Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 6 265
  • 177
# 150
Тайната на хубавото сладко за мен е да покриеш плодовете със захар да предстоят една нощ и да си пуснат сока, след това се вари на бавен огън и се бърка с дървена лъжица, като се обира пяната.
Виж целия пост
# 151
Когато правя конфитюр или сладко , правя захарен сироп , като съотношението плод - захар е някъде 3 : 1. С една част поръсвам плодовете около 40 % от захарта а с останалите 60 % от захарта правя захарен сироп и отлежалите плодове със захарният сироп след сипване на сиропа пускам в горящата смес да поврат малко. Плодовете със захарта оставям около 4-6 часа да поемат захарта и да си пуснат сок.
Виж целия пост
# 152
Оставям плодовете измити и почистени в подходящ съд покрити със захар за една нощ в хладилник! На другия ден го варя на слаб огън! Така приготвям любимите сладка!
Виж целия пост
# 153
Винаги посипвам плодовете от вечерта със захар, оставям ги да престоят цяла нощ в хладилник и варя на следващия ден на слаб огън.
Виж целия пост
# 154
Много пъти съм помагала в приготвянето на сладка по семейните рецепти, но тази година реших като майка на две момиченца, любителки на домашните сладкиши, да си приготвя сама сладкото. Получи се прекрасно и дори надмина очакванията ми по вкус и консистенция. За мен тайната на добрият краен продукт е хубави, здраво и вкусни плодове, качествена захар, каквато е ЗАХИРА, спазването на точните пропорции по рецепта и готвенето с любов. Когато се готви с качествени продукти и желание, резултата е гарантиран и удовлетворяващ!
Виж целия пост
# 155
Моята формула за сполучливо сладко е плодове и захар 1:1. За да не се захароса сладкото слагам и малко лимонтозу.
Виж целия пост
# 156
Любимото ни сладко у дома е от смокини.Изчела съм какви ли не рецепти,но най-сполучлива ми е следната:
-1кг. Смокини(нарязвам на малки парченца),ванилия,700гр.захар,орехови адки и чаша водаМалко преди да е готово сладкото добавям и едно пакетче лимонтозу..Слагам на котлона да ври,като обирам пяната.
Виж целия пост
# 157
Оставям да престоят една вечер със захар, варя на бавен огън.
Виж целия пост
# 158
Качествени плодове и захар - гарантиран реузултат!
Виж целия пост
# 159
Моята рецепта за рачел от сини сливи и тиква.
Сливите разрязвам напречно и изваждам костилките. Режа тиква на парчета, колкото локумчета.  Тайната: в отделни съдове размивам малко гасена вар във вода. Става варова вода. Слагам сливите и тиквите да престоят поне 6-7 часа, а още по-добре е една нощ. Това се прави, за да не се разкашкат при варенето.
Измивам плодовете обилно под течаща вода. След това ги засипвам със захар и престояват, докато захарта се стопи. Варя отделно сливите до потъмняване и омекване, а  сиропът да е като тежка капка. Тиквите се варят до получаване на кафяв цвят и сиропът да е със същата гъстота. Събирам двете части в един съд, добавям парченца леко запечени орехови ядки и варя още 5 мин. Може да се сложи ванилия и стръкче индрише, но то се намира рядко.
Става разкошно сладко.
Виж целия пост
# 160
Тайната на нашите домашни сладка е, че ги оставяме една нощ да престоят със захарта и после варим на бавен огън на дърва на двора на село
Виж целия пост
# 161
Почистването и премахването на нагнили плодове е важно условие за качествено сладко.Наръсвам ги със захар и ги слагам на хладно място.Плодовете са пуснали достатъчно сок до другия ден и тогава варя сладкото
Виж целия пост
# 162
Първо оставям плодовете за едно денонощие покрити със захар, за си пуснат сока. Ако плодовете са меки - сливи, праскови, кайсии- известно време ти държа във варна вода.На другият ден варя на много бавен огън в широка тава, като обирам пяната, която се образува отгоре. Премахвам и кристалчетата, които се полепват отстрани на тавата. Варя кратко, за да се запази целостта на плодовете и бистротата на сиропа. Работя с малки количества, защото така се сваряват по-бързо. Готово е, когато капка от сиропа, капната върху чинийка не се разлива. Оставям сладкото да престои една нощ, за да се напоят добре плодовете със сироп.  Затварям в предварително затоплени бурканчета, които обръщам с капачката надолу за ден-два.
Виж целия пост
# 163
Моята тайна е 1 към 1, захар и плод. Престояват една нощ и варене на бавен огън.
Виж целия пост
# 164
На по-воднистите плодове слагам ябълков пектин за сгъстяване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия