Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Белодробна инфекция, Пневмония при новородено

  • 276
  • 8
Здравейте, на 25.07. в 37г.с се роди моето момченце.
При раждането обаче бебчо не изплака.
Неонатолозите ни казаха, че има белодробна инфекция, като на по- късен етап потвърдиха пневмония. Бебчо вече 7ми ден е в кувиоз, на апаратно дишане и антибиотици. Ще съм благодарна, ако някоя мама минала през това може да даде повече информация как е протекло лечението при тях, колко време е необходимо...
Благодаря ви предварително!

Виж целия пост
# 1
Не мога да помогна с конкретен отговор на въпроса ви, включих се, за да пожелая късмет на детенцето и бързо оздравяване Flowers Four Leaf Clover Simple Smile
Дано други съфорумки се включат с информация.
Виж целия пост
# 2
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 3
Много зависи в какво общо състояние е бебчо и колко тежка е инфекцията. Като раждах малката, с мен роди и една жена, която преносваше. Бебето й вдишало околоплодни води и беше с инфекция, но се оправи.
Със срокове не е добре да се настройвате, тъй като ние като големи реагираме различно на лечението, какво остава за бебетата.
Успех и кураж! Вярвам, че скоро ще сте вкъщи!
Виж целия пост
# 4
Като цяло лекарите твърдят, че е стабилен. Диша сам, апарата само спомага. Основният проблем е, че натрупаните секрети в белия дроб са гъсти и той няма сили да ги изхвърля сам.
Благодаря ви, дано скоро се приберем у дома.
Виж целия пост
# 5
Моето детенце се роди в 34г.с. с пневмония и респираторен дистрес синдром. Три седмици бе в неонатологията. Първата седмица изцяло на апарат, втората апарата се включваше само при нужда. Третата седмица бе извън кувьоз. Направиха й едно трансфунтанелно изследване допълнително. Спокойно. Всичко изглежда страшно, но вярвай ми ще приключи с Хепи енд.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви за информацията. Наистина  изглежда ужасно. Целия в системи, тръбички. Днес след разговор с лекарката информацията е, че продължава да е стабилен. Температурата от снощи е овладяна и в понеделник след необходимите изследвания ще го екстубират.
Виж целия пост
# 7
Моите близнаци се родиха недоносени в 32 г.с. и синът ми разви пневмония веднага след раждането, въпреки че беше по-голямото бебе. И той беше интубиран и 10 дена беше на антибиотици, беше ужасна гледка, но сега са на 3 години и половина и няма никакви последствия от това, нито от пневмонията, нито от недоносеността.

Докато бяхме там видях страшно много бебенца доносени, които влизаха с пневмонии (беше февруари), но се оправяха и ги изписваха. Така че горе главата и кураж, ще видиш, че всичко ще бъде наред.
Виж целия пост
# 8
Благодаря, че сподели LillyM.
Дано и ние се преборим по- бързо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия