мекици?

  • 3 994
  • 11
Правя тестото за мекици, става страхотно, но не зная после как да взема от него и да ми се отлепи от пръстите . Залепва. Това ми е проблема. Вие каво правите?
Виж целия пост
# 1
 PeaceАз си приготвям една купичка с олио .Намазнявам си ръцета  и тогава вземам от тестото и оформям мекиците,а баба ми  пък си набрашнява ръцете и също не и се лепи тесто по ръцете!!!!!
Виж целия пост
# 2
Като си набрашнениш ръцете и откъснатото парче тесто. Оформяш мекица и потупваш излишното брашно да падне.
Виж целия пост
# 3
Като си набрашнениш ръцете и откъснатото парче тесто. Оформяш мекица и потупваш излишното брашно да падне.

ей така не мога - лепне ми. Но пък купичката с олио до мен действа безотказно.
Виж целия пост
# 4
А бихте ли споделили някакво хубаво тесто за мекици, което да става на вкус като купените?
Виж целия пост
# 5
 HugАз от години ползвам това тесто и съм много доволна:
Прясно мляко- стайна температура 27градуса С - 1 и 1/4ч.ч(може половината да е прясно мляко, половината вода)
Яйце – 1бр. + 1 белтък(жълтъка за намазване отгоре)
олио - 1с.л.
захар - 1с.л
сол - 1ч.л
брашно – 4ч.ч
мая - 1с.л



Понякога в тестото слагам и около 1ч.ч настърган кашкавал.
Снего приготвям сиренки,тутманици,мекици  .
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти! Hug
А маята суха ли?
Виж целия пост
# 7
Аз "работя" с мокри ръце
Виж целия пост
# 8
 HugДа маята е суха!!!!
Виж целия пост
# 9
Аз ги правя от 1кофичка кисело мляко, 1л. хлебна сода, сол и брашно за меко тесто.
Правя си го от вечерта и сутрин ги пържа
Виж целия пост
# 10
  newsm03 След като втаса тестото, правя от него малки топчета колкото яйце. Нареждам ги върху набрашнена кърпа, оставям ги 20-30 минути и после ги разтягам и пържа. Не залепя по пръстите.  love001
Виж целия пост
# 11
С намазнени ръце не би трябвало да ти лепне! Гадничко е да се чувстваш омазан, но поне успяваш да се оттървеш от "досадното" тесто.  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия