Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 20

  • 93 074
  • 736
# 180
Морковки салата


Пържолка с пържени картофки
Виж целия пост
# 181

Спанак с ориз и заливка от яйца, кисело мляко и сирене


Moules-frites (муль-фрит). Миди със сметана и пържени картофи.
Виж целия пост
# 182
Лимонов ориз със зеленчуци
 


Чийз кейк
Виж целия пост
# 183
Извинявай, но как препичаш брашното във фурната(на колко градуса, за колко време)?
в тава, с дебелина на брашното ок 2см на 200* и бъркам, за да се изпича равномерно. Времето е толкова, колкото е нужно да си смени цвета и замирише на препечено.

Хрупкави пилешки крилца и пържени картофи от вчера Simple Smile   http://pep-4o.blogspot.com/2015/04/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 184
Чийз кейк
Скрит текст:
Може ли рецепта за чийз кейка. Страхотен е. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 185
Даре, ако някой от насъщните не обича заливката на мусака, да ми я заделиш в една чинийка! Разкошна пухкавелка е!
Виж целия пост
# 186
От мен закуската Blush
Виж целия пост
# 187
И от мен:

Виж целия пост
# 188
Бързи чушки с яйца и сирене на фурна

Виж целия пост
# 189
Щом сте казали закуска - нека да е така. Ето и нашата

и нещичко за тези, които не обичат гофрети - "малък" сандвич за сина


Пожелавам на всички прекрасна неделя Smile
Виж целия пост
# 190
Може ли рецепта за чийз кейка. Страхотен е. Stuck Out Tongue Winking Eye
Благодаря, Дани, заповядай:

Скрит текст:
За крема:
1кофичка заквасена сметана
1 пакет крема сирене  или маскарпоне (аз предпочитам маскарпоне, но и с двата вида става вкусно)
1 ч.ч. прясно мляко (около 200мл)
1 пакетче ванилия
1 пакетче желатин
пудра захар на вкус (около 4-5суп.лъж за нас са достатъчни)

За блата:
2 пакета маслени бисквити (когато съм в БГ ползвам на Престиж, Роден край с масло) +  около 125г краве масло

Бисквитите натрошавам добре (може и да се смелят), разтапям си маслото и ги смесвам заедно, за да се получи маслено тесто. Разстилам върху малка подвижна формичка на торта (от онези, на които им се отделя дъното) като леко пресирам с лъжица, за да стане плътно и равномерно навсякъде. Пакетчето желатин накисвам предварително в 1ч.ч. хладка вода и го оставям да престои 10мин, след което го поставям в микровълновата за още около 20мин да се отпусне. Разбивам с миксера всички съставки на крема и накрая добавям готовия вече желатин към него. Изсипвам крема върху бисквитения блат, оформям го добре  и оставям тортата да престои за една нощ в хладилника, докато се стегне достатъчно. Декорирам я най-накрая като украсата може да си я направиш по свое желание и вкус. Аз обикновено имам 2 варианта за украса: покривам отгоре със сладко от боровинки/манго или пък декорирам с пресни плодове (киви, банани и/или ягоди). Също така може да разделиш крема на 2части и в едната да миксираш ягоди например. Така може да редуваш ивици бял и ягодов крем, за да стане по-цветно.
Една съфорумка по-напред в темата беше правила подобно, много симпатично кремче с маскарпоне в чашки (убедена съм и много вкусно) . От нея се присетих да спретна един чийзкейк за уикенда. Не помня името й, но благодаря за идеята!
Виж целия пост
# 191
Баница

Виж целия пост
# 192
В темата има едно условие - рецептите се пишат в СКРИТ текст!
Скрит текст:
Който ползва само телефон и няма такава опция - МНОГО МОЛЯ нека отговаря на ЛС
Виж целия пост
# 193
Еххх как сте се вихрили в неделя сутрин,че и всички да са доволни Blush
Моля Dara да сподели как направи завивката за мусака така пухкава?
Виж целия пост
# 194
Скрит текст:
Еххх как сте се вихрили в неделя сутрин,че и всички да са доволни Blush
Моля Dara да сподели как направи завивката за мусака така пухкава?


Не съм Dara, но хвърли един поглед на тази рецепта.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1956.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия