкус.
Виж целия пост
# 607
Ризото с пащърнак
Понички
Безгл. хляб - пак не бухна 🤨 сложих и мая и бакпулвер
Виж целия пост
# 608
Млечна манджа с чушки

Виж целия пост
# 609
Черен боб на гъста яхния с много лък, моркови и чушки.
Вегетарианско суши (купено).
Гуакамоле.
Филии с лютеница и варени яйца; “солетки” от краставица.
Кифлички с ябълка и канела.
Гофрети със слънчогледово масло и сладко от лайм.
Много кивита, ябълки и райски ябълки.
Виж целия пост
# 610
Млечна манджа с чушки

Скрит текст:
може ли малко инфо какво има в нея, освен печени чушки?
Виж целия пост
# 611
Млечна манджа с чушки

Скрит текст:
може ли малко инфо какво има в нея, освен печени чушки?

Ау, любима ми е! Ама не ям вече мляко и не мога да си я правя. Иначе е чушки, прясно мляко, брашно или яйца за сгъстяване - в различните краищата на България я правят различно + магданоз.
Виж целия пост
# 612
Скрит текст:
Млечна манджа с чушки

Скрит текст:
може ли малко инфо какво има в нея, освен печени чушки?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_8.html
Виж целия пост
# 613
Скрит текст:
Млечна манджа с чушки

Скрит текст:
може ли малко инфо какво има в нея, освен печени чушки?

Ау, любима ми е! Ама не ям вече мляко и не мога да си я правя. Иначе е чушки, прясно мляко, брашно или яйца за сгъстяване - в различните краищата на България я правят различно + магданоз.
а с ядково мляко няма ли да станат пак? И на мен ми харесва, но правя по друг нячин белия сос.

i_peych благодаря! Flowers Hibiscus

Бял сос малко по мързеливо - кисело мляко (1 кофичка), вода (още толкова), 1, 2 или 3 яйца, брашно 4-5 лъжици навършени, масло (може и без масло), сол, всичко е хубаво смесено и го слагам да заври. След това може да се наръси отгоре черен пирпер или пиперени люти люспи. Чушките или от буркан, или пресни и ги задушавам първо в малко олио. Ако не внимавам и по дълго ги задушавам, после по лесно пада ципата.

Пека картофи с подправки в гювеч (нищо друго) и една цяла тиква. Утре се каня ако не ме домързи да направя една супа от тофу, зеленчуци и соев сос.
Виж целия пост
# 614
Скрит текст:
Скрит текст:
Млечна манджа с чушки

Скрит текст:
може ли малко инфо какво има в нея, освен печени чушки?

Ау, любима ми е! Ама не ям вече мляко и не мога да си я правя. Иначе е чушки, прясно мляко, брашно или яйца за сгъстяване - в различните краищата на България я правят различно + магданоз.
а с ядково мляко няма ли да станат пак? И на мен ми харесва, но правя по друг нячин белия сос.

i_peych благодаря! Flowers Hibiscus

Бял сос малко по мързеливо - кисело мляко (1 кофичка), вода (още толкова), 1, 2 или 3 яйца, брашно 4-5 лъжици навършени, масло (може и без масло), сол, всичко е хубаво смесено и го слагам да заври. След това може да се наръси отгоре черен пирпер или пиперени люти люспи. Чушките или от буркан, или пресни и ги задушавам първо в малко олио. Ако не внимавам и по дълго ги задушавам, после по лесно пада ципата.

Пека картофи с подправки в гювеч (нищо друго) и една цяла тиква. Утре се каня ако не ме домързи да направя една супа от тофу, зеленчуци и соев сос.

Нещо подобно на това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия