Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 6 205
  • 177
# 30
Поръсвам плодовете със захар и ги оставям за няколко часа. Варя ги на слаб огън в голяма тава и обирам пяната. Пълня сладкото в горещи бурканчета, затварям и обръщам надолу с капачката.
Виж целия пост
# 31
Ако имам възможност приготвям плодовете от вечерта и ги оставям поръсени със захар да пренощуват. От майка ми знам, че най-добре е сладкото да се вари на няколко пъти на бавен огън. Например вариш половин час, изключваш, вършиш си някаква работа, то изстива, после пак го вариш известно време, ако те се наложи да излизаш например, пак го изключваш и доваряваш когато имаш време Yum
Виж целия пост
# 32
Оставям плодовете да престоят покрити със захар и не добавям вода.
Виж целия пост
# 33
Ако захарта не е финна я разбивам допълнително.
Виж целия пост
# 34
оставям плодовете със захарта една нощ да престоят и варя на следващия ден на слаб огън.
Виж целия пост
# 35
Оставям плодовете да престоят със захарта, варя на слаб огън.
Виж целия пост
# 36
Винаги оставям плодовете поръсени със захар за една нощ. На другия ден варя на много слаб огън, като махам образувалата се пяна. Пълня в бурканчета е стерилизирам.
Виж целия пост
# 37
Варене на слаб огън и хубава захар са моята рецепта за хубаво сладко.
Виж целия пост
# 38
Варя на по-слабо и обирам пяната като всички вас
Виж целия пост
# 39
Варя на много слаб огън и постоянно разбърквам. Пълня бурканчетата горещи, така се запазва за по-дълго.
Виж целия пост
# 40
Оставям плодовете засипан със захарта поне една нощ, варя на бавен огън и обирам с лъжица пяната.
Виж целия пост
# 41
Поръсвам плодовете със захарта,на следващия ден варя на слаб огън и обирам пяната. Сипвам още горещо в бурксни и затварям.
Виж целия пост
# 42
Когато имам възможност, варя сладкото на открит огън Simple Smile  Ароматът става изключителен!
Виж целия пост
# 43
Ето моята тайна за приготвяне на дом.сладка и конфитюри. Аз предпочитам първо да си направя захарния сироп и тогава да прибавя плодовете.Варя на бавен огън до желаната гъстота.Така плодчетата освен,че си пускат от соковете,ароматите и цвета, запозват си формата и са сочни и месести.5 мин.преди да отстраня от огъня, добавям ч.л.лим.сок.Оставям известно време да "почине"вече готовото сладко,пълня в сухи бурканчета и задължително стерилизирам 5-7 мин.🍓🍇🍒🍑🍒🍓🍓🍓
Виж целия пост
# 44
Не съм правила сладко досега, но след месец това ми предстои, така че с интерес ще следя и чета темата!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия