Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога се слага бебето да седи?

  • 758
  • 10
Скъпи мами, моята бебка вчера навърши 3 месеца, въпроса ми е, кога се слага бебето да седи.
Чувала съм, че първо се слага бебето подпряно с възглавница (облегнато), а доста по натам то започва да седи стабилно на дупето си.
Може ли съвет как да процедирам, кога да я слагам полу седнала и кога напълно да я изправя. Знам, че е много рано още, но искам да се информирам предварително.
Благодаря ви за отделеното време!
Виж целия пост
# 1
На 6 месеца се слага под прав ъгъл, подпряно с възглавници или барбарон. До края на 7 месец би трябвало да седи самостоятелно.
Полуседнала може и сега, но не за дълго.
Виж целия пост
# 2
Някъде около 6-тия месец почнах да слагам синът си седнал в столчето за хранене,преди това го оставях по мъничко в столчето за кола,но не преди 4-тия месец.
Виж целия пост
# 3
Изправих коша на количката на30 градуса около 4 месец беше лято а и малката беше любопитна искаше да види заобикалящия свят. На шезлонга пак я повдигнах на 45 градуса около 5 месец.
След като навърши 6 месеца я слагах по дупе и подпирах с възглавнички първо за по 5 минути и с времето увеличих минутите. За около 2 седмици седна на дупето си и пазеше равновесие . Толкова беше щастлива ,че си седи сама и гледаше телевизия 🤭 😁
Виж целия пост
# 4
Бебето се научава само да стои седнало, когато е готово за това...
Виж целия пост
# 5
Започнах да поставям дъщеря ми в седнало положение към краят на 6ти месец. На 7м стоеше седнала и беше много стабилна.
Синът ми седна стабилно чак към 10ти месец.
Виж целия пост
# 6
Не съм поставяла сина ми да седи специално. На около 7 месеца махнахме коша за новородено (дотогава беше все студено). След около две седмици вече седеше самостоятелно. По същата логика не съм го изправяла на крака и не съм използвала проходилки. Сам се научи да се изправя по стените на кошарата, а после и по столовете и диваните.
Виж целия пост
# 7
Ортопеда препоръча да не правя нищо с дъщеря ми, за което тя не е готова- т.е. да може сама да го прави. Дъщеря ми седна на около 6-7 месеца сама. Вече лазеше. На 8 месеца се изправяше сама с опора- предмети и мебели. На 11 месеца започна да се пуска и да прави първи крачки. Месец след годинката направихме прощапулник.
Никога не съм я държала за ръце при ходене. Падаше много рядко в началото и правилно.
Оставете си детето, правете ежедневни масажи, може и да слагате по малко по корем, това е достатъчно.
Виж целия пост
# 8
Всяко дете е различно, прието е, че трябва да е на поне 6 месеца, за да е здраво гръбначето... Самото дете ще си покажа, кога е готово, моят син едвам го държах до 6 месец само искаше да седи, започнах да го слагам седнал с възглавници след 2 дни вече седеше сам без да се килва... На нашите приятели малката е на 8 месеца и все още не може да седи самичка, за това спокойно те си знаят кога са готови! Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Аз съм на принципа, когато седне само Grin Нито съм подпирала нито съм държала. Първо пролази на 7 и на 8 прояви интерес да седи седнал в количката, а не да лежи. Съответно след 2 дена разходки седнали в нея се научи и сам да си сяда, когато поиска.
Виж целия пост
# 10
Много благодаря за полезните съвети !!! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия