Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето се връща в неделя

  • 72 822
  • 3 157
# 2 955
Не ги ли изтезаваше тях ?
Виж целия пост
# 2 956
Малкият е вече по-добре, звучеше свеж по телефона днес следобед. Баща му го попита да го прибере ли или иска да остане при баба си, избра при баба си. Така че още най-малко два дни ще е там.

Ако нещата се оставят в негови ръце да решава, аз не знам дали изобщо ще се върне преди училище или изобщо. Оставям мъжа ми да се оправя с него и така.

Аз съм добре, спокойна. В отношенията между нас няма напрежението, което винаги се проявяваше покрай детето. Надявам се каквото и да реши мъжът ми малкият да се чувства също толкова добре и спокойно.

Днес коментирахме издръжки и прочее, ако отиде при майка си, изглежда вече се е примирил, че детето не желае да живее с нас.
Виж целия пост
# 2 957
Ама как ще иде при майка си като тя не го иска. А вие вече издръжка коментирате. Това с връщането в България хич не ми се вярва.
Виж целия пост
# 2 958
Тихо сега, не пречи на щастливия финал.

Накрая малко се попретупа и внезапните обрати дойдоха множко, но симпатизантите могат да си отдъхнат, че ЛГ е добре и спокойна.
Виж целия пост
# 2 959
Наистина се претупа финала. П@тев за два дена се примири, че детето не иска да живее при тях. Писателското вдъхновение ли секна или се търси по-приемлив начин сагата все пак да свърши?
Виж целия пост
# 2 960
Добра вечер, Daskalka!
Радвам се, че сте добре!😊
Виж целия пост
# 2 961
Напълно очакван финал на драмата- боклукът отново си хвана пътя, Муньо видя, че номерът с ангажимента на Даски по отглеждането вече не минава и тропоса младежа на бабите.
Те пък, от своя страна, ще броят дните до евентуалното завръщане на МА, за да го поеме.
Даски ще се бръкне да подпомогне издръжката, което ще е бял кахър на фона на тоя зор 3 годишен.
Всички са доволни, освен мераклийките да разделят Даскалка и Муньо на всяка цена. Simple Smile
Виж целия пост
# 2 962
Аз не съм симпатизантка на Даскалка, но определено не съм и ЗА нарочването на детето за жертва и леката ръка, с която се пренебрегват проявите му. Някои от тях могат в последствие да засегнат други хора.

Въобще представата за ангелчетата дечица, които е нормално да си се бият е много нереалистична. Писах някъде в първата тема за моя приятелка, която сподели как на същата възраст "приятелки" я вързали на РД и се гаврили с нея. Аз самата имам белег на крака от подобна история.
За това дете вече има сигнали от други родители. То се е представяло неведнъж в такава светлина. Това, че си намира оправдание за пред себе си и родата си с травмата от изоставянето е още по-лошо. Никое друго дете не му е виновно за тези му проблеми.

Ако бяхте родителите на битото момиченце, всичкото жалване за горкото мило детенце, тормозено от мащехата си, която му налага контрол, щяха да са на заден план и щеше да се говори за изключване, местене на деца от класа му и тн. Ама понеже е по-интересно да се дразним на Даскалка, тия неща са оставени на заден план, намират му се убийствени оправдания за безобразното поведение:

- Държало ръцете на момиченце, докато други деца я ритат и удрят по главата; участвало и в други случаи на тормозене на чужди деца -----> А, ма то е нормално да се бият, всеки знае, че момчетата на тази възраст се бият. Подобни коментари имаше в темата и то не 1!! А, че чуждото безименно за списващите дете може да получи трайни увреждания - е, кво толкова, нали не е нашето.
- Бутало изпрани и прострени дрехи на пода ---> Милото, има сушилня в стаята! А на тази възраст може и сам да си простре гащите, попринцип, ама айде да не стигам чак до там.
- Не слушало треньори, учители и тн. ---> Ама то е травмирано.
- Пикаело/акало из дрехите и чаршафите, наричало я к*рва в лицето ---> Ами то я мрази. Сякаш това е оправдание!! Ама не мислим, че самата липса на какъв да е респект дори в лошия смисъл - дори в смисъла на страх от възрастен човек не е нормална на тази възраст, когато децата все още не смеят да се държат така в присъствие на възрастни е супер притеснителна и говори добре за вътрешните му граници.

Аз съм най-вече ЗА на това дете да му се наложат някакви граници и да бъде научено на съобразяване с околния свят, някаква дисциплина, някакво уважение към останалите. Иначе ще стане баш престъпник или в най-добрия случай битов побойник и кой знае, може да налети и на вашите деца. // Нали осъзнавате, че битото момиченце също има родители и те сигурно всеки ден се страхуват, пращайки я на училище? А сигурно и други родители с по-свити деца в класа имат повод за тревога.
Виж целия пост
# 2 963
Гугълче, респект, че намери сили и желание да напишеш горният пост.

Амин!

Ами да, това е същността на всички тези безброй страници.
Язък, че малко хора ги разбраха.
Виж целия пост
# 2 964
Три теми от нАм си колко страници, за да стане детето "младеж", а Даскалка спокойна!
Спокойна вечер и на Вас!

Ако децата не са по леглата в този късен час, вземете мерки и бъдете щастливи!😆

Гугълче, респект, уважение, страх, почитание и т.н. не се налагат от трето лице!
Виж целия пост
# 2 965
Следващата тема трябва да е за внезапното връщане на МА.Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 2 966
Защо внезапно, нали доброзорно щяла да се прибира?
Виж целия пост
# 2 967
Мдам, привържениците на "анти-Даски" партията са в униние. Ще ги утеша със сценария за несбъднатия засега мечтан от тях финал.
Мунчо скача, гордо отмята глава, грабва детето в мускулестите си ръце и хвърля в лицето на Даскалка: "Аз няма да се откажа от моя син, за мен той е най-важното нещо на света! Напускам те и отивам с него при мама!"
Вратата тропва след него, Даскалка остава сама и се отпуска безсилно на стола, разтърсвана от ридания. Чува се далечен детски смях и вик "Бабо, идем! Румсърви-и-и-з!"
Завесата пада.
 bowuu
Виж целия пост
# 2 968
Три теми от нАм си колко страници, за да стане детето "младеж", а Даскалка спокойна!
Спокойна вечер и на Вас!

Ако децата не са по леглата в този късен час, вземете мерки и бъдете щастливи!😆

Гугълче, респект, уважение, страх, почитание и т.н. не се налагат от трето лице!

Съгласна. Но това е вид нагласа, която това дете попива от родителите си и е по-отровна от всичките сърдити погледи на Даскалка.
То прави беля - те свиват рамене.
То се бие - еми, нали е минало без сериозни последствия в училище.
То използва нецензурни думи и прави мизерии с дрехи/бельо - еми, какво да се прави.
То реве - купува му се телефон (примерно).
Изкарва лоши оценки и не учи - кво толкова, ще копа на нивата.
Някой се опитва да му наложи режим - ей, прекаляваш, нека не се мъчи да прави нищо.

Хайде, да си го кажем честно, пък ме обвинете каква ужасна майка ще бъда един ден, но ако отговарях за това дете в такава ситуация (с битото момиченце) ще му запарят ушите от това, което ще чуе, ще бъде натоварено с толкова задължения, че света ще му се стори различен като излезе навън за пръв път и със сигурност ще отделя време (бая време) да се усъвършенства в това занимание, в което момиченцето е спечелило конкурс и си е заслужило бой та белким види, че тия неща - конкурси и тн се печелят с труд, а не с "Ма защо точно тя, а не аз".
Виж целия пост
# 2 969
П@тев за два дена се примири, че детето не иска да живее при тях.
Нормално, като вкуси от насладите на бащинството....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия