Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 6 291
  • 177
Всеки домашен конфитюр може да бъде произведение на сладкарското изкуство, стига да знаеш как да го направиш. Използването на желираща захар ЗАХИРА, която скъсява времето на приготвяне и запазва витамините в плодовете, е само една от онези тънкости, които превръщат всяко следващо бурканче в шедьовър.

И тъй като с добри съвети правенето на сладко става още по-сладко, сподели своите собствени хитрини за приготвянето му. А освен удоволствието, че си посветила и други в тайните на конфитюра, може да спечелиш и сладка награда - пълна кошница с цялата гама продукти ЗАХИРА, която включва:

● желираща захар за сладка и конфитюри
● бяла кристална захар от най-високо качество, с гарантиран произход
● специално пресята разтворима фина захар
● бяла, фино смляна пудра захар в удобна опаковка
● бели бучки, произведени от най-високо качество бяла захар
● Еспресо бели бучки
● бяла кристална захар в пакетче (250 х 2 г)
● кафява нерафинирана захар от о. Мавриций



За вдъхновение, ето още един съвет от нас:
Flowers Cherries Винаги проверявай как върви желирането - използвай малка лъжица, загреби от конфитюра и остави върху студена повърхност да изстине за кратко.
Flowers Tangerine След това наклони повърхността, за да видиш дали ще започне да се стича.

Научи повече за ЗАХИРА на www.zahira.bg и www.facebook.com/zahira.bg  
А ако търсиш свежи идеи, пробвай някоя от тези нестандартни рецепти.

Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
Винаги оставям плодовете поне няколко часа да престоят покрити със захар. Така си пускат сок и не се налага добавянето на вода (както има в някои рецепти). И го варя на слаб огън, за да не загори.
Виж целия пост
# 2
Варя ма много слаб огън и постоянно разбърквам. Пълня бурканчетата горещи, така се запазва за по-дълго.
Виж целия пост
# 3
Винаги оставям плодовете със захарта една нощ да престоят и варя на следващия ден на слаб огън.
Виж целия пост
# 4
оставям плодовете да престоят със захар поне 12ч., освен това варя на много слаб огън и отстранявам пяната при варенето...
Виж целия пост
# 5
Правя сладко с малко колчество плодове. Така става по- вкусно и по- бързо.
Виж целия пост
# 6
варенето на бавния огън, и качествената захар са основни за сполучливо сладко.
Виж целия пост
# 7
А аз точно със захарен сироп го правя - на два килограма захар слагам около 300мл вода и като заври и се разтопи захарта слагам внимателно плодовете. Според мен по този начин се запазват цели. Варя на слаб огън.
Последните години все със Захира правя, обикновена захар, не желираща. Резултатът е винаги много добър.
За проверка дали е готово - капвам капка от сладкото в чаша много студена вода. Ако се запази и не се разтвори (е, почти) до дъното, значи е готово. Simple Smile
Виж целия пост
# 8
плодовете престояват през нощта със захарта Simple Smile и махам пяната
Виж целия пост
# 9
Варя на слаб огън, обирам пяната.
Виж целия пост
# 10
Покривам плодовете със захар от вечерта и оставям така цялата нощ.След което варя сладкото на бавен огън на котлона или във фурната.Зависи какви са  плодовете.Обикновенно сладкото от сини сливи го правя във фурната.Не съм използвала желираща захар,но с удоволстие бих пробвала.
Виж целия пост
# 11
Поръсвам плодовете със захарта и ги оставям за няколко часа. Пека ги на слаб огън в голяма тава и често ги разбърквам. След това наливам в горещи бурканчета, затварям и обръщам надолу с капачката.
Виж целия пост
# 12
Моята хитринка е да варя на слаб огън  и задължително да обирам пяната.
Виж целия пост
# 13
Покривам плодовете с необходимото количество захар и ги оставям за една нощ. След това варя на слаб огън докато се сгъсти.
Виж целия пост
# 14
Оставям плодовете да престоят със захарта, варя на слаб огън.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия