За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 585
  • 754
# 690
Бях попадала на рецепта на нещо като “картофена” салата, но с карфиол? Дали някой се сеща?
Виж целия пост
# 691
Позволявам си да ти предложа една по-различна и интересна рецепта за крем. Ако искаш я разгледай:
Сметанов крем за торти.
Правилно ли прочетох - квасена сметана? И няма ли да се втечни на водна баня? Може въпросите ми да са глупави, но никога не съм я ползвала по този начин.
Виж целия пост
# 692
Не ми е бърз въпросът, но не знам къде другаде да го задам. Трябва ми трикче за хубав кекс на моята фурна AEG BPS351120M, която имам от май месец и питките ми стават супер, но кексове и мъфини - не. Искам отвътре да са нежни и пръхкави, а те като че ли отгоре се запичат по-бързо, а вътре не се изсушават добре. Ако намаля температурата и пека по-бавно пак са леко тиклави.

По правило всяка фурна пече различно, дори и от една и съща марка и модел да са. Трябва да "уцелите" Вашата. Има ли фурната Ви от готовите зададени програми за печене на кексове ? Може да пробвате на нея ако има такава функция. Кексовете се пекат на по ниска температура 160-170 до 180 градуса (за 45-50 минути, което зависи и от обема на кексовото тесто във формата, защото малко кексово тесто в по-малка форма ще изисква по-малко време за печене), за да може вътре да се опекат, а не да останат сурови и изгорели отвън. Пекла съм кексове в различни фурни, ползвам само долен и горен реотан (без вентилатор).
Виж целия пост
# 693
картофени дукеси могат ли да се предложат на следващия ден, дали ще стават?
Виж целия пост
# 694
По правило всяка фурна пече различно, дори и от една и съща марка и модел да са. Трябва да "уцелите" Вашата. Има ли фурната Ви от готовите зададени програми за печене на кексове ? Може да пробвате на нея ако има такава функция. Кексовете се пекат на по ниска температура 160-170 до 180 градуса (за 45-50 минути, което зависи и от обема на кексовото тесто във формата, защото малко кексово тесто в по-малка форма ще изисква по-малко време за печене), за да може вътре да се опекат, а не да останат сурови и изгорели отвън. Пекла съм кексове в различни фурни, ползвам само долен и горен реотан (без вентилатор).
Благодаря за отговорите! Няма готови програми. Днес пробвах с едни питки с бакпулвер, както е в рецептата на i_peych, в загрята на горен и долен реотан фурна, първо на долен реотан и после с горния за допичане. Бавничко се изпекоха, но пък отвътре почти се получи търсеният от мен ефект да са по-пръхки, така че с още опити може би ще се получи и кексът. Доста хора са доволни от печене с вентилатор, при моята фурна обаче ефектът е по-добър без.
Виж целия пост
# 695
Здравейте. В училището на дъщеря ми ще има изложение на тема здравословно хранане. От нас се иска да направим десерт по темата. Ще съм благодарна ако споделите идей за нещо вкусно и също интересно за децата. Опитах да направя бисквити с банан, овесени ядки, масло и айце. Резултата беше плачевен,буквално  се получиха гипсови отлвики 🙁
Виж целия пост
# 696
Здравейте. В училището на дъщеря ми ще има изложение на тема здравословно хранане. От нас се иска да направим десерт по темата. Ще съм благодарна ако споделите идей за нещо вкусно и също интересно за децата. Опитах да направя бисквити с банан, овесени ядки, масло и айце. Резултата беше плачевен,буквално  се получиха гипсови отлвики 🙁

Тая рецепта от детска кулинарна книжка? Като маргаринът може да се замести с масло. Когато lina kaz пусна рецептата, доста често ги правехме с децата, беше им интересно да ги забъркват и оформят, пък и са доста вкусни.

Или тези овесени бисквитки?
Виж целия пост
# 697
Сурови бонбони-лесно се правят и са здравословни.
Виж целия пост
# 698
И аз съм за суровите бонбони, можеш да направиш няколко вида. Най-често правя следните комбинации:
фурми + смлени ядки + чиа + шоколад (потапям ги в него, като първо го разтапям на водна баня)
фурми + ленено семе + тиквено семе + кокосови стърготини
40% фурми + 40% кокосово масло + 20% ядки и какао
Виж целия пост
# 699
Здравейте. В училището на дъщеря ми ще има изложение на тема здравословно хранане. От нас се иска да направим десерт по темата. Ще съм благодарна ако споделите идей за нещо вкусно и също интересно за децата. Опитах да направя бисквити с банан, овесени ядки, масло и айце. Резултата беше плачевен,буквално  се получиха гипсови отлвики 🙁
Ако искаш да пробваш:
Мъфини
Виж целия пост
# 700
Имам два пакета желирани бонбони, които никой не яде. Може ли да ги слагам в кексове или някаква друга идея как да ги “ преработя”?’
Виж целия пост
# 701
desniki, виж този сладкиш:

https://yanagotvi.blogspot.com/2011/12/rocky-road.html
Виж целия пост
# 702
Позволявам си да ти предложа една по-различна и интересна рецепта за крем. Ако искаш я разгледай:
Сметанов крем за торти.
Правилно ли прочетох - квасена сметана? И няма ли да се втечни на водна баня? Може въпросите ми да са глупави, но никога не съм я ползвала по този начин.

В сайта съм качила снимки, за да се види по-ясно за какво става въпрос.
Виж целия пост
# 703
Здравейте, чудя се какъв уред ще е най-подходящ за готвене (варене) на ориз и картофи. Идеята е да е с таймер, защото въобще не ми остава време да наглеждам тигани и тенждери. 
    Имам slowcooker, но не ми е удобен да го ползвам за всеки ден, а и ми трябва нещо, което готви по-бързо,  може и да има функция за готвене под налягане. Ако е херметик обаче държа да не е тефлонова купата. Какво бихте препоръчали, мисля си за оризоварка или някакъв по-евтин кукър (neo например). ? Като цяло картофите ги обработвам после на тиган, а ориза го подправям с различни сосове, така че не търся някакви кулинарни чудеса от уреда.
Виж целия пост
# 704
От няколко месеца съм с Инстант Пот, много съм доволна. Има различни програми и можеш сама да нагласяш времето за готвене. Пущаш го, задаваш време и той готви,  и се изключва. Може да те няма вкъщи, ще се изключи.
Храната се приготвя  много бързо и няма миризма от готвене. Купата  лесно се поддържа.
Уреда го поръчах от UK- Амазон, имат изгодни промоции.
Разгледай тези теми:
https://www.bg-mamma.com/?topic=954736

https://www.facebook.com/groups/409719406031807/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия