За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 572
  • 754
# 180
В едно гръцко заведение си хапваме редовно миди с ориз. Сега искам да ги приготвя вкъщи, но не успявам да намеря рецепта. Като продукти мисля, че може и да ги нацеля, но понеже никога не съм готвила миди, се чудех каква би била технологията и последователността за приготвяне на крайното ястие.

Продуктите, които предполагам, че са използвани са:
  - миди
  - ориз
  - домати
  - лук
  - вино (предполагам бяло)
  - има и някаква подправка, без да е натрапчива, предполагам, че е девисил
  - не съм сигурна това червеното дали са червени чушки или домати

Някой готвил ли е подобно нещо? Ще прикача и снимка след минутка

Скрит текст:

Виж целия пост
# 181
http://pep-4o.blogspot.com/2016/05/blog-post_29.html?m=0. Пробвай така
Виж целия пост
# 182
Пепчо, много ти благодаря, ще се похваля в другата тема като ги приготвя. Само ще добавя и консерва домати Simple Smile
Виж целия пост
# 183
Здравейте,имам машина за сушене на плодове и зеленчуци.Можели да ми кажете трябва ли предварителна подготовка на зеленчуците освен нарязване.Благодаря.
Виж целия пост
# 184
Здравейте,имам машина за сушене на плодове и зеленчуци.Можели да ми кажете трябва ли предварителна подготовка на зеленчуците освен нарязване.Благодаря.
Аз ги измивам и подсушавам на кърпа.
Виж целия пост
# 185
Как се правят панирани калмари по морето имаха и пикантен сос отгоре?
Виж целия пост
# 186
на морето все случвам на панирани в  патафри паста и не са ми хрупкави/съответно не ми харесват толкова. Предпочитам моите хрупкави http://pep-4o.blogspot.com/2013/12/blog-post_27.html Обаче сосът няма как да знаем какъв е, аз харесвам със сос Айоли, или със сладко кисел http://pep-4o.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html

Dark_Chocolate  виж тези, с повече домати са приготвяни.  Но не прекалявай с яла консерва Simple Smile
 Зависи и от грамажа и де. https://www.facebook.com/214814798610173/photos/a.16547290779520 … ype=3&theater

зеленчуците ги и нарязвам - кои на кръгчета, кои на ленти за сушенето. Черитата на четвъртинки.
Виж целия пост
# 187
Момичета,имах предвид дали трябва някаква термична обработка,за моркови,целина и др.
Виж целия пост
# 188
Не
Виж целия пост
# 189
Моля, за изпитана рецепта за имамбаялдъ. В нета рецепти много, но все пак...да е изпитана. Поне сега е сезона на пресните зеленчуци, а и ние си ги произвеждаме...
Виж целия пост
# 190
Моля, за изпитана рецепта за имамбаялдъ. В нета рецепти много, но все пак...да е изпитана. Поне сега е сезона на пресните зеленчуци, а и ние си ги произвеждаме...
https://recepti.gotvach.bg/r-126798-Имамбаялдъ
Виж целия пост
# 191
Моля за кулинарна помощ Grinning

Често правя десерт "негърче", защото става бързо и вкусно, вчера реших да заменя захарта с меласа на кристали и част от брашното с пълнозърнесто и десертът стана тънък като вестник....всичко останало си е по рецепта.
Не мога да си обясня защо така се слепи, някой има ли предположение ?
Виж целия пост
# 192
Ако брашното е било безглутеново е възможно това да  е причината.
Виж целия пост
# 193
Моля за кулинарна помощ Grinning

Често правя десерт "негърче", защото става бързо и вкусно, вчера реших да заменя захарта с меласа на кристали и част от брашното с пълнозърнесто и десертът стана тънък като вестник....всичко останало си е по рецепта.
Не мога да си обясня защо така се слепи, някой има ли предположение ?

Бихте ли споделили за рецепта за негърче 😊
Виж целия пост
# 194
Моля за кулинарна помощ Grinning

Често правя десерт "негърче", защото става бързо и вкусно, вчера реших да заменя захарта с меласа на кристали и част от брашното с пълнозърнесто и десертът стана тънък като вестник....всичко останало си е по рецепта.
Не мога да си обясня защо така се слепи, някой има ли предположение ?

Бихте ли споделили за рецепта за негърче 😊

Да, разбира се Hug
1 кофичка кисело мляко
1 чаша захар
чаша и половина брашно
7 с.л. какао
1 ч.л. сода за хляб

За заливката :
125гр. масло
3 с.л. прясно мляко
разтопен шоколад на око

Пече се на 170-180 гр. за около 30 - 40 мин., когато се извади се надупчва с вилица и се слага заливката
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия