Захранване - въпроси и отговори - тема 6

  • 29 074
  • 756
# 270
Здравейте,мами!Коя марка каши са най-некалорични?Тепърва ще започвам с оризова безмлечна,но не съм запозната.
Виж целия пост
# 271
Домашна най добре. Давайте повече просо, елда, овес, защото са по полезни.
Виж целия пост
# 272
Как е по-добре-сама да си направя брашното/от кафяв неполиран ориз/ или с готово от същия вид? И на котлона с вода ли се сгъстява или с мляко? Или то се добавя после?
Виж целия пост
# 273
На мен ми беше по лесно с брашно. Накисват се 2 с.л. с връх във вода за няколко часа, отцежда се колкото може, добавя се 150 мл вода и се вари на бавен огън ( 2-3 мин след като заври и бъркаш). После може да се добави каквото искаш.
Виж целия пост
# 274
Момичета,
Чета, чета... Ама не виждам къде е написано на каква темп трябва да е пюренцето, което да давам (обмислям захранване от др седмица) иииии ми изникват малко въпроси (предполагам отстрани изглеждат тъпи)
Ще започна със зеленчук - колебая се между тиква, морков и тиквичка 🙄
Освен, че трябва да е обелена, измита, нарязана... Колко време се готви на пара и на каква темп да дам да опита( предполагам като за мен, не студено и не мн горещо) ?
Виж целия пост
# 275
https://Аз започнах с тиквичка - 10-15 мин на пара. Температурата - леко топло пюре. Simple Smile
Виж целия пост
# 276
Не горещо и не от хладилника. Най добре телесна температура. Моя син ги обича по студени, аз пък обичам възможно най топло.
Виж целия пост
# 277
Моето обича на стайна температура 🤷‍♀️
Виж целия пост
# 278
Бих те посъветвала да не започваш с тиква, защото е много сладка и след това няма да иска зеленчуците. Една приятелка така направи и бебенцето й не искаше да вкуси зеленчуци, само плодове. Но само съвет де.. Аз лично започнах с картоф, по препоръка на педиатърката.
Виж целия пост
# 279
Аз започнах с тиква и детето ми не обича плодове Rolling Eyes
Виж целия пост
# 280
Аз мисля ,че всичко е до детето , няма значение какво ще му дадеш , сестра ми с тиква го захрани и всичко си хапваше а после след годинкаата много си хапваше плодове Simple Smile
Виж целия пост
# 281
А колко е по принцип грамажа на порция каша?
Виж целия пост
# 282
Здравейте, незнам дали въпроса ми е за тук, но да попитам праз лук алерген ли е ?
Виж целия пост
# 283
Бърз въпрос:Грешка ли е ако вместо с вода,направя домашна каша на котлона с кърма?
Виж целия пост
# 284
Мисля, че трябва да добавиш кърмата след като приключиш с термичната обработка, защото на висока температура ще си загуби качествата. Направи кашата по-гъста и добави след това кърмата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия